Solaris2007 będę miał używane 3 i 8 jak coś PW
Solaris2007 będę miał używane 3 i 8 jak coś PW
Dam znac pod koniec weekendu jak juz bede mial wszystko na wierzchu.
Maciek, a co może być przyczyną zgrzytania trójki w 1,6 TS 1997 r. ? Zgrzyta mi praktycznie od samego początku. Z tego co się zorientowałem to poziom oleju w skrzyni jest ok - na dniach będę go mimo wszystko wymieniał. Jakie mogą być ewentualne koszty regeneracji skrzyni z takim uszkodzeniem ?
Ogólnie skrzynka działa w porządku, trójkę od czasu do czasu da się wrzucić bez zgrzytnięcia jednak to rzadkość - tak 1 raz na 10. Zmiana przełożenia z między gazem, również pozwala pozbyć się zgrzytania, ale nie za każdym razem - sam zachodzę w głowę co to może być i w końcu dopadnie mnie problem wyeliminowania tej przypadłości![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Pewno też sławny pierścień nr 3 na rysunku... Koszt ok 600 - 700 zł na gotowo , ale jak pisałem ciężko wyceniać robotę skrzyni jak się jej nie rozbierze.
Ostatnio przy okazji wymiany oleju w skrzyni biegów wymieniłem metalowo-gumowy pierścień uszczelniający znajdujący się na dźwigni sterującej przełożeniami. Zainteresowanym mogę powiedzieć, że jest to część posiadająca oznaczenie - 12015773B oraz wymiary 16x24x7.
Myślę, że warto kupić nawet ze 2 szt. tym bardziej, że kosztuje parę złoty, bo bez specjalnego oprzyrządowania bardzo łatwo go uszkodzić podczas montażu :/
Ostatnio edytowane przez as ; 16-08-2009 o 14:47
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.