Czy ma ktoś namiary na sprawdzony warsztat w Warszawie, gdzie można zregenerować turbinę w silniku 1.9 JTD ?
Z turbiną nie ma żartów więc potrzebuję profesjonalnej usługi.
Pisałem na regionalnym, ale nikt się nie odzywa, więc pisze tu - ktoś coś?
Czy ma ktoś namiary na sprawdzony warsztat w Warszawie, gdzie można zregenerować turbinę w silniku 1.9 JTD ?
Z turbiną nie ma żartów więc potrzebuję profesjonalnej usługi.
Pisałem na regionalnym, ale nikt się nie odzywa, więc pisze tu - ktoś coś?
Na innych forach dość pozytywne opinie zbiera serwis Bosch'a - wysyłają z różnych regionów w jedno miejsce w kraju...
Witam kolego .. a jakie objawy??
Rotor radzyn podlaski :-)
Przy prawie każdym mocniejszym przyspieszaniu widzę za sobą czarną chmurę.
Na przeglądzie mechanik zdają pokrywę z turbiny i powiedział że jest w oleju.
Olej też znika, dolewam co jakiś czas...
Nie lekceważ tego, w dieslach grozi to rozbieganiem silnika - przez turbo do układu dolotowego może dostawać się olej silnikowy, który może być następnie spalany w silniku, doprowadzi to do niekontrolowanego wzrostu obrotów silnika, nie będzie się dało go wyłączyć wtedy zostają dwie opcje:
- zatkać dopływ tlenu
- wrzucić wysoki bieg i zdławić silnik puszczając sprzęgło (sprzęgło powie pewnie "papa" i być może skrzynia tak samo)
właściwie to jeszcze trzecia opcja:
- popatrzeć jak silnik przepala cały olej silnikowy i się zaciera (no chyba że się układ korbowo-tłokowy rozleci wcześniej), kłęby dymu sięgną 15 metrów w górę, będzie co oglądać... ale to trochę drogi event.
w gt jest klapa gasząca iniegrozi mu to
Ja tu chyba widzę więcej usterek.
Ale najpierw zrób to turbo.
Namiary ci jutro na priv wyślę
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Grozi, grozi i nie byłby pierwszy:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...sel-twice.html