Tak jak Suzumushi napisał ceny komputerów są u nich na stronie, są różne wersje, w pierwszym poście opisałem tą najtańszą, teraz mam tą najdroższą. Oprócz komputera dokupiłem czujnik ciśnienia oleju (~60zł), czujnik temperatury oleju (~20zł), adaptery/redukcje gwintów (18zł/szt.) aby to powkręcać w fabryczną podstawę filtra oleju. Czujnik ciśnienia doładowania jest fabrycznie w aucie, tak samo czujnik temperatury silnika więc tutaj wystarczyło się tylko podłączyć.
Komputer ma wejścia analogowe (wersja tańsza ma 3, droższa 7) które można konfigurować przez USB, więc wydaje mi się że obsłuży wszystkie czujniki rezystancyjne i napięciowe. Jeżeli chodzi o pomiar temperatur to jednak polecam czujniki cyfrowe, a nie takie jak fabrycznie montuje się w autach (NTC). Cyfrowe są dokładniejsze i możemy je podłączyć max 4szt. bez wykorzystywania wejść analogowych - jedyne ograniczenie to zakres max 125C ale w większości przypadków wystarczy również na temperaturę oleju. W jtd 16v przy autostradowej prędkości (może trochę większej) olej mi nie przekracza 92-93C przy zewnętrznych 25C (przy spokojnej jeździe ma około 75C), ale ja mam fabryczną chłodnicę oleju.