box to box...a taki allegrowo/tescowy lądujący po railu grubo w całym zakresie to dopiero mina...albo cyfrówka wystrojona na rolkach, albo chips, reszta to lipa
...a poco tunerowi boxy za które musi bulić...jak softa ma za free![]()
box to box...a taki allegrowo/tescowy lądujący po railu grubo w całym zakresie to dopiero mina...albo cyfrówka wystrojona na rolkach, albo chips, reszta to lipa
...a poco tunerowi boxy za które musi bulić...jak softa ma za free![]()
Del.
Przeglądając zaległości w prasie motoryzacyjnej w marcowym numerze " Poradnika Auto Świat" Natrafiłem na ciekawy artykuł "Chipuj z głową" Konsultantem i fachowcem, który wypowiada się w kwestiach tunningu jest znany z naszego forum Cinek czyli Marcin właściciel firmy Cinsoft. Cinek coś ostatnio się nie odzywa na forum bo ma chyba sporo pracy. Opisywana jest Alfa 159 2.0 jtdm gdzie podniesiono moc z 176 km i 376 Nm do 215 km i 439 Nm. Polecam artykuł dla zainteresowanych tunningiem swoich belli.
Wywalony EGR starym sposobem. A co do wirusa to musiałbyś pokazać dawkę paliwa
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Można poznać modyfikację po logach.
Ale hamownia też się przydaje bo znasz dokładnie realny Nm/KM
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
no jak zrobiony zle to sprzegło zameczy,jakos mi sie wydaje ze za ostro idzie jak na 150koni
),albo wczesniej dojechane gtki oglądałem
Witam,
mam Alfę Romeo 159 2.0 JTDm 170 KM. Chciałbym ją podkręcić, oczywiście w jakim specjalistycznym warsztacie. Może mi ktoś podpowiedzieć dobry warsztat w Poznaniu lub okolicach ??
I oczywiście podstawowe pytanie się nasuwające:
- jakie są +/-
- jakie ryzyko podniesienia mocy - problemy awarie
- czy silnik się szybciej zużywa ??
- o ile zwiększy się spalanie ,
może ktoś robił w 2.0 JTDm taka przeróbkę proszę o podzielenie się doświadczeniem i obserwacjami z użytkowania po podkręceniu.