Witam, czy to normalne że ta gruba rura gumowa za turbiną się nadyma jak balon jak przegazuję auto?
Na moje oko to chyba ze 30% się rozpycha.
Witam, czy to normalne że ta gruba rura gumowa za turbiną się nadyma jak balon jak przegazuję auto?
Na moje oko to chyba ze 30% się rozpycha.
Moim zdaniem to nie jest normalne. Że się tak wyrażę może Ci stwardnieć ale nie powinna się nadymać![]()
Guma stracila swoje wlasciwosci, czas wymienic na nowa. Jak juz sie jej znudzi nadymanie to poprostu peknie i bedziesz zostawiac za soba czarna chmure dymu![]()
Była Lancia...był Fiat...byla Alfabyło Cabrio
Wróciła Alfaa Ferrari i Maserati ne emeryturze...
No właśnie już zostawiam i zastanawiam się czy to nie jest przyczyna że robi ona za coś w rodzaju kompensatora ,kumuluje powietrze a w tym czasie wtryski już dają paliwem.Auto na wirusie i się przestraszyłem że coś się sypie bo zaczął dymić .Gdzie taką rurę dostanę może ktoś wie?
Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 19-05-2015 o 17:01
Jakie masz teraz Max ciśnienie doładowania?
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Nie mierzone ale to co ze wskazówki to dochodzi do połówki przed 1.6 ale trochę jakby kuca na chwilę i to może być ten moment "nadymania się" tej rury
To ze wskazówki, to wskazania dla zrobienia właścicielowi dobrzeJednym słowem jest to mało wiarygodne.
Konieczne jest zalogowanie wartości i wtedy można cokolwiek stwierdzać.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF