I w tej kwestii Astry zjadały Alfę. Zarówno w H jak i J lewarek chodził bardzo fajnie. Ciasno i precyzyjnie.
Szkoda bo do alfy taka skrzynia była by idealna.
I w tej kwestii Astry zjadały Alfę. Zarówno w H jak i J lewarek chodził bardzo fajnie. Ciasno i precyzyjnie.
Szkoda bo do alfy taka skrzynia była by idealna.
Ja mogę porównać Skodę Octavię 2014 którą właśnie zrobiłem trasę 500 km. Lewarek chodzi precyzyjnie i ciasno, ale...po przesiadce do Julki jest jednak bardziej komfortowo i przyjemnie. W Skodzie mam wrażenie, że drążek przesuwa się po metalowych prowadnicach, Alfa bardziej przypomina Audi - też jest precyzyjnie ale te "prowadnice" są bardziej podatne, przez co nie czuć takiego "metalowego" oporu. Ciężko wytłumaczyć to wrażenie ale być może niektórzy mają podobne odczucia.
Mi ta skrzynia w Julce jakoś nie przeszkadza, tak jak pisałem mogłaby być szybsza i bardziej precyzyjnie, ale źle nie jest. Pomijając, że w nowym samochodzie potrafi jedynka nie wejść...
W sumie przesiadłem się ze 147 gdzie skrzynia chodzi bardzo podobnie... Bardziej bolało jak się przesiadłem z Mazdy 6 do 147, tam różnica w precyzji była duża - na korzyść Japończyka. Z resztą równolegle do 147 jeździłem i40, która też była bardziej precyzyjna, zbyt "sucha", ale biegi wchodziły bardziej samodzielnie![]()
Wisi już dość długo. Myślę, że cena być może i adekwatna do auta, ale dla przeciętnego kupca Julki trochę za duża.
Druga sprawa, że u Cinka taką moc da się zrobić na seryjnych gratach. Jeżeli faktycznie, ktoś dłubnął tam wydech turbo i Icka to potencjał powinien być spory.
Ostatnio edytowane przez Lewel ; 23-06-2015 o 12:47
Myślę, że jednak ilość modów też może odstraszyć, takie auto trudniej odsprzedać, nigdy też nie wiadomo ile górnej półki w górnej półce![]()
Moim zdaniem dostała w przód. Maska krzywo schodzi się ze zderzakiem + naklejka na szybie odkleja się, co może sugerować, że była przeklejana. Oczywiście jest to wróżenie z fotek. I ta poobszywana deska... Mnie to ani trochę nie przekonuje. Szczególnie, że sprzedający nie pisze, że bezwypadkowa (albo ja to przegapiłem w jego bełkocie).
Zgadzam się z Wami. Po dłuższym wpatrywaniu też mi coś przód nie leży (na tych dodatkowych zdjęciach to już całkiem się maska z lampą lewą nie zgrywa). Czemu naklejka z rejestracją odłazi? Dobre pytanie i 10 pkt za spostrzegawczość dla MiLykie
Co do modów to są opisane okropnie ogólnie. Niby jest turbo jakąś hybrydą, ale jaką? Icek większy... ale jak duży? Wydech przelot ale jaka średnica? Gdzie jakiś wykres z hamowni? Chciałbym zobaczyć jak idzie po krzywej to 520 NM oraz jak długo wytrzyma to dwumasa i skrzynia.
Ciekawe że na jednym zdjęciu jest grill chromowany a na pozostałych już czarny. Podejrzany jak dla mnie brak informacji ilu było właścicieli auta. No i dziwne że sprzedaje tak doinwestowane auto bo chyba na te wszystkie mody sporo kasy poszło i raczej tego wszystkiego nie odzyska, chyba nikt nie wkłada kupę kasy w auto tylko po to żeby go za chwile sprzedać
Z modów zasadniczo nigdy nic nie odzyskasz. Między innymi dlatego się wyleczyłem z ładowania taczek pieniędzy w jakiekolwiek poważne modyfikacje aut, którymi jeżdżę. Wiele wskazuje na to, że auto miało jakąś przygodę wypadkową (większą lub mniejszą - pytanie czemu go ktoś nie poskładał jak należy?). Wszystkie te i wcześniejsze nasze podejrzenia tłumaczą czemu auto wisi na portalach już tyle czasu. Pamiętam że pierwszy raz widziałem ją już dawno temu, btw z wyższą ceną nawet.