Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: problem z Alarmem... a wlasciwie jego brak

mor
    Gość

Domyślnie problem z Alarmem... a wlasciwie jego brak

Otoz jakies 2 tygodnie temu kupilem alfe, wszystko ladnie pieknie oprocz tego ze nie dziala mi alarm, centralka wszystko dziala jedynie alarm sie nie wlacza.
    A przykulo to moja uwage dopiero wtedy jak zauwazylem ze po zamknieciu z pilota nie mrygaja awaryjki jak to w kazdym samochodzie. I teraz zastanowienie czy poprzedni wlasciciel mogl go wylaczyc? Jestem slaby z mechaniki wiec nawet nie zastanawialem sie jak mozna go wlaczyc.

77alfisti
    Gość

Domyślnie

a na pewno masz alarm??, może być tak że jakiś przekaźnik padł lub bezpiecznik, musisz się przyzwyczaić do tego że elektryka w alfie czasami nie jest najwyższych lotów, proponuję udać się do dobrego elektryka który siedzi w alarmach

mor
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 77alfisti Zobacz post
    a na pewno masz alarm??, może być tak że jakiś przekaźnik padł lub bezpiecznik, musisz się przyzwyczaić do tego że elektryka w alfie czasami nie jest najwyższych lotów, proponuję udać się do dobrego elektryka który siedzi w alarmach
    no to wiem ze najwyzszych lotow nie jest no ale chwila to byly wogole modele bez alarmu???? bez jaj nie znam sie wiec wybaczcie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

TAK, były modele bez alarmu montowanego fabrycznie szczególnie na rynek niemiecki !!.
    - ale za to wszytkie modele miały immobilizer code-2 crypto.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

seryjnie pewnie nie ma alarmu, masz tylko centralny zamek z pilota w kluczyku.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

77alfisti
    Gość

Domyślnie

nie wiem jak było w 156, mając 146 była bez alarmu, teraz w mojej 166 po zamknięciu świecą się awaryjki, w konsoli środkowej jest fabryczna dioda alarmu ale nie wykazuje żadnej chęci współpracy, więc mam dwie możliwości albo alarm jest tylko nie działa albo go nie ma

mor
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    TAK, były modele bez alarmu montowanego fabrycznie szczególnie na rynek niemiecki !!.
    - ale za to wszytkie modele miały immobilizer code-2 crypto.
    no tak ja wlasnie ja z niemcowni sciagalem wszystko jasne. dzieki za odpowiedzi.

qualin
    Gość

Domyślnie

u mnie tez z pilota dziala tylko central. natomiast po odlaczeniu akumulatora i podlaczeniu spowrotem wyje alarm i za cholere nei moge go wylaczyc. musze czekac az przestanie wyc.

Fenomen
    Gość

Domyślnie alarm??

witam. u mnie natomiast mam taką czerwoną diodę (photo 1) która jak mi wiadomo powinna mrugać jak ma się włączony alarm. obok wejścia diagnostycznego mam przełącznik (photo 2), który chyba jest od włączania i wyłączania alarmu... nie jestem pewny co do czynności tych elementów, więc może ktos wie czy napewno są one od alarmu. moja bella po włączeniu cz nie mruga kierunkami . Jezeli nie mam alarmu a te wszystkie urządzenia są do ozdoby to czy dałoby radę jakoś zrobić mryganie kieunków podczas zamykania i otwierania alfy??

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał Fenomen Zobacz post
    witam. u mnie natomiast mam taką czerwoną diodę (photo 1) która jak mi wiadomo powinna mrugać jak ma się włączony alarm. obok wejścia diagnostycznego mam przełącznik (photo 2), który chyba jest od włączania i wyłączania alarmu... nie jestem pewny co do czynności tych elementów, więc może ktos wie czy napewno są one od alarmu. moja bella po włączeniu cz nie mruga kierunkami . Jezeli nie mam alarmu a te wszystkie urządzenia są do ozdoby to czy dałoby radę jakoś zrobić mryganie kieunków podczas zamykania i otwierania alfy??
    może się mylę ale wygląda mi to na jakiś fabryczny alarm.pokombinuj coś z tym kluczykiem,cienkimi szczypcami można przekręcić tą "czarcią zapadkę".jeśli mimo przekręcenia tego "zameczka" alarm nie ożyje to nie pozostaje ci nic innego jak założyć nowy alarm a wtedy kierunki napewno będą ci mrugać...

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...