Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał gennosuke Zobacz post
    jeżeli czegoś nie zaproponują w najbliższym czasie to odejdzie w zapomnienie.
    Mi się wydaje ,że nie odejdzie ( jeżeli nie zaproponują niczego ) . DAS AUTO nie są głupi . Kupili Lambo ,kupią i Alfę z jej wiernymi fanami . I powiem jakem anty Vwej ( mimo ,że miałem kilka ale rodzynów nie pastuchów ) ,że z dwojga złego wolę opcję DAS ALFA jak nic . Żadna marka pod skrzydłami VW nie płacze a się rozwija . Byle by styliści włoscy dalej działali . Lepiej Alfa Gebels jak Alfa Chinatown

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Co Wy z tym VW. Nie czytacie (słuchacie) wywiadów i na dodatek Jesteście słabej wiary. Będzie dobrze (w Bolonii, Modenie, Torino mówi się, że będzie jeszcze lepiej). Optymizm jaki tu panuje zaskakuje wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez Marek156/159sw ; 28-04-2015 o 17:16 Powód: ort

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał Marek156/159sw Zobacz post
    Co Wy z tym VW. Nie czytacie (słuchacie) wywiadów i na dodatek Jesteście słabej wiary. Będzie dobrze (w Bolonii, Modenie, Torino mówi się, że będzie jeszcze lepiej). Optymizm jaki tu panuje zaskakuje wszystkich.
    Marek jestem dobrej myśli - jakbym nie był to bym nie jezdził kolejną Alfą ale zawsze trzeba brać pod uwagę czarny scenariusz . Chciałbym aby czasy świetności marki wróciły ale popatrz z innej strony - realistycznie . Alfa nie zarobi na siebie 1nym czy 2ma modelami ( nie wytrwa w konkurencji - o lata świetlne bardziej rozwiniętej ) a to ,że ma fanów i kupią nowy model to niestety nie pozwoli marce przetrwać w czasach kiedy Mercedes ma modeli tyle ile liter w alfabecie . Druga droga o której była mowa - droga ramie w ramię z Maserati i Ferrari - obecnie patrząc na to co się dzieje to chyba jedyna właściwa . Zrobić auta sportowe ,piękne ( i znowu niestety - dla bogatych ) i rozwijać się w klasie w której o sukcesie decyduje piękno ( Włosi wiedzą jak to czynić ) i osiągi a nie gama modeli miejsko-wiejskich . Tyle ,że my szaraki będziemy plakaty podziwiać i tyle . Nie wiem co będzie się działo . Modle się żeby marka wytrwała nawet jakby moja 159ka była ostatnią na jaką było mnie stać . Zobaczymy .

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Co Wy gadacie... Alfa nie będzie marką dla bogatych. Dla bogatych nie planuje się 2-litrowego diesla...
    Po prostu będzie duża rozpiętość- od auta dla normalnych ludzi po wypaśne wersje rodem GTA.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Nie będzie 2-litrowego diesla. Najmniejszy to 2.2 - testowany do niedawna w Polsce, który zanim trafi do alfy zadebiutuje w jeepie na jesieni. Generalnie polityka teraz ma być taka że fiat dla ludu i dwie marki premium jeep i alfa - przynajmniej to dziś usłyszałem w salonie
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Co Wy na to ?

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	10006303-alfa-romeo-giulia-juin-2015.jpg
Wyświetleń:	2676
Rozmiar:	33.5 KB
ID:	165022  

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Co Wy gadacie... Alfa nie będzie marką dla bogatych. Dla bogatych nie planuje się 2-litrowego diesla...
    Każda marka premium ma już 4-cylindrowe silniki w ofercie (nawet Merc S-klasa chyba jest dostępna z takim dieslem), a Volvo już tylko takie będzie oferować (patrz najnowsze XC90). Niestety takie czasy...
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Każda marka premium ma już 4-cylindrowe silniki w ofercie (nawet Merc S-klasa chyba jest dostępna z takim dieslem), a Volvo już tylko takie będzie oferować (patrz najnowsze XC90). Niestety takie czasy...
    No tylko mnie trochę dziwi/boli ,że w dobie niby downsizeingu merc klupie 6,3L , Audi 5,2 V10 , VW W12 o BMW nie wspomnę . Fakt ,że mnie na to nie stać ale patrząc na markę to takie modele robią firmie prestiż a nie 1,4 czy 1,7 zaturbione

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

No ok, ale tu wyjechałeś z autami ultra luksusowymi- topowymi modelami.
    Giulia też będzie topowa... no bo w porównaniu do Giulietty i Mito inaczej być nie może.
    Ale auto wielkości Audi A4, z silnikiem 2.0 JTDm na pewno nie będzie kosztować więcej niż właśnie A4... które z dwulitrowym TDI zaczyna się jakoś od 130k zł.
    No a Audi ma wypracowaną pozycję. Myślę, że Alfa jako odpowiednik w tej cenie będzie już miała jakieś konkretne wyposażenie.... a w najgorszym wypadku na pewno nie będzie droższa.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

kurde,patrząc na włoską motoryzację,to niestety posypała się,lancii nie ma,fiat tylko 500 czyli marny wybór,alfa jeszcze nic nie wiadomo co to będzie,widlak i ferrari nieosiągalne dla przeciętniaka,kurcze w dzisiejszych czasach liczy się tylko masówka,kasa kasa kasa,co za czasy,gdzie te czasy pięknych włoskich aut typu alfa,lancia szkoda,że motoryzacja jest taka denna,marki odróżnia się tylko znaczkami,no nic smutne to jest
    trzeba być dobrej myśli,że nowe modele alfy będą tak piękne jak wcześniejsze,gdyby to była masówka,to już dawno byśmy widzieli julkę,będzie piękne auto jestem pewien,ma być dobrze