Strona 105 z 275 PierwszyPierwszy ... 5559596979899100101102103104105106107108109110111112113114115155205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,041 do 1,050 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    Super to wygląda, najlepsza opcja do tego wozu, jaki kolega ma moduł?
    De gustibus. Wg mnie wygląda słabo, lepiej wyglądałoby gdyby świeciły się skrajne a nie wewnętrzne.

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Albo przeciwmgłowe )

Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r

Domyślnie

osobiście uważam, że nie ma sensu niczego zmieniać

dokładanie ledów, to tylko strata kasy i w żaden sposób nie zwróci się z racji niezauważalnie mniejszego spalania..

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał emo94 Zobacz post
    osobiście uważam, że nie ma sensu niczego zmieniać

dokładanie ledów, to tylko strata kasy i w żaden sposób nie zwróci się z racji niezauważalnie mniejszego spalania..
    ale nie o spalanie chodzi . Policz sobie pobór mocy ledów -kilka Watt a całego oświetlenia auta -mijania 110W ,postoje 10W (przód) , tylne 20W, oświetlenie tablicy i wszystko co świeci w aucie to kolejne kilkadziesiąt W. Teraz pomyśl o oszczędnosci aku , alternatora ,żarówek (o ksenonach nie wspomnę) , o tym ,że całe lato w lampach przednich panuje temperatura ,ktòra przyczynia się do szybszego ich zużycia ,cała instalacja elektryczna jest cały rok wysilona. Mnie najmniej w tym paliwo interesuje

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Mnie głównie obchodzi oszczędność zarnikow xenonow , soczewki itp. Myślałem o module zapietym pod przeciw mglowe, ale w końcu padło na Led.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar emisieq81
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 150KM 2009

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    Super to wygląda, najlepsza opcja do tego wozu, jaki kolega ma moduł?
    No chyba nie Ale nikt nikomu nie zabroni nawet i światełek choinkowych zamontować w sumie
    Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Korzystając z chwili wolnego i faktu, że moduł obniżający napięcie na długich leżał mi w garażu postanowiłem toto założyć. Działa przednio, kosztowało niewiele. Mam taki z dwoma opcjami- 40% albo 30%. Generalnie cały moduł wygląda jak robota polskiego majsterkowicza ale działa.
    Wszystko się ładnie zmieściło w skrzynce bezpieczników pod maską, jedyny kabel jaki trzeba było przeciągać to podpięcie pod światła mijania- tutaj sygnał idzie bezpośrednio z bodykompa do lamp dlatego też wgryzłem się w kabel przed wtyczką reflektora. Pozostałe sygnały (+ na stałe, + po stacyjce i wyjścia na światła długie) są dostępne w skrzynce pod maską. Jakby ktoś szukał przewodów na długie światła to w elearn jest błąd- nie idą indywidualnie z kostki na reflektory (osobno lewa i prawa strona, jak sugeruje elearn) lecz jednym przewodem, czarno- szarym. Ileż ja się naszukałem tego drugiego, szarego przewodu na prawą lampę zamin sprawdziłem czy przypadkiem nie są podłączone razem..

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    De gustibus. Wg mnie wygląda słabo, lepiej wyglądałoby gdyby świeciły się skrajne a nie wewnętrzne.
    Jak ktos nie ma ksenonow to moze uzyc swiatel mijania i beda zewnetrzne Opcja jak dla mnie lepsza od diod i halogenow. W moim przypadku nawet jesli bede musial swiecic drogowymi. Modul na allegro to jakies 120 zl, podpiwecie bardzo proste i zrobi kazdy w 30 minut.

Cytat Napisał juhass Zobacz post
    Wszystko się ładnie zmieściło w skrzynce bezpieczników pod maską, jedyny kabel jaki trzeba było przeciągać to podpięcie pod światła mijania- tutaj sygnał idzie bezpośrednio z bodykompa do lamp dlatego też wgryzłem się w kabel przed wtyczką reflektora. Pozostałe sygnały (+ na stałe, + po stacyjce i wyjścia na światła długie) są dostępne w skrzynce pod maską. Jakby ktoś szukał przewodów na długie światła to w elearn jest błąd- nie idą indywidualnie z kostki na reflektory (osobno lewa i prawa strona, jak sugeruje elearn) lecz jednym przewodem, czarno- szarym. Ileż ja się naszukałem tego drugiego, szarego przewodu na prawą lampę zamin sprawdziłem czy przypadkiem nie są podłączone razem..
    Bardzo pomocne. Mam jednak pytanie czemu wybrales podpiecie pod mijania a nie szukales pozycyjnych? Nie swieca Ci swiatla dzienne (drogowe) na pozycyjnych jak bys zostawil?
    Rozumiem, ze wszystkie kable znalazles w jednym miejscu i nie musiales ciagnac kabli az pod reflektory? byloby super, latwo i mega estetycznie, zadnych zbednych widocznych kabli
    Ostatnio edytowane przez szaq ; 17-05-2015 o 10:10

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał juhass Zobacz post
    Bardzo pomocne. Mam jednak pytanie czemu wybrales podpiecie pod mijania a nie szukales pozycyjnych? Nie swieca Ci swiatla dzienne (drogowe) na pozycyjnych jak bys zostawil?
    Rozumiem, ze wszystkie kable znalazles w jednym miejscu i nie musiales ciagnac kabli az pod reflektory? byloby super, latwo i mega estetycznie, zadnych zbednych widocznych kabli

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Cytat Napisał szaq Zobacz post
    Podpiąłem tak bo... bezmyślnie podłączałem tak jak było na schemacie modułu. Ale masz rację- zmienię to przy najbliższej okazji. Kabel i tak mam dociągnięty do wtyczki reflektora więc tylko go przepnę ze świateł mijania na postojowe. Co do okablowania to jedyne co widać to około 2 cm kabla do reflektora, na przejściu między fabrycznymi peszlami. Cały ten kabel- puszka bezpieczników pod maską- reflektor lewy to około 30 cm..
    Tak jak pisałem- wszelkie potrzebne sygnały mamy w tej puszce oprócz nieszczęsnego sygnału załączenia świateł i masy- tę wziąłem ze śruby mocującej całą puszkę.