Gdzieś widziałem zdjęcia.. Ale nie moge znaleźć. Też mi się wydaje że będzie problem
Gdzieś widziałem zdjęcia.. Ale nie moge znaleźć. Też mi się wydaje że będzie problem
155
2.0 16v
Na pełnym baku zrobione 410km - zaraz się skończy całkiem więc nie wyjeżdżam.
Głównie miasto, odcinki do 10km. Jak więcej niż 10km to jazda bardziej dynamiczna. Hmm
Od czego zacząć? Czuje że w tym roku pojeżdże troche 155, więc może warto by się zajać bo 15/100 to sporo![]()
155
Ja u siebie na pełnym zbiorniku (ok. 55l) nie robię nigdy więcej niż 450 km jeżdżąc tylko po mieście i byłem przekonany, że takie spalanie to normalka i nic się nie poradzi. A sonda lampda została wymieniona kilka miesięcy temu (jej zużycie objawiało się 'szarpaniem' i nierównymi obrotami ale kolosalnej różnicy w spalaniu nie zauważyłem). Czy powinienem odwiedzić warsztat i szukać usterki?
zbadajcie sobie sondy multiscanem wraz z integratorem i wszystko będzie jasne albo od biedy miernikiem też daje to jakiś pogląd na jej stan
Testowanie sondy polecam zrobić zwykłym miernikiem.A to dla tego że amator+kabelek+laptop nie sprawdza się zbytnio.
Jeśli na mierniku sonda przekracza zakres oscylacji napięciaq 0,2....0,8 wtedy dopiero komputer.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Szanowni Koledzy po kolejnych przejściach z moim Twin Sparkiem szuka dawcy silnika lub samego silnika 2.0 16V TS słyszał ktoś, może cos o takim samochodzie bądź silniku?