On patrzy na pieniądze a nie na sprawność/legalność samochodu - żaden wyznacznik.
Kwestia jest taka, że instalowanie wszystkiego po za fabrycznym kasuje homologacje danego samochodu. Taka teoria bo praktyka jest nam znana.
Osobiście uważam, że drogowe 30% i coś w stylu duolightów są najlepszymi rozwiązaniami świateł dziennych.
Nadymione z komórki.
To znaczy, że jak wymienisz oryginalne homologowane przez fiata halogeny na zamienniki posiadające homologację producenta, ale nie fiata, to auto nie powinno przejść przeglądu?
Czyli jest tylko jedno wlasciwe rozwiazanie ? To Twoje? Pozwol, ze wybiore sam dla siebie.
Po co bijecie piane, to tylko swiatla i jeden lubi takie a inny inne rozwiazanie. Nikt jakos nie napisal ze duolighty sa do d... a Wy od razu, ze modul scimniajacy jest zly.
Oba rozwiazania maja swoje zalety, dla mnie to sciemnianie jest lepszym rozwiazaniem, podkreslam dla mnie.
Ostatnio edytowane przez szaq ; 17-05-2015 o 20:25
Spokojnie. Nikt nie bije piany .Kazdy niech robi co uważa za słuszne. Tylko propagowanie nieprzepisowych rozwiązań jest trochę smieszne bo to ze komus dowodu nie wzieli za ten moduł to nie znaczy ,że mi nie wezmą.
PS. I nie moje rozwiązanie bo nie ja zacząłem temat a tylko załatwiłem zniżkę.
Każdy ma rozum i zrobi to co uważa za słuszne zdając sobie sprawe z konsekwencji.
Dokładnie. Sam byłem nie przekonamy do Duolightow - moje posty wcześniej, ale jednak je kupiłem ze względu na homologacje i pozostawienie p.mgielnych. Myślałem o module sciemniajacym do p.mgielnych bo ludzie pisali że mają i policja nie czepia się, ale ryzyko istnieje i można dostać dwa mandaty. 1. Za jazdę na p.mgielnych bez potrzeby i 2. Za jazdę bez włączonych świateł. Do tego koszt modułu i w sumie mamy kasę na duolighty.
Nie ma się o co sprzeczać, trochę pożartowaliśmy rozluźnił się wątek i tyle a co kto zrobi w swoim samochodzie to jego sprawa. Trzeba zdać sobie sprawę, że jak ktoś wrzuca jakieś pomysły to też może być narażony na krytykę, krytyka nie jest zła o ile jest konstruktywna, każdy czegoś się nauczy i nie będzie później powielał jakiś błędów lub złych teorii.