Moje charczało nawet powiem, że jakby metalicznie stukało.
Moje charczało nawet powiem, że jakby metalicznie stukało.
sciągnełem pasek micro, luz na kole pasowym wydaje sie minimalny, kreci się bez oporów słychac delikatny szum. Ale okazało się ze rolka ta którą reguluje się naciag jet ostro zajerchana. trzeba zaczac od niej.
Możesz napisać czy kupiłeś uszczelnienia w firmie laser-sinex? Ja u nich kupiłem do tej samej sprężarki i przyszły dwa identyczne czarne oringi i uszczelniacz wałka. Nie wiem czy to zakładać bo stare oringi różnią się grubością i długością. Dodatkowo widziałem na Twoim zdjęciu że jeden był zielony. Proszę o poradę bo szkoda żeby czynnik miał pójść w powietrze.
Koledzy chciałem się upewnić czy do JTD z '99 pasuje sprężąrka z jakiegoś innego modelu 166-tki, czy tylko i wyłącznie z jtd do roku '99?
Pasuje z każdego 2.4 10v. Masz pecha bo w ts jest inna a najczęściej to właśnie ts-y trafiają z zachodu na części
Gdzieś ktoś pisał, że od 2000r. było inne mocowanie, prawda to?
Nie byłbym taki pewny czy pasuje. Z tego co wiem do 10v wsadzali różne. Przerabialem temat. Z benzyn nie podejdzie a i w samych dieslach 98/99 zdaje się wsadzalu inne. Prawdopod masz denso 6CA17A ale upewnij się. Na sprezarce masz naklejke
wysłane z WC
[C
Czy dam radę sprawdzić model bez ściągania koła/nadkola?
Ciężko stwierdzić kolego. Zrob fotke i porownaj z fotkami 6CA17A na Google. Ją potem cykne foto tej 6CA17A z mojej alfy to porownasz
wysłane z WC
[C
Właśnie znalazłem, że sam pisałeś o tym![]()
post #12 http://www.forum.alfaholicy.org/166/...4%99%C5%BCarka