Jeszcze nie widzieli auta i już sie jarają![]()
Jeszcze nie widzieli auta i już sie jarają![]()
Nie jestem fanem audi czy vw ale akurat a7 dla mnie jest idealna!:-)
Ale to nie temat o niej więc kończymy tą dyskusje :-) ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
4 tłoczki z tyłu... Będzie ostro![]()
to ja dołoże coś od siebie... jeśli Giulia to będzie takie ... "och... ach" ... w cenie "ałaaa"... to wypadaloby zrobić coś z siecią serwisową...bo chyba tak ekskluzywne auto nie będzie serwisowane obok fiatów itp przez tych samych serwisantów i w tych samych standardach... jak nawali mi Giulia to dadzą mi zastępcze GP? czy Pande?? czy pochylający się nad silnikiem mechanik osłoni elementy lakierowane czy będzie szorował po aucie tak jak dotyczas? premium to nie tylko wygląd/cena ale i standard obsługi posprzedażowej.... ciekawe jak podejdą do tego tematu... a może serwis będzie odbywał sie w Aso Maserati??? :-P taką mam przedpremierową refleksję.... :-)
Ostatnio edytowane przez jaceku ; 23-06-2015 o 13:48
Ja myślę, że Alfa Romeo będzie serwisowana w ASO Alfa Romeo... czyli tam gdzie się kupuje AR![]()
Taka moja refleksja![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
taaak? to kontynuując refleksję....ile masz samodzielnych salonów/serwisów Alfa Romeo tj bez Fiata i reszty?....czyli wszystko po staremu...
Ostatnio edytowane przez jaceku ; 23-06-2015 o 13:57
Nie wiem, ale tam gdzie bywałem w salonach AR były normalne salony (owszem, z fiatami itd). Miejsce, żeby usiąść i się kawy napić było... auta zastępcze to wiesz... trzeba brać co jest. W Volvo jak Ci nowa XC90 padnie (400k zł powiedzmy auto warte) to nikt Ci nie da czegoś równorzędnego, tylko dadzą np zwykłe V60 w kombi.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
w salonach Fiata w których ja byłem też przeważnie jest miejsce, żeby usiąść i napić się kawy.... ale reszta pozostaje j/w wspomniałem...
serwisowałem auta w 3-4 salonach Fiata i prawie zawsze jako zastępcze otrzymywałem jakiegoś łupa z przebiegiem z telepiącym zawieszeniem itd... przyglądając się pozostałym autom zastępczym, nie widziałem praktycznie nigdy jakiegoś "lepszego" auta...
Ostatnio edytowane przez jaceku ; 23-06-2015 o 14:04
Prawda? polmozbyty z ich naleciałościami wszelkimi ułłł... Może w takich krajach gdzie salony i ASO są na poziomie jak u nas, będzie zakaz sprzedaży Alfy Romeo ? na pewno to z korzyścią dla wizerunku by było.
W czym macie problem? Jeśli jakość obsługi w ASO AR (lub tam gdzie też alfę serwisują ale sygnowany jest marką Fiat) nie jest na poziomie, można napisać reklamację do FAP zamiast psioczyć tutaj na forum. Zajmie to tyle samo czasu a może da kierownictwu do myślenia...
Sam kiedyś napisałem w sprawie usług świadczonych przez jeden z serwisów w Krakowie i nie dość, że moje zażalenie uznali za zasadne, to jeszcze dostałem rabat 10% na wymianę części eksploatacyjnych.
Jak Giulia zrobi furorę to nawet sfrustrowany sprzedawca w poplamionym krawacie sprzeda ją bez problemu, choć przyznaję, że daleko nam do sieci w innych krajach, gdzie nawet w miejscowościach poniżej 20 tys. mieszkańców mają salony jak trzeba i obsługę z wiedzą i zaangażowaniem.