Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: [33] Niedziałający obrotomierz

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mac1us
    Mieszka w
    Kraków Radziszów
    Auto
    Lancia Delta 2,0 16vt 4x4

Domyślnie

Cytat Napisał siwy144 Zobacz post
    Powalone ? Tak to jest jak dotej pory posiadało sie golfa 1 ...
    Nie chodzi mi nawet o ten prędkościomierz tylko ogólne rozwiązania tzn. zawieszenie przednie, a co do tego stwierdzenia to potwierdziło się to dzisiaj przy wyciąganiu skrzyni. W alfie jest to przerąbana robota, a mam porównanie z Lancią, Fiatem dohc-em co też nie jest tam fajne. Co do prędkościomierza to jeszcze nie znalazłem przyczyny dlaczego nie działa, ale obrotomierz znalazłem, bo gdzieś tak w połowie od cewki był przewód przerwany.
    Wydaje mi się, że jeśli wcześniej podczas jazdy prędkościomierz podskakiwał to może być właśnie czujnik uwalony, od czego jeszcze może pasować tylko 33, czy jeszcze może 145.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Po między akumulatorem a nagrzewnicą znajduje się kostka na dwa piny, czasami wystarczy ją przeczyścić i ponownie połączyć

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Solec Kujawski
    Auto
    33 Q4, 156 SW 2,4 JTD

Domyślnie

www.alfa33.pl zapraszam na forum poswiecone alfie 33

Ja bym stawial na spalony uklad w predkosciomierzu

Gumshield
    Gość

Domyślnie

Zagiel pesymisto juz po robocie. Przeczucie mnie nie myliło- mechanicy robiąc sprzęgło musieli go przestawić??W grę wchodził tez przerwany przewod
    Zrobiłem jak mi doradzono- kolo w górę i wyszukanie czujnika. lecz najpierw odpiąłem kostkę i przeczyściłem- nic dalej nie działa.

Znalazłem czujnik ale cholerstwo nie chciało sie poruszać, zeszło mi dobre pół godziny by zaczął 'współpracować' i się obracać. Generalnie od dołu jak sie nie ma kanału ciężko go sięgnąć, ja rozruszałem go od góry - otworzylem maskę, wkładając reke w pobliżu filtra oleju- tam ładnie można nim 'manewrować'.
    Na poczatku robiłem to we dwie osoby- ja krecę czujnikiem i kolem druga patrzyla czy cos sie rusza na zegrach.. co okazalo sie zbyteczne bo mozna zrobic to spokojnie w jedna osobę- spisac kilometry i kręcic kołem jak cos sie zmieni znaczy ze i prędkościomierz działa. Przynajmniej tak bylo w moim przypadku. wpadlem na to jak znajomy poszedł a ja na mus chcialem to dzisiaj skończyć...teraz wszystko smiga jak należy.

Jeszcze raz dzieki za porady.. mój kolejny krok to łożyska w przednich kołach