Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    No to witamy w klubie. Aczkolwiek ja ograniczyłem moc max, aby właśnie nie kopciło, bo mimo wszystko nie lubię urozmaicać podróży jadącym za mną
    Poki co nie zaobserwowalem aby mocno kopcila przy dynamicznej jezdzie.Dla pewnosci musze poprosic znajomego by pojechal za mna i ocenil jak to wyglada.Auto stroiłem w Tune Force.Wykres wyglada ciekawie.Generalnie b.dobra robota.Hamowali kilka razy aby uzyskac optymalny efekt.Auto miało 440Nm w seri ale po osiagnieciu maxa na 2100obrotow szybko spadalo.Teraz trzyma linie w gornym zakresie.Nie to auto jezeli chodzi o przyspieszenie.

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Jak by ktos byl zainteresowany 159 2,4 z Marek za okolo 32tys to pisac na priv bo mogę duzo powiedziec o niej....i to na pewno nie pozytywnie

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    OZORKÓW
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2.0 JTDM 170KM

Domyślnie

Witam.
    Rozwiń proszę wypowiedź "bida",jaka wersja sedan czy kombi, szukam auta już od 2 miesięcy.
    A czy tą ktoś już oglądał:
    http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-rom...724ea4594e1e,4
    Ostatnio edytowane przez mariusz1979 ; 19-04-2015 o 11:49

Użytkownik Embrion
    Auto
    W toku...

Domyślnie

Witajcie.
    Oglądałem ostatnio śliczną Alfę 159 jednak zaciekawiła/zaniepokoiła mnie jedna rzecz - zderzak w miejscu, gdzie znajduje się grill i znaczek AR posiada małą szparę ok. 1cm od maski. Na brzegach dopasowany jest idealnie jedynie na środku wygląda jakby "opadł". Sprzedający twierdzi, że nic nie miało miejsca i możliwe, że ciężki zderzak opadł w trakcie jazdy.
    Jakie są Wasze sugestie?? W razie potrzeby wstawię zdjęcie przodu samochodu.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Vectra C

Domyślnie ALFA ROMEO 159 SALON PL, 1WŁ, 1.9 JTDM - 150KM - Modlińska

Witam,

Chciałbym poznać wasza opinię, jako ekspertów od AR 159, na temat poniższego ogłoszenia. Cena jest nad wyraz okazyjna, a auto prezentuje się na zdjeciach naprawde nieźle. Czy ktoś może zna to auto, albo je oglądał i wie jaką niespodziankę kryje?

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-salon-pl-1wl-1-9-jtdm-150km-ID4p8WZx.html#19cdf6e4e6

Oraz poniższa mbyła wspomniana w tym temacie, ale nie mogłem odnaleźć oddzialengo posta na jej temat, o którym była tu mowa

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#948e34b9de
    Ostatnio edytowane przez jarek_lech ; 20-04-2015 o 09:15

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Achaj
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 16V Distinctive 2006

Domyślnie

Cytat Napisał jarek_lech Zobacz post
    Witam,

Chciałbym poznać wasza opinię, jako ekspertów od AR 159, na temat poniższego ogłoszenia. Cena jest nad wyraz okazyjna, a auto prezentuje się na zdjeciach naprawde nieźle. Czy ktoś może zna to auto, albo je oglądał i wie jaką niespodziankę kryje?

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-salon-pl-1wl-1-9-jtdm-150km-ID4p8WZx.html#19cdf6e4e6

Oraz poniższa mbyła wspomniana w tym temacie, ale nie mogłem odnaleźć oddzialengo posta na jej temat, o którym była tu mowa

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#948e34b9de
    Sorry ale w cuda nie wierze Ostatnio był temat na forum czy zakup alfy 159 za 19tys jest sensowny, zdania były bardzo podzielone a tutaj masz za 17 jak miał byś coś dobrego, porządnego to oddawał byś pół darmo ? A tutaj sprzedaje komis więc jeszcze oni na tym zarabiają, cena rzekł bym jedna z najniższych jakie są teraz na otomoto. Maska za bardzo odstaje do góry, zobacz szpary przy błotnikach (możliwe że jest po prostu otwarta). Zobacz chociażby jak to wygląda przy tej drugiej. Zdjęcia jakościowo słabe, żadnych szczegółów nie zobaczysz. No ja w cuda nie wierzę ale może akurat super okazja igła, sztos, niemiec płakał Ta druga dużo atrakcyjniej wygląda, spasowanie maska-błotnik-zderzak, tylna klapa przynajmniej na zdjęciach ok. Nie wiem tylko czy przypadkiem cyferki "1.9" nie są za wysoko bo powinny być niżej wg mnie.

EDIT:
    Oznaczenie pojemności przyklejone wyżej, zobacz jak powinno wyglądać http://www.forum.alfaholicy.org/atta...rol-img112.jpg
    Ostatnio edytowane przez Achaj ; 20-04-2015 o 09:33

Użytkownik Embrion
    Auto
    Vectra C

Domyślnie

Cytat Napisał Achaj Zobacz post
    Sorry ale w cuda nie wierze
    nie rozpatrywałbym tego tematu w kontekście cudu raczej realnej sytuacji. Nie znam komplenie sytuacji rynkowej AR 159, dlatego skierowałem moje pytanie do was , ale jak rozumiem, kwestia obiegowej opinni, ze Alfy tanieją juz w katalogach mineła i 159 trzymaja cenę porównywalne z konkuręcją. Jednak jesli ktos moze coś napisac o modelach powyższych będę wdzięczny.

Użytkownik Rowerzysta Avatar dkramps
    Auto
    sprawdzenie auta pod kazdym względem

Domyślnie

Witam Panowie potrzebuje POMOCY mam Alfe 159 2010r 1.9 120km z przebiegiem 171tys ( przebieg tez sprawdzony ) sprawdzałem czujnikiem lakieru i wszytko ok. Pytanie: na co mam jeszcze zwrócić uwagę, jakies wskazówki jak ma wskazywać zegar turbiny na postoju czy w jezdzie czy można jakoś dwumas rozpoznać po pracy autka ze jest na wykończeniu? Proszę o szybka odpowiedz bo zostało mi już tylko kase wypłacić i jechać

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Cytat Napisał mariusz1979 Zobacz post
    Witam.
    Rozwiń proszę wypowiedź "bida",jaka wersja sedan czy kombi, szukam auta już od 2 miesięcy.
    A czy tą ktoś już oglądał:
    http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-rom...724ea4594e1e,4

Wersja Progression 2007r SW Ciemny niebieski

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał dkramps Zobacz post
    Witam Panowie potrzebuje POMOCY mam Alfe 159 2010r 1.9 120km z przebiegiem 171tys ( przebieg tez sprawdzony ) sprawdzałem czujnikiem lakieru i wszytko ok. Pytanie: na co mam jeszcze zwrócić uwagę, jakies wskazówki jak ma wskazywać zegar turbiny na postoju czy w jezdzie czy można jakoś dwumas rozpoznać po pracy autka ze jest na wykończeniu? Proszę o szybka odpowiedz bo zostało mi już tylko kase wypłacić i jechać
    Najlepiej kolego podłączyć pod kompa zrobić logi..sprawdzić korekty...i zobaczyć czy błędów nie ma...a potem cieszyć sie jazda 159 oczywiście po chipie z tym silnikiem; )