Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 45678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 190

Temat: rekord

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Czytam ten wątek od kilku dni i powiem szczerze, że aż nie chce się wierzyć, że takie głupoty ludzie piszą pod adresem organizatorów.
    Zasady zapisów były jasne i znane od blisko pół roku. Jak w ogóle można mieć czelność, żeby narzekać na formę zapisów na tę imprezę? A brak chęci podania maila, ze względu "bo mi przyślą potem reklamę" jest żenująca. Wejdźcie w ten temat za miesiąc i spalicie się co niektórzy ze wstydu, jak przeczytacie jakie głupoty wypisywaliście.
    Warunki były jasno określone i nawet gdyby organizatorzy wpisali sobie, że udział mogą brać tylko czerwone Alfy to nic Wam do tego. Nie podoba się to nie przyjedź jeden z drugim, a nie podkręcacie atmosferę, że ktoś komuś na pw napisał, że coś tam. Nikogo to nie obchodzi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar latem666
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Były: Corsa B 1.2 16V, AR 156 1.6 TS SW R.I.P., AR 156 SW FL 1.9 JTD 8v, AR Giulietta 1.4MA

Domyślnie

Ja bym sie na czerwone załapał

manu
    Gość

Domyślnie

aktualizacja Regulaminu jest już dostępna na stronie www.ar-gs.pl

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał manu Zobacz post
    aktualizacja Regulaminu jest już dostępna na stronie www.ar-gs.pl
    Obowiązkowe wyposażenie pojazdu - błędy. Maksymalne - piszemy przez ks taka literówka.

Trasa wygląda zacnie i cała reszta ok.

Powodzenia!

Nadymione z komórki.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Zgadzam się z tym, co napisał Rigidigi...Naprawdę nie mogę zrozumieć, co kieruje niektórymi "alfaholikami".Wg. mnie takie wydarzenie powinno się odbyć poza wszelkimi podziałami, niechęciami itp. Każdy PRAWDZIWY fan marki powinien zrobić to, co pozwoli na pobicie rekordu. Ale jak widać jest to tylko pobożne życzenie, ponieważ są osoby, które nie dość, że nie robią nic to dodatkowo utrudniają działanie innym widząc w tym niezrozumiały dla większości " sens". Dla mnie takie osoby są takimi Alfaholikami jak z koziej d... pozytywka...

Użytkownik Romeo Avatar R0bs0n
    Mieszka w
    Rzeszow , Königreich Galizien
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA , Mito 1.4 MPI , 156 1.8 TS , 145 1.4 TS

Domyślnie

Koleżanki i Koledzy denerwujący się pewnymi niedociągnięciami weźcie proszę pod uwagę że każdy z ludzi organizujących tę imprezę nie zajmuje się tym zawodowo a jedynie w ramach swojej pasji związanej z Alfa Romeo. Na pewno są i będą rzeczy , które mogą kogoś denerwować jeśli chodzi o organizację tej imprezy , ale jest ona na taką skalę , że zapewne nikomu nie poszło by jak z płatka przy organizacji. Na 1 maja trzeba uzbroić się w cierpliwość i życzliwość. A malkontentom mogę powiedzieć tylko jedno - skoro nie chcecie pomóc to przynajmniej nie przeszkadzajcie. To nie jest impreza jednego klubu , regionu czy nawet kraju. To jest święto wszystkich Alfisti , tak z Polski jak i zza granicy. Ze swojej strony dziękuję człowiekowi , który organizuje tę imprezę za to że poświęcił pół roku swojego życia żeby ona się odbyła. Obojętnie czy rekord zostanie pobity czy nie - jesteś wielki. Podziękowania również dla reszty ludzi zaangażowanych w organizację tej imprezy. See you in Gliwice
    AR Giulietta 1.4 TB (13) - jest
    AR Mito 1.4 (11) - jest
    AR 156 1.8 TS (00) - jest
    AR 145 1.4 TS (98) - jest

Alfaholicy Podkarpacie na FB -
    --> Fanpage i Grupa

Użytkownik Rowerzysta Avatar lukaszOLK
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 140KM PoWeReD by @sdero - conmir.pl

