Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Andrzej_K
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Auto
    147 JTD 16V

Domyślnie

Melduje się kolejny rozczarowany. O ile sylwetka i profil bardzo mi się podobają to stylistyka przedniego oraz tylnego pasa jest porażką. Dobre Alfy zawsze miały to do siebie, że wizualnie były oryginalne i nie kojarzyły mi się z niczym innym. Patrząc na tipo 952 skojarzeń mam całe mnóstwo. A ten siatex - koszmar. Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś nastąpi znaczący lifting.

Za to mechanicznie - petarda.

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Właściciele 159 chcą się na siłę dowartościować jakie to ich auto nie było piękne. W swoich czasach wielkie wow robiła 156 i wyróżniała się bezwzględnie na ulicy. Był taki okres gdzie trochę zapomniałem o alfie i skupiłem się na innej marce i właśnie w tym momencie pojawiła się 159 której obecności nawet nie zauważyłem, wyglądała jak kolejny lifting 156. Technicznie to auto też za wiele nie oferuje, wysoka masa, brak bajerów technologicznych, kiepskie silniki benzynowe, napęd na przód. Wreszcie wyszedł nowy model, który mam nadzieję będzie konkurował z najlepszymi a tutaj tylko narzekania. To, że auto jest podobne do innych to trudno, takie czasy, ważne aby się nie psuło i dawało frajdę z jazdy a na to jest wreszcie szansa. Parę lat temu ogromną przewagą bmw było rwd, teraz ta przewaga zniknęła. Ja za kilka lat z chęcią zakupię taką giulię i bardzo mnie to cieszy bo do tej pory nie widziałem następcy dla mojej 166 (159 to auto ciaśniejsze i ze słabymi osiągami a w kolejnym aucie chciałoby się lepsze).

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Raf878 Zobacz post
    Nie tylko wielbiciele ar159, mozna poczytać wiele podobnych wpisów np

I’m Italian, I have a Giulietta and I was waiting for this presentation a long time. But I was really disappointed when I saw the actual Giulia. The car does not look pretty as it should be (does not create any empaty and therefore in my opinion will have some problems fullfilling Marchione expectations to boost the Alfa-Romeo brand).
    Performances are not everything !
    This is not a car that I will choose against a BMW or AUDI, certainly not considering that the price range will be similar and that German cars have proved reputation while the new ALFA-ROMEO have everything to prove and in some country also a bad reputation to clean.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ano właśnie, to napisał Włoch, a jak Włoch, (zakochany w krajowej marce) tego nie kupuje ?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał viader Zobacz post
    Właściciele 159 chcą się na siłę dowartościować jakie to ich auto nie było piękne. W swoich czasach wielkie wow robiła 156 i wyróżniała się bezwzględnie na ulicy. Był taki okres gdzie trochę zapomniałem o alfie i skupiłem się na innej marce i właśnie w tym momencie pojawiła się 159 której obecności nawet nie zauważyłem, wyglądała jak kolejny lifting 156. Technicznie to auto też za wiele nie oferuje, wysoka masa, brak bajerów technologicznych, kiepskie silniki benzynowe, napęd na przód. Wreszcie wyszedł nowy model, który mam nadzieję będzie konkurował z najlepszymi a tutaj tylko narzekania. To, że auto jest podobne do innych to trudno, takie czasy, ważne aby się nie psuło i dawało frajdę z jazdy a na to jest wreszcie szansa. Parę lat temu ogromną przewagą bmw było rwd, teraz ta przewaga zniknęła. Ja za kilka lat z chęcią zakupię taką giulię i bardzo mnie to cieszy bo do tej pory nie widziałem następcy dla mojej 166 (159 to auto ciaśniejsze i ze słabymi osiągami a w kolejnym aucie chciałoby się lepsze).
    Kolego nie masz racji nie chodzi o dowarościowanie bo wcześniej czy później 166, 159 i inne wyląduja na złomie. Tu chodzi o przyszłość poprostu future.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Andrzej_K
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Auto
    147 JTD 16V

Domyślnie

ważne aby się nie psuło i dawało frajdę z jazdy
    Takie od lat jest już np. Infiniti. Design to było od zawsze coś co zdecydowanie wyróżniało AR na tle innych. Teraz tego niestety zabrakło.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

159 zaczyna trącić myszką ale ciągle jest bardzo ładna. Choć gdyby zmienić przednie światła, nie byłoby już tak kolorowo Ja czekam, żeby zobaczyć Giulie na żywo, wg mnie jest bardzo dobrze

A tutaj render kombi (lub SW gdyby komuś robiło to różnicę):

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

I co z tego że marudzi Włoch ? co to bóg jakiś jakiś ? i co on opowiada " Performances are not everything !" - no to modele plastikowe na półeczce mu powinny wystarczyć. Alfa wraca do performance a ten marudzi. Niech najpierw jeździ jak na Alfę przystało, a design będzie się podobał każdemu kto za kółkiem usiądzie, lampy wówczas to nawet i kinkiety będą mogły być.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Ano właśnie, to napisał Włoch, a jak Włoch, (zakochany w krajowej marce) tego nie kupuje ?
    Włosi już dawno Alfy nie kochają... Jak byłem w 2010 roku w Mediolanie, to Alfa była BARDZO rzadkim widokiem. A to przecież (teoretycznie) miasto Alfy Romeo... Jedyne włoskie samochody, które kochają, to Fiat 500 i Lancia Ypsilon. I oczywiście Srerrari.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak Avatar many19831
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    mondeo mk3-> alfa 159 by szewi 250PS 540 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Wystarczyło światła zrobić tak i już jest pięknie :

Kurna ris jestes mistrz!!! Jakby bylo tak bylby miod a tak niestety fuRa ma zeza. Dlatego z innej perspektywy autko wyglada zajebiscie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Raf878
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 159 SW 2,0 JTDM

Domyślnie

Nie ma o co bić piany , każdy ma swoje zdanie i tyle

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał oleksy00 Zobacz post
    Jeżeli nasza marka ma istnieć, to takie kroki designowe niestety były koniecznością. Auto ma się sprzedawać, (....) więc módlmy się żeby ludzie chcieli ją kupować. Tylko to może zapewnić rozkwit marki na nowo. .
    masz kolego sporo racji w tym co piszesz
    ale jest też sprzeczność
    zauważ: rozkwit marki na nowo, ale to już nie będzie TA SAMA MARKA.
    prawda?
    będzie wiele alf, nowe modele, spodoba się Kowalskiemu od Octavii i Schmidtowi od BMW, spoko
    ale nie będzie to już TA WYJĄTKOWA BUDZĄCA SKRAJNE EMOCJE marka
    powstaje więc pytanie:
    czy odrodzenie marki nie jest równocześnie pogrzebem marki?
    rozumiesz o czym piszę?