Strona 26 z 168 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728293031323334353676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Embrion
    Auto
    Poszukiwacz pięknej Alfy GT JTD z końca produkcji :)

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    czerwona jest kombinowana jakaś.. Kierownica jest na 100% od GT bo ma 3 srebne wstawki. Dziwi konsola która oryginalnie w blackline jest ciemena a nie srebrna. Lusterka tez powinny być satynowe jak wykończenie grilla i scudetto.
    Białe zegary a Blackline powinny być czarne. Fotele przednie z Imoli.
    Dziwnie kombinowany samochód.
    Dzięki omen za pomoc. Zauważ jednak, że w opisie nt. czerwonej nic nie jest napisane, że to wersja Blackline właściwie już nie mam złudzeń co do tej czerwonej..
    A jakbyś jeszcze o tej się wypowiedział:

http://allegro.pl/show_item.php?item...492#852219f356
    Ostatnio edytowane przez beowulf ; 16-04-2015 o 03:11

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Piotr 30
    Mieszka w
    kujawsko-pom.
    Auto
    156 1,9-Sportpack (była).. jest - GT 1.9 JTD (177KM)

Domyślnie

Ta czerwona to nie jest wersja blackline
    Odnośnie kierownicy ..to wiadomo że o gustach się nie dyskutuje ale w wypadku GT i w takim zestawie kolorystycznym wygląda naprawde żle
    Mam tu na mysli tylko wzgledy wizualne i pomijam oczywiście możliwość przekładki bo tego nie moge być pewien

Cytat Napisał beowulf Zobacz post
    Nie masz jednak wrażenia, że ten przebieg jest niebotycznie mały, mimo 6ciu lat i diesla pod maską?
    Wrażenie zawsze będzie, ale wyjątki się zdarzają i zawsze trzeba to sprawdzić
    Analogicznie miałem to samo poniewaz kupowałem 8-letnią ze 120 tys.przebiegiem
    a jednak po sprawdzeniu wszystko się zgadzało i było ok.
    Ostatnio edytowane przez Piotr 30 ; 16-04-2015 o 09:32 Powód: Dodano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Piotr 30
    Mieszka w
    kujawsko-pom.
    Auto
    156 1,9-Sportpack (była).. jest - GT 1.9 JTD (177KM)

Domyślnie

Autko ponadto widzę, że jest po małej modyfikacji do 170hp, wada czy zaleta ?
    Z autopsji powiem że tylko zaleta
    Tylko trzeba się dowiedzieć czy to fabryczna wersja 170 kucy
    A jeśli nie to papierki gdzie i kto robił program?
    Bo jeśli ma zrobionego jakiegoś moda u "pana Tadzia" w garażu to wada

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Dzięki omen za pomoc. Zauważ jednak, że w opisie nt. czerwonej nic nie jest napisane, że to wersja Blackline właściwie już nie mam złudzeń co do tej czerwonej..
    A jakbyś jeszcze o tej się wypowiedział:

http://allegro.pl/show_item.php?item...492#852219f356
    Dlatego pisze ze mocno kombinowana, galka blackline, kratki i scudetto blackline, a reszta jakas poskladana z zwyklych GT.

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomSRT
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    GT 3.2 ; Brera 2.4

Domyślnie

Dlatego pisze ze mocno kombinowana, galka blackline, kratki i scudetto blackline, a reszta jakas poskladana z zwyklych GT.

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy
    A może to po prostu zwykła GT z dołożonymi elementami od blackline (jakiś fascynat "doposażył")?
    Wcale nie musi byc "poskładana ze zwykłych GT"
    Ostatnio edytowane przez tomSRT ; 16-04-2015 o 14:12

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

czerwona jest kombinowana jakaś.. Kierownica jest na 100% od GT bo ma 3 srebne wstawki. Dziwi konsola która oryginalnie w blackline jest ciemena a nie srebrna. Lusterka tez powinny być satynowe jak wykończenie grilla i scudetto.
    Białe zegary a Blackline powinny być czarne. Fotele przednie z Imoli.
    Dziwnie kombinowany samochód.
    kiedys był temat o gt z taką kierownicą i wtedy ktos pisał ze nie wychodziły gt z drewnianą),apropo przebiegu dzis widziałem julke 4letnią prawie która miała 6 tys km))),

Użytkownik Embrion
    Auto
    Narazie marzenie GT2

Domyślnie

Witam, panowie wiecie może coś o poniższych autach? Po kilku rozmowach na PW zdecydowałem ... Będzie Alfa..wstępnie tylko poszukiwania a w tym czasie dostukam budżet (ewentualnie kumpel wspomoże $$$). Ogólnie szukam czegoś za maks 16500 zl z nadzieją że sprezedawca końcówke zniży cenowo ( w zależności oczywiście co zastanę na miejscu). Oczywiście diesel i mile widziana skóra w środku. Bowiem welur (Alcantra) bynajmniej na zdjęciach wygląda dużo gorzej.