Domyślnie

Cytat Napisał R0bs0n Zobacz post
    Na 1 maja trzeba uzbroić się w cierpliwość i życzliwość. A malkontentom mogę powiedzieć tylko jedno - skoro nie chcecie pomóc to przynajmniej nie przeszkadzajcie. To nie jest impreza jednego klubu , regionu czy nawet kraju. To jest święto wszystkich Alfisti , tak z Polski jak i zza granicy. Ze swojej strony dziękuję człowiekowi , który organizuje tę imprezę za to że poświęcił pół roku swojego życia żeby ona się odbyła. Obojętnie czy rekord zostanie pobity czy nie - jesteś wielki. Podziękowania również dla reszty ludzi zaangażowanych w organizację tej imprezy. See you in Gliwice
    dokładnie tak jak mówi kolega R0bs0n, ze swojej strony mogę dodać tylko tyle Wielkie Uznanie dla wszystkich i każdego z osobna co przyłożył choć małą cegiełkę do powstania tak wspaniałego święta jakie odbędzie się 1 maja, koleżanki i koledzy Organizatorzy chapeau bas dla Was pozdrawiam i do zobaczenia

Użytkownik Embrion
    Auto
    156 1.9 2003, A4 B6 1.9 2003

Domyślnie

Mam kilka pytań
    1. Czy dojazd spod EC do ul. Granicznej (gdzie będzie się formowała kolumna) wygląda tak, jak zaznaczyłem na mapce?
    2. Pierwsze samochody jadą do końca ulicy Granicznej (do skrzyżowania z ul. Bojkowska) i tam się zatrzymują, a kolejne dojeżdżają do nich i parkują jeden za drugim?
    3. Gdy już wszystkie będą ustawione jeden za drugim na Ul. Granicznej, to kolumna ruszy i pojedzie za przewodnikiem wzdłuż ul. Bojkowskiej, aż do samego parkingu pod EC?
    4. Mam rozumieć, że dojazd spod EC do ul. Granicznej odbywa się indywidualnie, według wszelkich przepisów ruchów drogowego, ale co potem, jak już pojedziemy kolumną? Droga będzie zamknięta? Jak ktoś trafi na czerwone światło, znak STOP itp, to ma się zatrzymać czy już jedziemy ciągiem aż do samego parkingu pod EC?
    5. Zastanawia mnie długość trasy przejazdowej. Cała ul. Graniczna + ul. Bojkowska mają ok 8km, a jeśli będzie 1500 samochodów, to kolumna będzie miała ok 15km, wiec jak to ma wyglądać?? Pierwsi będą już wracać na parking, a ostatni będą dopiero z niego wyjeżdżać?
    Myślałem, że skoro przejazd ma trwać ok 1,5h to trasa będzie miała kilkanaście/kilkadziesiąt km
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mapa1.jpg
Wyświetleń:	212
Rozmiar:	65.8 KB
ID:	165123  
    Ostatnio edytowane przez Grafit ; 29-04-2015 o 09:28

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Ja mam dwa pytania do organizatorów.
    Wcześniej był zapowiadany mail na 28.04 z końcowymi wskazówkami dla uczestników. Czy mailing wyszedł, bo ja osobiście nie dostałem i teraz nie wiem, czy się martwić, czy tak miało być?

I drugie pytanie, czy na pewno dacie radę zarejestrować 1000+ samochodów w 2,5h?
    Może jakaś uproszczona procedura? Może sami możemy sobie wydrukować dane i je tylko zatwierdzicie?

manu
    Gość

Domyślnie

Odpowiadam na pytania:
    - z EC będziemy wyjeżdżać po 10 samochodów od numeru najmniejszych do ... na ulicę Graniczną do samego końca tej ulicy, tak długo aż uformuje się kolumna.
    - dojazd z pod EC do Granicznej będzie oznaczony
    - na Bojkowskiej jest start przez 4,5 km będziemy jechać kolumną z prędkością max 40km/h , cała ulica Graniczna jak jeden pas ruchu Bojkowskiej jest zarezerwowany dla Nas , także nic nie stoi na przeszkodzie żeby światła lub coś innego zatrzymało kolumnę.
    - tak może być że Ci co będą kończyć przejazd będą wracać na parking a inni będą dobiero zaczynać

Dodano po 4 minutes:

Myślę że damy radę zarejestrować , wszytko mamy przemyślane , rejestracja uczestników będzie trwała od 7:30 do 10:00 lub do za pełnienia miejsc parkingowych .
    Na email wysłaliśmy regulamin i informacje dla uczestników taki sam jak znajduje się obecnie na stronie www.ar-gs.pl
    Pozdrawiam Serdecznie i do zobaczenia na miejscu
    Ostatnio edytowane przez manu ; 29-04-2015 o 10:03 Powód: Dodano