Megs UC maszynowo daje radrade.Robilem na twardym lakierze jaki ma Leon i efekt był. Pewnie ze nie da takiego jak pasty ścierne typu Fk lub 3 M
Megs UC maszynowo daje radrade.Robilem na twardym lakierze jaki ma Leon i efekt był. Pewnie ze nie da takiego jak pasty ścierne typu Fk lub 3 M
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Chłopaki, a czego używacie do wysuszenia auta po myciu? Jakieś specjalne ręczniki, czy inne patenty?
Ściągaczka z miękkiej gumy i chłonny ręcznik z mikrofibry
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Ze ściągaczka trzeba uważać - jak złapiesz ziarenko piasku to moze ładna rysa zostać. Ogólnie to chłonne mikrofibry i jak najmniej wycierania. Raczej położyć i niech sie wchłania. Sa duże np 90x60cm fibry - wtedy szybko idzie.
Ręcznik do suszenia - obecnie taki:
Możesz ew. popatrzeć też na waflowe.
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
PVA-Absorber-AION japońska chłonna szmatka, bardzo fajnie sie sprawdza przy osuszaniu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepiej się suszy sprężonym powietrzem lub z dmuchawy do osuszania auta- im mniej kontaktu z lakierem tym mniejsza szansa na zarysowania, a poza tym "wydmuchasz" wodę z zakamarków, z pod lusterek, uszczelek szyb itp.
Ręcznik do osuszania kupisz już od 30zł- duży do osuszania 90x60cm oczywiście jeśli chcesz możesz i wydać ponad 100zł
![]()
No, jak jest lakier tip top i z sealanetem/woskiem świeżym to spływa tafla wody że suszyć nie trzeba.
Ale codzienność jest inna i tak idealnie to nie spłynie zawsze. Więc ten niebieski ręcznik powyżej spełnia swoje zadanie znakomicie.
Ja stałem się fanem Aquavax'u duraglossa - po myciu psikam tym na mokry jeszcze lakier i to wycieram, coś wspaniałego, żadnego woskowania później a efekt wq zasadzie nieodróżnialny od czegoś bardziej pracochłonnego. Tylko szkoda że większych - bardziej ekonomicznych, opakowań tego nie znalazłem.
czesto trzeba powtarzac aplikcje ?? czytałem tez coś o wygrzewaniu. konieczny zabieg ?
Pytam, bo mam jasny alfatex i fotel kierowcy juz trochę wpada w kolor jeansów ( wczoraj auto poszło do kompleksowego prania ) a za niedługo na tylnej kanapie zasiądzie latorośl i pomyślałem ze warto się zabezpieczyć np: przed wylaniem mleka.......
Ostatnio edytowane przez pampik ; 15-04-2015 o 12:45
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
zwykla scierka z mikrofibry za 7zl mi ladnie osusza auto ...