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4p5idS.html
    http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...269981533.html
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4paBo1.html
    http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-1-9j...258079292.html

Ostatnia sztuka ładnie wygląda ale to filtry upiększają.
    Liczniki chyba w kązdym cofane przebiegi do 170 km jakoś do mnie nie przemawiają jak na auta 10 letnie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Coście się tych liczników uczepili mnie poprzedni właściciel sam powiedział "tak jest cofnięty ale który raz ma 150k to nie wiem" xD. Jak dla mnie nie kupujesz przebiegu tylko samochód w danym stanie technicznym. Sprawdzasz go jak najdokładniej zakładając, że nie wierzysz w ani jedno słowo sprzedającego. Podpięcie pod kompa to podstawa. Sprawdzasz, wtryski, pompę turbo itd. Potem patrzysz czy nic nie cieknie, nie poci się. U mnie turbo już rzyga olejem i IC-ek się poci ale turbina zdrowo ciągnie od samego dołu, więc na razie się przygotowuje finansowo. Sprawdźcie na jaki kolor auto kopci i jaka jest ilość tego dymu. Jak ma fabrycznie 150KM to wiadomo na zimnym przykopci na szaro na ciepłym w zasadzie na jałowym nie powinno być nic, dopiero jak wciśniesz gaz to ciemno szary do czarnego w umiarkowanych ilościach. Jak czarna smoła leci kłębami z wydechu to już jest amba fatima było auto i nima. Z koloru i ilości spalin już sporo wywnioskujecie. Kolejna głupia rada na Mietka handlarza. Odkręć korek od oleju i zobacz czy nie ma piany wokół, a nóż o tym ktoś nie wie/zapomni i będziesz wiedział żeby się nie pchać. Na kanał i dokładnie zobaczyć czy coś się gdzieś nie poci. Auta z wypucowanymi silnikami to omijałem szerokim łukiem i też wam tak radzę bo po przejechaniu 20km na stacje to nic nie pocieknie. Jakby nie patrzeć to FIAT więc problem z rudą to kolejny wyznacznik opłacalności zakupu. Miałem okazję oglądać jedną sztukę z forum, gdzie zostałem zapewniony na 1200 sposobów, że stan igła a jak weszliśmy pod podwozie to rudzielec wyłaził z pod baranka a gość chciał niebotyczne pieniądze za samochód w marnym stanie, po mimo litanij problemów, łącznie z tym że auto ktoś chyba kijem do baseball-a poobijał z każdej strony i wałkiem potem malował, nie chciał spuścić ani złotówki . Nie dajcie sobie wcisnąć, Panie lepszej nie będzie. Szukać do oporu aż znajdziecie tą jedyną. Jak dla mnie to są rzeczy priorytetowe (zaraz po bez wypadkowości). Potem to się można zająć zawieszeniem i całą resztą.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Co do samych propozycji: http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4p5idS.html więcej zdjęć w dobrej jakości bo coś to tak wygląda jakby dzwona dostała z tyłu (chyba że blisko masz).

http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...269981533.html kolejne ogłoszenie i fantazyjne zdjęcia od boku które niczego nie obrazują. Prostopadłe w dobrej jakości i oświetleniu, iphone-a to niech sobie schowa i dziurę w tapicerce pod nim pokaże.

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4paBo1.html Mietek się postarał plakiem naoliwił tapicerkę aż się świeci, przyciski na kiery myszy zjadły a 166kkm wpisane jaaasne

http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-1-9j...258079292.html Tu się też tapicerka świeci ale to są zdjęcia na sprzedaż z każdej strony dokładne. Nie podoba mi się prawy tył, mógł tu być jakiś dzwon mały albo i wielki.

Podsumowanie:
    1. sku***le nawet radio wytargali, srał ich pies za to.
    2. Nie wiem co mam powiedzieć nic na tych zdjęciach nie widać, robione widelcem.
    3. Nie zrażałbym się ale sprawdził dokładnie i tak jak nr 4 prawy tył mi się nie podoba.
    4. Piękny i wypucowany na handel z duuużym dystansem można sprawdzić wnikliwie, tak samo prawy tył mi się nie podoba.

Miernik grubości lakieru w łapę zobacz w których miejscach się najczęściej ćwiartki spawa i jedziesz! 150-180um to norma 180-300um 2 lakier 300-500 mamy już jakąś szpachlę, prawdopodobnie ocierka była (chodź widziałem magików którzy tak spawali że miernik się łapał na niewielką ocierkę), natomiast 500< to już coś grubszego.

W Krakowie miernik grubość lakieru forumowiczom udostępniam za free lub jak kto woli za piwko po udanym zakupie .

PS. sory za post pod postem ale coś mi się popierdzieliło.
    Ostatnio edytowane przez mlody354 ; 16-04-2015 o 18:37

Użytkownik Embrion
    Auto
    Poszukiwacz pięknej Alfy GT JTD z końca produkcji :)

Domyślnie

Scudetto się różni w ogóle czymś między blackline a 'normalną' ?

Reszta - czyli, które elementy masz na myśli są poskładane?
    Fotele z Imoli. Co o tym świadczy?

Moim skromnym zdaniem niepokojące są te kompletnie srebrne lusterka i kontrolka przepalonej żarówki