Ogólnie to ciężko jest kupić 156 W bardzo dobrym stanie. Większość aut umęczonych, powypadkowych, i raczej z dużymi przebiegami. Ale szukaj, mnie się udało nie dawno kupić ładne 156 2.4
Ogólnie to ciężko jest kupić 156 W bardzo dobrym stanie. Większość aut umęczonych, powypadkowych, i raczej z dużymi przebiegami. Ale szukaj, mnie się udało nie dawno kupić ładne 156 2.4
Zobaczymy.... Jadę w sobotę do Szczecina zobaczyć jedna 2.4 jak będzie dobra to powinna być w niedzielę w Krakowie
Wiecie czy zaślepiony ERG możne być przyczyną świecenia się kontrolki silnika?
Zaślepiony EGR nie powinien mieć nic wspólnego ze świeceniem kontrolki silnika. U siebie miałem zaślepiony i nic nie świeciło.
To zobaczcie jak zapala się silnik wychodzi taki komunikat i następny w 14s ale nie widać go do końca... poziom oleju podobno taki bo stoi pod górkę samochód...
https://www.youtube.com/watch?v=eCnB...ature=youtu.be
Ostatnio edytowane przez MatiKraków ; 26-05-2015 o 13:18
Poziomem oleju się nie sugeruj, bo u mnie po serwisie olejowym też były 3 kreski i nic nie ubyło przez prawie rok jak jeździłem (sprawdzane też bagnetem). Check to inna sprawa, ale to tylko komp wyjaśni.
No i przebieg fajnie niski 99kkm, tylko czy real?
Jak słyszę 2,4 to aż mi się płakać chce.
No ale kiedyś se jeszcze kupię...![]()
Ostatnio edytowane przez arteg83 ; 26-05-2015 o 19:58
Jak jest zaślepiony fizycznie a nie usunięty programowo to może się świecić śilnik