a moze warto wybrac bardziej leniwe wyjscie i kupic przelaczniki od fiata tipo? jesli sa juz podswietlane fabrycznie co za problem...
Allegro
a moze warto wybrac bardziej leniwe wyjscie i kupic przelaczniki od fiata tipo? jesli sa juz podswietlane fabrycznie co za problem...
Allegro
noo ale ja teraz pytam czy ktos jeszcze konsole i liczniki rozbieral bo chcialbym podswietlenie wymienic w wszystkim co swieci w aucie. wie kolega cos o tym ??
no słuszna uwaga kolegi zwłaszcza ze pokonuje dość duże km a chcialem wlozyc diody led czerwone!! wiec dzieki
ale pomyslec cos moznanie koniecznie moze diody wstawiac a kiedys slyszalem ze jakas zaslonke czerwona wstawic czy cos takiego i ze nie swieci tak mocno
ale to kombinacje alpejskie
![]()
ooo dzieki wielki thingnie znalazlbym tego
![]()
a da rady zamienic na bluewystarcza ledy
i troche zabawky
![]()
w konsoli środkowej (tam gdzie pokrętła) zmieniłem sobie żarówki na led, chyba wróce do zwykłych bo światło rozchodziło się lepiej, a z ledami jest już gorzej.
witam, ja robilem u siebie podswietlenie manetek, po fl prawa manetka od wycieraczek nie ma pradu w tym styku tak jak jest opisane w tym manualu po angielsku, prad podciaglem od wlacznika ogrzewania tylnej szyby, jak szyba nie grzeje manetka sieci a jak sie wlaczy grzanie to gasnie. lewa od swiatel jest ok ale u mnie po jakims czasie diody zaczely migac i teraz juz wcale nie swieca, prawdopodobnie jedna sie spalila i nie swieci reszta bo sa podlaczone rownolegle (spalila sie chyba od tego ze zawsze mam swiatla wlaczone i gdy pale auto to swiatla lacznie z wszelkim podswietleniem przygasaja). sprawa rozebrania manetek, trzeba byc bardzo ostroznym bo mozna polamac co nieco. kwestia lutowania: precyzja i mocne nerwy bo ch*** czlowiek przy tym moze trafic. no chyba tyle, jakby co to pw.
Pozdro! Krzysiek.
thing:
moze zle diody kupiles, ja zawsze kupuje rozpraszajace swiatlo, maja taki stozek z przodu, mam takie na podswietlenie tablicy rejstracyjnej z tylu i sa ok i teraz chyba bede zmienial w liczniku wlasnie na ledy bo jasniej swieca niz te zwykle zaroweczki.
Ostatnio edytowane przez Krzyśko ; 26-03-2009 o 18:52
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
takie kupiłem:
![]()