Po przeczytaniu innych wątków na temat rozrządu do Alfy, doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem będzie cały komplet firmy SKF.
Dziękuję bardzo za doradzenie. Mam nadzieję, że na nowym rozrządzie 147 jeszcze mi posłuży![]()
Po przeczytaniu innych wątków na temat rozrządu do Alfy, doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem będzie cały komplet firmy SKF.
Dziękuję bardzo za doradzenie. Mam nadzieję, że na nowym rozrządzie 147 jeszcze mi posłuży![]()
Wszystko SKF + pasek getsa. Też dobry zestaw![]()
Jak kupujesz części nie z hurtowni to gwarancji nikt ci nie da na np. upierdzielenie paska, jak bierzesz z hurtowni takiego continentala to jak sie zerwie ci po np. miesiacu to nie zapłacisz za remont silnika jakieś 7 tysi.
Warsztat musi brac na siebie, przeciez rozrząd nie jest drogi 1tys z robocizną góra i sie zamkniesz, realne jakies 700 zł ( zależy jaki warsztat) i śpisz spokojnie.
dokładnie tak, szukasz gościa co ma blokady, oddajesz mu auto, on daje części i robi robotę, bierze za to kasę i odpowiedzialność, a Ty śpisz spokojnie
jak przyjedziesz ze swoim rozrządem do mechanika to Ci wymieni, ale żaden nie da Ci na taką wymianę gwarancji, ale jak zrobi sam to w jego interesie jest żeby to grało i hulało jak należy