Alfy nie kupuje się z rozsądkujak masz dużo hajsu to kup wersję ti z ok 10r i wtedy będzie to lepsza decyzja niż audi z 2006r [emoji14]
Alfy nie kupuje się z rozsądkujak masz dużo hajsu to kup wersję ti z ok 10r i wtedy będzie to lepsza decyzja niż audi z 2006r [emoji14]
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
może dużo nie wniosę do tematu ale kumpel ma a6 c6 i mówi ze albo miał pecha albo ten samochód się nadaje na autostrady czy proste drogi. Aluminiowa zawiecha pożera mocno dużo kasy, jeśli chodzi o ilość miejsca to w a6 więcej niż w 159 ale jak wyżej pisali to inna klasa co do wykończenia i materiałów wole 159 jakoś bardziej pode mnie i pod kierowce a audi cóż "pod osoby z tyłu siedzące" lubisz pazur weź alfe w ti i mocnym silnikiem i q4 i się będziesz wyróżniać. Audi cóż bardzo dużo tego jeżdzi...choć to 3,0 to bardzo mocny Plus
wizualnie to 159 lepsza ,a6 takie nijakie pełne tego,taka otyła niemka)
Wygląd i koszty, jak będzie peszek, A6 potrafi zrujnować portfel, poniżej 10 litrów nie zejdziesz (mi wyszło 11,4 na 700 kilometrach, a że auto było pożyczone to jechałem jak emeryt, ale znam takich co im pali 7,4), żeby wymienić żarówkę z przodu poświecisz pół dnia, albo na serwis, skrzynia jak ci na mrozie zacznie chrupać, to zaczniesz o samobójstwie myśleć, rozrząd na łańcuchu to też piękna historia- po wymianie ślizgów niekiedy już po 40 tysiącach trzeba znowu je wymieniać.
Ale znam takich co skrzynia im schodzi, ale tak ma być, nie słyszą że znowu ślizgi do wymiany, bo Audi SIĘ NIE PSUJE
I kupują koreańca do codziennej jazdy, a Audi w TDiku do kościoła 2 kilometry w weekendy ma latać- taki FunCar
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 29-04-2015 o 17:44
o taką niemke chodziło mi))))))))
159 tańsza w serwisie i to chyba jedyny plus i to pod warunkiem, że ktoś liczy koszty serwisu jeśli nie to 159 przegra nim zdąży wziąć udział w zawodach
a 159 nie jest otyła? Przecież w porównaniu z innymi modelami tego producenta jest jak czołg już nie mówiąc o tym, że jedynym rozsądnym silnikowym wyborem w tym samochodzie jest 2,4 (o ile ktoś lubi diesla) bo niestety od lat Alfa nie potrafi stworzyć i wsadzić do swoich samochodów mocnego diesla albo dużej męskiej benzyny...
Podpierają się niby historią i pojemnością 1750tbi która pali praktycznie tyle co 3,2V6 a ostatni wypust 3,2 w współpracy z GM to jakiś żart...
Ostatnio edytowane przez round_cube ; 05-05-2015 o 08:11
Wg nielubianej Wikipedii:
Masa Alfy 159: 1430 kg - 1680 kg
Masa Audi A6: 1500 kg - 1845 kg
Patrząc na to że Alfa to segment D, a Audi E, to myślę że porównanie do otylej Niemki, pasuje tak samo jak świni homonto.
Różnica 165 kg w najcięższe wersji, gdzie wtedy Audi ma silnik (diesel, czy benzyna) który bije o głowę wszystko co siedzi pod maską 159, + wyposażenie jest wg mnie różnica niewielką bo i po względem wyposażenia, komfortu, przyspieszenia, elastyczności, ilości miejsca w środku, pojemności bagażnika itp itd Alfa zostaje daleko w tyle.
Tak się składa, że użytkuje oba te auta, zarówno 159 jak i A6, tylko nie C6, a C7 i jedyna przewaga Alfy, to jak zauważył Rund_cube to serwis. Tylko.
Więc, proszę wszystkich "fanatyków" o odrobinę pokory i zdroworozsadkowe podejście. 159 to fajne auto. Ale na pewno nie jest lepsze od auta o segment wyżej. I nie ważne czy to Audi, Bmw, Mercedes, Lexus, czy też inna marka. Nie jest i nie będzie. Koniec kropka:-D
masz dobry żartniestety ale niektórym znaczek z logo AR przysłania rzeczywistość
to akurat prawda. 159 to bardzo fajny samochód, jeździ się nim przyjemnie i komfortowo ale po co tu gadać o czymś co już nie jest produkowaneczekajmy na następcę może będzie konkurować z w/w markami
albo nawet nad nimi panować
czego sobie i Wam życzę...