Zamówiłem 5 litrów z allegro. Powinno starczyc na kilka miesięcy
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Zamówiłem 5 litrów z allegro. Powinno starczyc na kilka miesięcy
Chodziło mi o ogólne dymienie. Niemcy posegregowali te oleje pod różnymi kryteriami i ten elf m.in. miał zmniejszać wyraźnie dymienie. Najlepszy jest monzol 5c stworzony specjalnie jako dodatek do diesla ale jego koszt to 200 zł za 5 litrów, więc nie uśmiecha mi się tyle wydawać na próbę. Elf jest zaraz za monzolem.
U mnie w ogóle nie dymilo ale mam dpf wiec nie powinno dymic
Wysłane z mojego GT-I9506
Od niedawna leję Statoil http://el-olej.pl/pl/p/Statoil-2T-Way-Low-Smoke-1L/348 i póki co nie zauwazyłem zwiększonego dymienia.
Czy ja pisze niewyraznie? Nie chodzi o zwiekszenie dymienia po dolaniu 2t tylko o efekt zmniejszenia dymienia po jego dolaniu. Wedlug niemcow niektore oleje maja powodowac zmiejszenie dymienia w stosunku do jazdy bez dolewek. Moj dieselek lubi zakopcic czasem na czarno i sie zastanawialem czy ktorys olej by tego nie poprawil. Wiem tylko, ze na orlenie bylo gorzej ale to podobno kiepski olej.
A możesz napisać o jakiego Elfa dokładnie chodzi? Właśnie skończyłem bańkę LM i muszę coś kupić na dolewkę.
Elf moto off road 2t
Ja stosuje Orlen od dłuższego czasu i nie narzekam na niego, dymienie się zmniejszyło i to sporo nawet jak żona pojeździ, co prawda innego nie stosowałem prócz orlenowskich(2T Semisynthetic, 2T Platinum i teraz 2T RiderScooter) i nie mam porównania jak działają innej marki ale nie zamierzam zmieniać, poza tym mam odczucia że jest lepiej na tym ostatnim
![]()