Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 151

Temat: Bicie rekordu Guinnessa - wrażenia

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no to mosz lepi - jo ino na prawym
    ALE
    i tak się spocilem - nawet bez trybu R

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    POZNAŃ
    Auto
    Spider 916s

Domyślnie

Cytat Napisał Wesoły_Kr Zobacz post
    Siema
    Dla mnie impreza była również udana , ludzie , samochody , hostessy z EC Wiadomo że można się doczepić do jazdy niektórych uczestników ale przynajmniej miałem kupę śmiechu jak na początku musiałem gonić kolegę przede mną mając 120 km na zegarach a później hamować do 40 Było super to najważniejsze a rekord rekordem Zastanawia mnie tylko fakt tego "serwisu" dla uczestników . On w ogóle był ? A jeszcze pozdrowienia dla dwóch kolegów z Poznania z niebieskiej GTV Spider z non stop otwartym dachem Szacunek

Dzieki za pozdrowienia, Poznań rownież pozdrawia. Po to się ma kabrioleta żeby jeździć bez dachu, tym bardziej w takie święto ������ .

Użytkownik Ogier Avatar Karmelitos
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Mongoose Zobacz post
    @@Do gościa co wtrąca się tu z Golfem
    W dupie mam to ile ten golf pojedzie, w dupe mam to jaki jest najmocniejszy silnik, dla mnie alfa jak kazdy inny samochod ma jechac i jedzie. Czy bedzie tam 50km, czy 250 czy 350 po publicznych drogach jezdze tylko tyle co ograniczenia, nie przywykłem do spuszczania się przy filmikach jak "dany silnik" cisnie, bo nigdy go nie bede mial w garazu. Jak wyprodukuja muscle alfe romeo, która bedzie odrzutowcem doda Ci to koni i komfortu jazdy w Twoim olejożercu ?
    Chocby to z rozsadku po drodze nie bede jechal wiecej jak 110km/h... Jak kogoś tak bardzo boli opinia, czym jezdzi to niech zmieni auto na tego, ze kanciatego golfa. Ile kroc razy mam okazje sie przesiasc do innego auta to nie moge sie doczekac, az wsiade spowrotem do mojej starej alfy, która ma 140 koni...

Ludzie tunują ciezko stare civicki na glebe majace 90km, odejscie jak babka z klozetu i nikt sie ich nie czepia, a ten bedzie tu problemy robił, ze Buso może nie miec odejscia przy golfie... Kogo to obchodzi i raczej nikt tu nie poczuje sie do winy, aby Ci to na sile udowadniac... Aczkolwiek jak sobie z nudy poogladam filmiki, to z czego widac nasze stare v6 nie radzi sobie tak zle i nawet "golfy" maja problemy. Poszperaj sobie po YT bo duzo tam takich filmikow, nawet jest gosc, co przerobil JTD'ka i opierdziela tym nowe audi TT i inne wehikuły... Nie na zasadzie startu pod swiateł, tylko ugadany wyścig.

@@@Zlot
    Chyba jak każdy napisal, ja przy starcie musiałem dac do 110km/h i ledwo doganiałem typa przede mna.
    Co do brudnych samochodów, każdy przyjechał z swojej strony, ja miałem okazje przecisnać się przez mały deszczyk, później na samym zlocie tez zaczelo padac, efekt byl taki, ze czarne samochody były uwalone brązowym syfem z deszczu, rzecz normalna. Nie ma co sie ludzi czepiać.

Ogólnie impreza super i pozdrawiam nr 593, który był przede mna, do dziś nie moge zapomnieć jak o mały włos ta 166 by walneła w 147 na luzie, kartke papieru byłaby bieda wsadzić między zderzaki

Pozdrawiam wszystkich uczestników
    Teraz już mnie gościem od golfa nazywają, raz coś o nim wspomniałem, troche to śmieszne. Ah ta wasza nienawiść do innych marek to chyba wynika z podświadomej braku wiary w AR. Jak ktoś jest emerytem i nie lubi czuć przyspieszenia to zmienia postać rzeczy. Jednak ja bym bardzo chciałbym móc chwalić się alfą mocną jak RS6 czy M3, to są mocne samochody a nie 1.8 w 4c prawda? Kiedyś ta marka właśnie takimi samochodami się szczyciła najszybszymi i bardzo mocnymi. Teraz od 30 lat mamy busso, i sie podniecamy jakby to było niewiadomo co.

Te zglebione civicki itd, dla mnie niewiele różnią się od tych postawionych wśród klasyków (na zlocie) wychwalanych i podziwianych 147,gt które równie festyniarsko wyglądają, zrobione na rzeźbę i jedyne czym się różnią od tych german tuningów to tym że mają znacznie mniej koni a niektóre wyglądają jakby z toru F1 je zdjeli..

Kiedyś ta marka była dla estetów pasjonatów, teraz nawet takich tu coraz mniej.

