30 tys. będzie za golasa 1.4 180KM, trochę drogo... A wersji 510KM nikt nie kupi.
30 tys. będzie za golasa 1.4 180KM, trochę drogo... A wersji 510KM nikt nie kupi.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
W Polsce nie![]()
Jak dla mnie, ta cała prezentacja była co najmniej żenująca i niestety kontynuacja "promocji" Giulii na tą chwilę też tak wygląda. Jak człowiek widzi podejście innych marek do potencjalnych klientów i jaki inni producenci mają PR, to mam wrażenie, że do FCA wkręcił się ktoś z VAG i bardzo dobrze spełnia rolę kreta...
O polskiej sieci już nawet nie wspomnę, bo dzwoniąc do niektórych ASO i pytając o Giulię, rozmawiam z ludźmi, którzy mnie poprawiają i rzucają teksty typu:
- Panu chodzi o Giuliettę? Ale ona jest w sprzedaży na bieżąco. Nie ma alfy Giulia...- i jeszcze coś głupio komentują z kolegami obok
Gdzie ja mieszkam?!
Hmmm, w cenie QV lepiej uderzyć w Ghibli. Mogli chociaz w napis "giulia" troche finezji włożyć bo wyglada tragicznie, fiaty maja ladniejsze
No cóż, podzielam zdanie kilku osób, że stylistycznie auto nie urywa d... Kolega mi kiedyś powiedział, że jak pierwszy raz zobaczył 159 na żywo to miał ochotę zmówić pacierz... Myślę, że po zobaczeniu nowej Giulii nie miał by takiej potrzeby, co innego po przejażdżce...
Nie rozumiem za bardzo dlaczego nie mogli zrobić auta ładniejszego... Czy to jest jakiś celowy zabieg aby Alfa nie kojarzyła się z Alfą...
Pozdr.
Podejrzewam, że chodzi Ci o dywagacje z Clubalfa.it
Oficjalnie nie ma nigdzie informacji na temat ceny. Produkcję chcą zacząć w październiku po sezonach urlopowych i szkoleniach pracowników (częsta procedura producentów). Sprzedaż miała by się rozpocząć w lutym-marcu.
Tylko, że to są planyRealia najczęściej przedłużają ten czas.
Jak czytam te wasze żale to od razu przypomina mi się prezentacja Alfy 155 . Było tyle samo narzekań ,że to Fiat Tempra a nie Alfa i 155 została znienawidzona przez posiadaczy modeli wcześniejszych jak 75 ,czy 164. A teraz?? Hmm... Po tylu latach to właśnie 155 okazała się najładniejszym stylistycznie autem typoszeregu 116 i jak ktoś pomyli w lusterku wstecznym 155 z jakimkolwiek innym autem, to na bank nie odróżnia pralki od telewizora. W 1997 roku piałem jak każdy z was z zachwytu nad 156 i miałem zarówno limuzynę jak i sportwagona. Jednak po czasie to właśnie styl 155 okazał się dla mnie mistrzostwem świata i w 159 widzę więcej ze 155 niż 156. Dosyć biadolenia. Jest nowa Alfa z tylnym napędem , ładna a czy przypadnie nam miłośnikom marki do gustu tego jeszcze nie wiemy.
Cóż, technologicznie 155 był olbrzymim krokiem wstecz wobec 75. Tutaj jest (mam nadzieję) odwrotnie. A we wstecznym wiadomo, trudno pomylić, ale już w z boku Toledo się samo narzuca, sorry...
Poza tym, gdzie Ty masz typoszereg 116? Typoszereg 116 kończy się na SZ/RZ i to mocno naciągając... Przecież już 75 to Tipo 162.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 25-06-2015 o 14:35
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Racja Radek typy modeli mi się pomyliły. Czas pokazał, że teraz ludzie na ulicy oglądają się bardziej za 155 niż za 156 a po prezentacji 156 nikt na 155 nawet nie spoglądał. Widać ,że stylistyka 156 ludziom podobała się krótko , a styl 155 okazał się ponadczasowy. Co do techniki to 155 była wtyle za 75, ale tak samo jak teraz Giulia tak samo auta typu 155 były dla marki być albo nie być.