Walsh 156 - dzięki za dobre słowo
Doprowadzała mnie ta mokra podłoga do pasji i podobnie jak Ty uważam że takie problemy powinno się załatwiać konkretnie i całkowicie. Tym bardziej jak rozebrałem wnętrze i oceniłem że podłoga jest nadal ok to zmotywowało mnie to mocniej do pracy.
Compel - z Twojego opisu faktycznie wychodzi że jest problem z odpływem. Może on być faktycznie przytkany ale przez wygłuszenie od strony komory silnika. W moim przypadku nachodzi ono na sam odpływ (prawdopodobnie w zamyśle miał sprawiać że woda się ze środka wydostaje a nie dostaje). Dokonałem kilku poprawek i sądzę że u mnie będzie ok.
Obecnie jestem już na etapie składania. Tak jak wspominałem wcześniej wdrażam małe poprawki fabryki której moim zdaniem trochę się pewne rzeczy nie udały, a niektóre chcę udoskonalić. Klimatyzator poskładałem w całość używając dodatkowo czarnego sylikonu wysokotemperaturowego dla uszczelnienia połączeń i poprawy szczelności.
Ścianę grodziową oprócz fabrycznego wygłuszenia okleiłem matą butylową, która ponoć dobrze izoluje dźwięk (ocenię na finiszu). Dołożyłem również w niektórych miejscach dodatkową warstwę maty filcowej. Poprawiłem również izolację fabryczną ponieważ z racji swojego wieku się porosklejała.
W klimatyzatorze oprócz nowych uszczelek nałożyłem solidną porcję silikonu dla pewności dobrego uszczelnienia w miejscach w których moim zdaniem odpowiadały za przedostawanie się wody do wnętrza (wlot powietrza od strony podszybia, wyjście przewodów nagrzewnicy, wyjście przewodów klimatyzacji).
![]()
Jestem na etapie montażu deski rozdzielczej (jutro podeślę fotki) i w między czasie staram się rozwiązać jeden problem, a mianowicie maty bitumiczne fabrycznie montowane na podłodze. Ponieważ chciałem dobrze ocenić stan podłogi i solidnie ją zakonserwować to fabryczne maty usunąłem. Teraz szukam nowych ale nie mogę znaleźć takich o właściwej grubości. Na allegro jest duży wybór min. Bolla ale jego grubość jest śmiesznie mniejsza od tej fabrycznej.
Posłużę się tutaj zdjęciem zamieszczonym przez kolegę EGONZGIERZ tej fabrycznej
Nie ma ktoś może wiedzy gdzie takie maty znaleźć?