Tak btw. zdjęć to ja jedno po drodzę dostałem, i to przekroczyłem prędkość tylko o jakieś 5 km/h.
    Ostatnio edytowane przez Karmelitos ; 05-05-2015 o 10:19

Użytkownik Rowerzysta Avatar lukaszOLK
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 140KM PoWeReD by @sdero - conmir.pl

Domyślnie

Chapeau Bas dla Was Szanowni Organizatorzy za przygotowanie i organizacje tak wspaniałego święta jakie miało miejsce w Gliwicach 1 maja
    niesamowita sprawa zobaczyć tyle alfinek w jednym miejscu, mój nr 105 o tyle cenniejszy że akurat zbiegł się z rocznicą powstania marki 105 lecie zostanie oprawiony w ramki i powieszony w honorowym miejscu
    jeszcze raz podziękowania w stronę naszych koleżanek i kolegów organizatorów pozdrawiam i do zobaczenia na kolejnych zlotach

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesoły_Kr
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Lancia Delta III

Domyślnie

Cytat Napisał ALFOFIL Zobacz post
    Dzieki za pozdrowienia, Poznań rownież pozdrawia. Po to się ma kabrioleta żeby jeździć bez dachu, tym bardziej w takie święto ������ .
    Elegancko było

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Karmelitos Zobacz post
    Teraz już mnie gościem od golfa nazywają, raz coś o nim wspomniałem, troche to śmieszne. Ah ta wasza nienawiść do innych marek to chyba wynika z podświadomej braku wiary w AR. Jak ktoś jest emerytem i nie lubi czuć przyspieszenia to zmienia postać rzeczy. Jednak ja bym bardzo chciałbym móc chwalić się alfą mocną jak RS6 czy M3, to są mocne samochody a nie 1.8 w 4c prawda? Kiedyś ta marka właśnie takimi samochodami się szczyciła najszybszymi i bardzo mocnymi. Teraz od 30 lat mamy busso, i sie podniecamy jakby to było niewiadomo co.

Te zglebione civicki itd, dla mnie niewiele różnią się od tych postawionych wśród klasyków (na zlocie) wychwalanych i podziwianych 147,gt które równie festyniarsko wyglądają, zrobione na rzeźbę i jedyne czym się różnią od tych german tuningów to tym że mają znacznie mniej koni a niektóre wyglądają jakby z toru F1 je zdjeli..

Kiedyś ta marka była dla estetów pasjonatów, teraz nawet takich tu coraz mniej.

Tak btw. zdjęć to ja jedno po drodzę dostałem, i to przekroczyłem prędkość tylko o jakieś 5 km/h.
    "Gościu od Golfa" - załuż nowy wątek : dlaczego jeżdżę Alfa Romeo GT 2.0 a nie RS6. Zrobimy Ci psychoanalizę i będziesz zadowolony

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Kiedyś była podana lista modeli zapisanych na bicie rekordu i widziałem tam jedną 8c. Szkoda, że jej w ostateczności nie było, bo liczyłem na to.
    Koleś stwierdził, że z "wioską" się nie będzie bawić. Chyba nie odpowiadało mu towarzystwo ludzi, których auta są warte 50 tys, a nie 500...

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Rowerzysta Avatar stawu
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 2005r Sedan

Domyślnie

WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla organizatorów. Nie spodziewałem się, że to będzie tak wyglądać. Tyle AR w jednym miejscu, cud malina. Można było dostać kręćka od rozglądania się. Mogę się tylko przyczepić do przejazdu (jak większość z nas). Przy takiej ilości samochodów ciężko zapanować nad całością. Sam miałem taką sytuację doganiając samochód przede mną z prędkością ok 80km/h musiałem za chwile hamować do 20km/h (mało nie wjechałem) - mam to na kamerce pokładowej. Gdyby jednak rekordu nie uznali to jestem chętny na koleje bicie. Niech żałują ci którzy nie byli. BTW mój numer 328.
    Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05

Użytkownik Maniak resoraków Avatar jozofek
    Mieszka w
    wałbrzych
    Auto
    alfa romeo 156 1.9 jtd 156FL 2.4 JTDm 175 KM było obecnie 159 2.4JTDm Qtronic Ti

Domyślnie

Było całkiem fajnie aczkolwiek spodziewałem się pewnych niedociągnięć organizacyjnych a tu niespodzianka wszystko się udało pozdrowienia dla grupy dolnośląskiej . podczas przejazdu w jednym miejscu moja prędkość to około 120km/h mój numer to560 24 min i 8 sekunda filmiku

Użytkownik Ogier Avatar Karmelitos
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    "Gościu od Golfa" - załuż nowy wątek : dlaczego jeżdżę Alfa Romeo GT 2.0 a nie RS6. Zrobimy Ci psychoanalizę i będziesz zadowolony
    A ostrzegali powiesz cos zlego o AR to cie wyklna. Na odchodne powiedza zebys se golfa kupil. A ja chcialem po prostu konstruktywnej dyskusji, moze temat nie ten ale to nie zmienia faktu ze alfisci sa ignorantami, zaslepionymi AR. Z fanami innych marek mozna normalnie pogadac. Odpowiedz jest prosta: bo jest piekna i jeszcze stac mnie na naprawy, a samochod traktuje bardziej jako hobby.