Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Szewi - amen. Wczesniej juz pisalem ze Alfa zawsze co auto robiła zupełnie coś nowego i tak jest tym razem. Chcieliście liftu 159ki? To nie Audi ,Bmw ,które w rozumieniu "nowy model" wsadza nowe klamki i panel klimy w starą budę. Ja dziękuje Bogu,że Alfa nie robi jak konkurencja- b5,b6,b333itd. Następca też będzie świeżynkiem i chwała im za to.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał dareknewry Zobacz post
    RIS prosze wymaz ten concept z twojego podpisu. Ja mimo wszystko za max 3 lata chce kupic Giulie i musze przyzwyczajac sie do/zakochac sie /w niej.
    Już niebawem ( po okresie żałoby) wracam do 159.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Na filmikach wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach... a na zdjęciach jest baaardzo ładna.
    Czekam na ceny, wersje no i termin do jazdy próbnej
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    No i się zaczęło marudzenie... 159 to samochód fajny ale w zestawieniu z giulia wyglada staro i sie już dawno opatrzył niestety wiec deal with it ze idzie nowe, lepsze, lzejsze, szybsze, bardziej zaawansowane technicznie itp. Mowie to szczerze jako posiadacz 3 159tek w tym wersji Ti. Giulia to ladny samochod, ktory jestem przekonany o tym da marce oddech i $ na realizacje planow. Jestem optymista. Najpierw narzekali na klamki, teraz ze swiatla a la bmw? Nie wiem z ktorej strony wg mnie nie pomylisz na ulicy tego auta z zadnym innym. Przestancie zatem narzekać i sie rozczulać nad swoimi starymi poczciwymi 9tkami, bo czas plynie i ida zmiany
    Zaklinasz rzeczywistość - dokąd nie pojawi się Alfa z "dezainem" podnoszącym ciśnienie na pierwszy rzut oka to nie ma o czym gadać. Skopiowanie po części przodu C4 i zamontowanie lamp niepasujących do niczego nie wpłynie pozytywnie na sprzedaż. Musisz zauważyć jedno wszyscy - podświadomie porównują nową Giulię nie z Giuliettą a ze 159-tką, i powiem tak są samochody kultowe , które mimo upływu lat ( nawet w starszych wersjach) są poprostu piękne i ponadczasowe. Po wczorajszej prezentacji zwycięzcą jest Giorgetto Giugiaro. Malarzy jest i było wielu van Gogh był tylko jeden.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar vojtas
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM

Domyślnie

Dobrze kolega Nazar napisał
    Jeszcze nie znalazł się taki który każdemu dogodzil. Mi tam się podoba

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Wracajc do renderu tego, który mam w podpisie
    Zamknijcie oczy i przywołajcie takie rozpoczęcie prezentacji samochodu z takim włąsnie przodem:
    Po pogaduszkach prowadzących robi się ciemno i po chwili zapalają się najpierw te kreski później mijanki halogenowe i po czym długie , zapala się światło i w dalszej części może być ta pieśń kótra była.... natychmiast wszyscy dostają gęsiej skórki i dreszcz emocji wali po kręgosłupie!!! Ehhhh
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	baner giulia 2015.jpg
Wyświetleń:	854
Rozmiar:	8.5 KB
ID:	170927  

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

A mnie im dłużej oglądam tym bardziej dojrzewam do tego ze jest świetna,to samo miałem z Gulietta na początku średnio a później doceniłem jej bryle.
    Teraz tylko czekać na ceny i na która wersje będzie sobie można pozwolić oby na QV czego sobie i wam życzę

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

wygląda jak bmwe4 , ale co zrobić, dobrze, skoro takie trenda w atutomobiliźmie? ważne że jest, pewnie tylko jak zpier....lą ceny to wyjdzie że bemwe4 nie będzie za daleko z przodu..

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

ktoś zna wymiary? tj czy muszę budować garaż, bo aktualnie Julka + Lanciak żonki mieści mi się jeden za drugim i jest jeszcze z pół metra luzu (julka ma 4,35 długości).
    (to tak w temacie czy sie podoba. Planowanym następcą za ~2,5 roku byłą Julka QV, ale w takim razie +1 rok i +15k €)
    Ostatnio edytowane przez pawelek ; 25-06-2015 o 07:24

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Mnie się przód na początku nie podobał, teraz coraz bardziej się przekonuję do niej, a myślę, że na żywo będzie super.

Co z tego, że to nie 159, jak oprócz wyglądu ona ma jeszcze JEŹDZIĆ. Jak czytam prasówkę to widać, że dużo mocy przerobowej poszło w technikę, a nie tylko design - włókno węglowe, aluminium, aktywne aero, napęd (wał z włókna węglowego(!)), ciekawe jakie zawieszenie z przodu (coś piszą o nowym rozwiązaniu).
    I bardzo dobrze! Zrobiliby piękne auto jak 159 i co? Czy 159 było światowym sukcesem? Podobać, podobała się pewnie każdemu, ale jak dochodziło do zakupu to już ludzie kręcili głowami... Albo wyszło by podobnie jak z 8C - piękne auto, które nie jeździ.

A tak, mam nadzieję, że utrze nosa niemieckiej konkurencji i w końcu będzie jakaś alternatywa.
    Zgadujemy ceny? Ja obstawiam za topową wersję +80k EUR.
    Pozdro,
    Bartas