Rób koniecznie, chętnie zerknę i może skuszę się na instalację![]()
Rób koniecznie, chętnie zerknę i może skuszę się na instalację![]()
Avil93... ostatnie dwa pytania:
- czy możesz słuchać muzyki z pendrive'a podłączonego do gniazda w schowku?
- czy masz wybieranie głosowe?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Każde Blue&Me które ma gniazdo USB w schowku odtwarza mp3 z pena jak i każde ma wybieranie głosowe.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
OK, gdzieś wyczytałem, że wersje od lutego 2006 B&M miały MEDIA PLAYER, a te wcześniejsze... no cóż wnioskuję, że nie wszystkie.
Dlaczego o to pytam...? Wg schematu eLearn z zielonej wtyczki w radiu mają iść bezpośrednio 3 kabelki do centralki B&M (plus 4 kable z zółtej, z czego 3 połączone z centralką B&M bezpośrednio).
Jednakże w opisie jest już napisane, że te 3 kabelki z zielonej wtyczki są dla wersji bez MEDIA PLAYER. Nie jestem pewien w takim razie, czy podłączać te 3 kable (dorobienie ich w sumie nie jest jakimś mega wielkim problemem), czy nie...?
90% pytanych przeze mnie osób ma tylko 4 kable z żółtej wtyczki, ale pojawił się kolega Taczka464, który ma w każdej wtyczce jakieś kable... (niebieska to od zmieniarki CD jest).
No i teraz klops, co robić?Dlaczego na schemacie te 3 kable z zielonej wtyczki nie są oznaczone jako opcjonalne... albo może nie są tak zaznaczone bo muszą być?
--------------------------
UPDATE!
Taczka464 napisał na PW, że jednak przy radiu idą 4 kabelki do żółtej kostki. Wygląda na to, że 3 kabelki rzekomo (wg schematu) łączące się w zielonej wtyczce są tylko dla wersji bez Media Player. Pewnie chodzi o jakieś pierwsze wersje B&M bez portu USB (wg informacji od lutego 2006 Alfy byly wyposazone w Media Player).
Teraz pozostało mi "tylko" podłączyć okablowanie, kupić centralkę z odpowiednim numerem i odpalić MES'a... i modlić się, że niczego nie pochrzaniłem![]()
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 26-04-2015 o 10:07
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Wersje bez Media Playera to były te bez gniazda USB w schowku.
Gniazdo USB jest wtedy przy module Blue&Me za radiem.
Mam radio i moduł zdemontowane, bo założyłem GMS-a, jak chcesz to mogę Ci w każdej chwili zrobić fotki.
Ostatnio edytowane przez tomio ; 26-04-2015 o 11:14
Fotki podeślij, najlepiej na forum, żeby było dla potomnych.
Ty masz Media Player?
Tak, mam z media playerem
OK, to czekam jeszcze na foty.
Twoja fura z którego roku?
Dzisiaj pożyczam centralkę o takim samym numerze. To jest centralka z nawigacją. Ciekawe czy poleci na mojej 2006 z maja.
A masz może dostęp do tej niebieskiej wtyczki co szła do centralki? Jestem ciekaw ile kabli z niej wychodziPrawdopodobnie 17... bo chyba nowsze wersje, albo te z nawigacją miały 17 zamiast 15 pinów.
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 26-04-2015 o 12:46