No no, jako sceptyk przyznaję, że ładnie z pewną tradycją Giulia zrywa, tworząc "nową tradycję" i bardzo dobrze, stare Alfy możemy sobie na pęczki kupować i trzeba iść do przodu. Lekcja ze 159 - styl bez technologii wygląda, że ładnie odrobiona, rozkład masy, moc, aerodynamika, hamulce, pewnie masa elektroniki coby nowicjuszy z 500KM nie pozabijaćoj, tego trzeba było dawno! a filmik reklamowy super - bez ptaszków i roślinek tylko szorstki asfalt i oddychająca lekko po przebieżce Alfa (choć to chyba nie ona jedzie tylko animacja co? )
Styl - Alfy się brrnią zawsze z czasem, na pierwsze rzuty oka to mazdy, koreańce i inne masówki lecą, tu wygląda że jest potencjał do oglądania jej latami, choć po pierwszym wrażeniu trudno tak całkiem być tego pewnym.
Ogólnie superja tam się cieszę
![]()
(a sylwetka widać że ładnie optycznie na tył akcent postawiony, można sobie niezłego SW wyobrazić , niech działają w tych bunkrach dalej, powodzenia! )
Wegorz. Zrobisz mi wizualizacje na 16 z fabrycznymi kolpaczkami na zime?![]()
z godziny na godzinę co raz bardziej podoba mi się to auto
Musiałem ochłonąć i przemyśleć. No cóż powiem tak Alfa 156 kilkanaście lat póżniej w dużym uproszczeniu![]()
Sergio Marchionne po raz kolejny "zabił" stylistykę przodu. "Zabił" Giuliettę i Mito, teraż Giulię. Pisze o przodzie gdyż tył jak i linia boczna jest bardzo ładna ładna też jest w Giuliettcie. Tak idiotycznych reflektorów dawno nie widziałem. To przewężenie świateł w kierunku grilla sprawia wrażenie zapłakanego chińczyka i jeszcze jak z profilu światła są OK to patrząc z przodu odnoszę wrażenie , ze zostały kupione na sztukę od hurtownika w Korei lub Chinach bo były tanie. Sarkastycznie ale te światła poprostu do tego auta nie pasują, robią złe wrażenie jak by świeciły zewsząd do nikąd. Są bez charakteru i zwyczajnie zabiera dobre wrażenie odniesione po oglądnięciu tyłu i linii bocznej. Czym jeszcze "zachwyca" przód ? Ano trzema kawałkami siatki ogrodzeniowej o grubych szerokich oczkach ( stylistyka nawiązująca do 4C ) i ..... maską silnika przypominającą z grubsza wieko od kontenera na śmieci.Tak wiem, ktoś powie a Ferrari jaką ma ? No ma ale to inny charakter samochodu i inna linia. Wyobrażacie sobie jakim obciachem jest podnoszenie takiego dekla żeby pokazać komuś silnik ?
Z grubsza można by powiedzieć, że ten księgowy który nadzorował konstrukcję tyłu i boku został zwolniony, a przyjęto na jego miejsce dusigrosza, który znalazł hurtownię z tanią siatką ogrodzeniową. Niestety ale Marchionne powinien wiedzieć, że przód samochodu w dużej mierze decyduje przy kupnie, no bo to sąsiedzi, rodzina i znajomi mają nie dosypiać po nocy myśląc o nowym nabytku kupującego.
Kontynułując poza światłami przednimi - C4 już było i kopiowanie stylistyki do sedana jest mało sensowne.
Drogie bajery takie jak tarcze karbonowe podwójny zacisk na tylnych tarczach (osobny dla ręcznego ) fajnie wygladają ... i na tym tą myśl zakończę bo mnie portfel uwiera. Większość renderów była niestety o dwa lata świetlne lepsze niż to co zobaczyliśmy z przodu Giulii. Szkoda naprawdę szkoda szybkie auto winno być agresywne, budzące respekt, niestety tu tego elemnetu zabrakło. Chciało by się powiedzieć GIUGIARO WRÓĆ !!!!!
Czym niby ma konkurować to auto z BMW, AUDI czy Mercedesem ??? Doprawdy nie wiem ..... Mały ścigacz z ładnie brzmiącym motorem (przynajmniej w tej wersji) i małym bagażnikiem.
Kończąc, z czasem pewnie się oswoję z wyglądem pewnie znajdę dużo pozytywów ale z pewnością nie w sekcji przedniej,a tego nie mogę wybaczyć więc moszę stwierdzić, że nie jest to samochód na jaki czekałem.![]()
Polecam wpisać sobie na youtubie Alfa Romeo Giulia i uszeregować wg daty wrzucenia filmiku, żeby pokazały się te z dzisiaj, a nie spekulacje nt. prototypu. Z każdym kolejnym oglądniętym co raz bardziej zakochuję się w tym aucie.
E tam nie gadaj ładne jest auto,nie da się wszystkim dogodzić,każdy człowiek ma inny gust,całkiem fajnie im to wyszło,to są tylko zdjęcia,na żywo będzie inny efekt,na zdjęciach wszystko słabo wygląda
Ja gdy kupowałem 156 patrzyłem na zdjęciach i mówię no ładne auto pojechałem oglądać wsiadłem przejechałem się i miałem inne zdanie czyli zajebiste auto jak dotknę przejadę się zobaczę na gołe oczy itd
nie jest to 159 ale brzydsza giulia też nie jest po prostu coś innego
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ale ręczny jest na przycisk!!!!!!!!!!!??????