Nie którzy woleli by jakiś odlotowy bolid który by się nie sprzedawał a za kilka lat byśmy spotkali się w tym samym miejscu co saab. Czyli w czarnej dupie
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Przestańcie już z tą 159... Mnie się Giulietta podoba, ale nie chciałbym, żeby jej następczyni wyglądała jak facelifting.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Wystarczyło światła zrobić tak i już jest pięknie :
![]()
Wiadomo było, że zakochani po uszy w Giugiarowym designie (AR159) będą narzekać na TIPO 952, ale żeby takie rzewne łzy wylewać z tego powodu, że zrobili całkiem nową kreską następce TIPO 939?!
O ile niektóre linie są nieco podobne do BMW czy Mazdy, to porównywanie do niemieckiego, kwadratowego wozidła typu KIA Optima to potwarz! Designer Peter Schreyer byłby z was dumny, a przecież jego dzieła to ciosane siekierą kloce które robią z koreańskiego produktu europejskie dupowozy za konkretną kasiorę.
Popatrzcie na Giulię z tej perspektywy i w tym kolorze:
![]()
Nadal twierdzicie, że to kopia czegokolwiek? Gimme a break!
L.
A mnie się bardzo podoba. Przód faktycznie muskularny jak Dodge Charger, ale jestem zapaleńcem muscle cars więc mi to odpowiada. Będzie pieniążek to kupie![]()
Zobaczcie lampy z włączonymi ledami. Auto nabiera innego charakteru.
Fakt jedak ,ze sa one nieco za mało płaskie. Mysle ,ze gdy dojdzie do liftingu,zostanie powtórzony eksperyment z czasów liftingu 156.
Ktos wkleił zdjecie z nerkami i trzeba z pokorą przyznac,że przód wówczas wyglada inaczej,lampy współgraja.
Co by nie mówic ,źle nie jest. Auto ma pazur bardzo zadziorny.
Co do wymiarów, to raczej ponizej 480cm ,za to jest szerokie i niskie. Proporcje bardzo zgrabne.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 25-06-2015 o 09:43
Przed premierą narzekaliscie na tylne światła i antenę a teraz przód wam nie pasuje. Typowy Polakpowinna wjechać 159 i byli by wszyscy szczęśliwi
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Nie tylko wielbiciele ar159, mozna poczytać wiele podobnych wpisów np
I’m Italian, I have a Giulietta and I was waiting for this presentation a long time. But I was really disappointed when I saw the actual Giulia. The car does not look pretty as it should be (does not create any empaty and therefore in my opinion will have some problems fullfilling Marchione expectations to boost the Alfa-Romeo brand).
Performances are not everything !
This is not a car that I will choose against a BMW or AUDI, certainly not considering that the price range will be similar and that German cars have proved reputation while the new ALFA-ROMEO have everything to prove and in some country also a bad reputation to clean.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk