Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł_ Zobacz post
    Juz mowilem, wiekszosc to sami frustraci, gdzie zawsze beda narzekac, jakby bylo idealnie to by narzekali ze za idealnie, nie ma co sie przejmowac, narzekali przed, narzekaja po, narzekac beda i za 10 lat, wspolczuje wam, bo to juz pod uposledzenie podchodzi
    Narzekają Ci którzy z góry wiedzą że ich na nich stać nie będzie wieć lepiej powiedziec odrazu ze brzydka;D

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał LukeMazur Zobacz post
    Narzekają Ci którzy z góry wiedzą że ich na nich stać nie będzie wieć lepiej powiedziec odrazu ze brzydka;D
    Co za bzdurny argument, że jak nie stać to tylko narzekanie pozostaje. Mi się nie do końca podoba i co mi zrobisz? Ogarnijcie się trochę. Tyle tu tekstów, że o gustach się nie dyskutuje a spróbuj powiedzieć, że ci się nie podoba albo podobna do BMW i już cię nie stać? Ehh..

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Competizione Zobacz post
    Ja również jestem zauroczony nową Giulia i nie potrafię zrozumieć tego skąd tutaj na forum AR takie opinie i krytykowanie nowej Giuli że to mieszanka jakiegoś korodujacego gówna w dniu wyjazdu z salonu typu Mazda czy porównania do tego chłamu niemiecko czeskiego z kogucikiem w znaczku. Bardzo lubię 159 i lubię jej wygląd i bez urazy dla posiadaczy tegoż modelu ale to jest już tak samo archaiczne pod względem technologii auto jak 156. Poza tym porównania Giuli do 159 są conajmniej nie na miejscu. 9 to model który doprowadził Alfe do prawie bankructwa, a paleta silników w 159 jest słaba bo nawet 3.2 jts się odpycha tak sobie. W końcu powstała Alfa o prawdziwym sportowym charakterze tak jak to było wcześniej, bo nie oszukujmy się 159 wygląda groźnie ale osiągi to żarty jakieś są. Samochody wielce sportowe a wystarczy w203 c320 cdi i nawet 3.2 jts nie daje rady nie wspominając o e90 3.0d które zamiata tak samo najszybsze 159. Jaka tu mowa o charakterze sportowym skoro ostatni segment D od AR ma problem z niemieckim kopciuchem nie wspominając już o wersji M lub AMG.
    Jesli mowa o porównywaniu Giulii do Mazdy czy Skody to masz rację to nie ta bajka bo to porównanie rojsyjskiego wina musującego za 5zł do francuskiego szampana. Natomiast nie rozumiem co niby archaicznego widzisz w 159-ce ? Samochód z silnkiem dajmy na to 2 litrowym nie można zestawiać z 3 litrowym czy 4 litrowym Audi pod względem osiągów natomiast pod względem prowadzenia i wygodny to jak nabardziej tak i zaryzykuje nawet stwierdzenie, że o niebo lepszym. Nie raz nie dwa widziałem BMW, Mercedesa czy Audi pokonujące zakręt 90 stopni, z którym sobie poprostu nie radzą w czasie gdy 159-tka mimo swojej masy zakręty pokonuje o dwa lata świetlne lepiej wręcz przyklejając się do niego. Co do wygody siedzenia czy prowadzenia na długich odcinkach trasy to mój kręgosłup prawdę Ci powie. Po godninie podróży Audi czy VW woła help,zatrzymaj się rozprostuj mnie po kilku godzinach w 159-ce mój kręgosłup nie wydaje żadnych dźwięków. Alfę 159 należy zestawiać rocznikowo z autami w/w marek wyprodukowanymi w roku 2005 i mimo, ze byłem gorącym zwolenikiem Audicy (a nie jestem nawiedzonym zwolenikiem Alfy, którą traktowałem nie mając z nią kontaktu jako skrzypiący i psujący się plastiokowy wytwór wyobrażni włoskiej motoryzacji ) poprostu mi przeszło. 159-tka to jest idealne auto trasowe zapewniające pełny komfort, ze spersonalizowanym kokpitem pod kierowcę. Czego chcieć więcej ? Stwierdzenia, że paleta silników jest słaba - silnik odpycha się tak sobie jest nieporozumieniem. I wisienka na torcie czyli "dizajn". Pisałem już kiedyś, że po zakupie sąsiedzi nawet z bloku obok nie mogli wyjść z zachwytu mimo, że niektórzy mają niezłe samochody. Dowcip jest nawet taki, ze jak Alfa stoi w garażu to niektórzy pytają gdzie jest to moje cudo. Wracając do Giulii czas pokaże jak się sprawa będzie rozwijać ale sądzę, ze auto będzie się sprzedawać dużo lepiej niż Giulietta bo tu zaproponowano "dizajnowo"namiastkę 4C, a każdy Włoch i wielu Niemców nie przepuści okazji by ten klimat mieć dla siebie. Większość Niemców już nie rozróżnia tych wszystkich modeli BMW, VW czy Audi, które pojawiają się i szybko są zastępowane przez inne. W przypadku Giulii zadziała tu też czynnik dłużej uciechy z posiadania auta o oryginalnym sporotwym wyglądzie, co kręci młodych jak i podstarzałych playbojów.
    Ostatnio edytowane przez ris ; 26-06-2015 o 06:15

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał alfons159 Zobacz post
    Posiadalem kiedys auto marki honda i takie samo zaslepienie bylo tamtymi autami jak tutaj na forum.Tam tez honda the best jak pytalem sie co mysla o alfie 159(bylem na etapie szukania nastepcy civica) to odpowiedzi byly takie;plastikowe trzeszcze fiaty nonstop bedace w serwisie.Szanujmy inne marki,bo takim gadaniem i pisaniem caly czas alfy beda w Polsce postrzegane jako tanie auta,psujace sie o slabej renomie.Pozdrawiam
    Kazdy zawsze bedzie chwalil swoje. Osobiscie wzdycham do Mercedesa i BMW, ale ciesze sie, ze wychodzi GIULIA i bede mial jakas alternatywe przy wyborze nastepnego auta. Trzeba przyznac, ze na forum jest troche jadu na auta niemieckie jak i japonskie. Ale niema tragedii, wiecej krytyki spada na sama Alfe czy GM, Ten temat jest tego dobrym przykladem. Postrzegania kiepskich wloskich czy francuskich samochodow juz nie zmienimy tak jak zartow o Polakach w Ameryce. Musialaby nastapic jakas totalna katastrofa marek niemieckich i japonskich, nawet czeste wpadki Vaga czy Toyoty nie zmienily doskonalej opinii o nich.

Użytkownik Ogier Avatar cousteau79
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    AR159 SW 1.9JTDm (blu marina :)

Domyślnie

A tu kolejna porcja zdjęć ...

Wiadomo ze co kto lubi ... ale nie ma dramatu ale tez nie można powiedzieć ze to auto powala stylistycznie, co więcej pokusiłbym się o stwierdzenie ze nie jest spójne stylistycznie jak jej poprzedniczka 159, taka prawda ...

Należy czekać na dalsze wieści w temacie ...
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-end-02.jpg
Wyświetleń:	200
Rozmiar:	84.6 KB
ID:	171051   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-exterior-details.jpg
Wyświetleń:	173
Rozmiar:	49.8 KB
ID:	171052   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-grille.jpg
Wyświetleń:	210
Rozmiar:	59.4 KB
ID:	171053   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-hood.jpg
Wyświetleń:	176
Rozmiar:	65.5 KB
ID:	171054   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-lip.jpg
Wyświetleń:	190
Rozmiar:	52.4 KB
ID:	171055  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-three-quarter.jpg
Wyświetleń:	186
Rozmiar:	99.2 KB
ID:	171056   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-three-quarter-02.jpg
Wyświetleń:	226
Rozmiar:	99.4 KB
ID:	171057   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-front-wheels.jpg
Rozmiar:	74.2 KB
ID:	171058   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-grille.jpg
Wyświetleń:	177
Rozmiar:	63.7 KB
ID:	171059   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-headlamps.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	73.0 KB
ID:	171060  

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-rear-end.jpg
Wyświetleń:	199
Rozmiar:	98.6 KB
ID:	171061   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-rear-exhaust.jpg
Wyświetleń:	169
Rozmiar:	34.7 KB
ID:	171062   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-rear-side.jpg
Rozmiar:	116.3 KB
ID:	171063   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-rear-three-quarter.jpg
Wyświetleń:	144
Rozmiar:	109.1 KB
ID:	171064   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-rear-wheels.jpg
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	74.9 KB
ID:	171065  

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-side.jpg
Wyświetleń:	233
Rozmiar:	97.8 KB
ID:	171066   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-taillights.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	68.1 KB
ID:	171067   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-wheels.jpg
Wyświetleń:	141
Rozmiar:	68.9 KB
ID:	171068  

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał MichAlfa Zobacz post
    Ehh.. Nie zaglebiles sie w szczegoly techniczne Giulii.. Wroc sie kilka stron wczesniej do mojego postu.. Moc to nie wszystko skoro przedatawione przez Ciebie samochody waza 2 tony.. Zgodnie z danymi technicznymi alfa przyspiesza do 100km/h w 3.9s.. I to ze skrzynia manualna.
    Dla porownania Audi RS4 ma 60kucy mniej niz alfa i wazy o 370!! Kg wiecej..

Alfa 4c ma 240km i bierze Audi R8 ktore ma 420km.. Dlaczego?

Tę samą, genialną Alfę 4C na Nordschleife porobił zdaje się Seat kombi... Technicznie ten samochód wygląda obiecująco, ale ja bym się zbytnio nie napalał, BMW ma 40-letnią tradycję budowania sportowych sedanów, nawet jeśli trzy generacje temu M3 miało jakieś ułomności, do dawno je już zniwelowali. Aktualne doświadczenie Alfy w tym zakresie jest równe ZERO.
    Fakt, że wersja QV ma być tylko RWD, to dobry znak, bo może faktycznie będzie to mechaniczne cacko, w którym 20 systemów o 3-literowych skrótach nie będzie potrzebne, ale poczekam na bezpośrednie porównanie z M3...
    Druga sprawa jest taka, że jeśli ten samochód ma odnieść sukces, to musi być dobrze zbudowany i, szczerze mówiąc, gościa który wybiera samochody do floty bardziej interesuje spalanie na setkę, interwały serwisowe, jakość stacji obsługi itp. Przeciętny Kowalski, który buja się 320d też pewnie nie ma pojęcia o osiągach M3.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Ja nie wiem jak to auto może się nie podobać jakie wy macie wymagania kosmiczne

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie Sprawdź sobie dane a potem pisz

Cytat Napisał alfons159 Zobacz post
    Audi rs6 560kM,BMW m5 30jahre 600KM,bmw m6 grancoupe competitione,mercedes e63amg s,s65amg,jaguar xfr-s te auta to wszystko 4 drzwiowe auta i napewno sa szybsze.Zaczekajmy za pierwszymi testami.Posiadalem kiedys auto marki honda i takie samo zaslepienie bylo tamtymi autami jak tutaj na forum.Tam tez honda the best jak pytalem sie co mysla o alfie 159(bylem na etapie szukania nastepcy civica) to odpowiedzi byly takie;plastikowe trzeszcze fiaty nonstop bedace w serwisie.Szanujmy inne marki,bo takim gadaniem i pisaniem caly czas alfy beda w Polsce postrzegane jako tanie auta,psujace sie o slabej renomie.Pozdrawiam
    Według danych producenta ze strony BMW:
    M5 - 560 KM, silnik 4,4 l, przyśpieszenie do 100 km/h - 4,3 s,
    BMW M5 30jahre - 600KM, silnik, 4,4 l, przyśpieszenie do 100 km/h - 3,9 s,
    Audi RS6 - 560 KM, silnik 4,0 l, przyspieszenie 4,3 s.

To teraz napisz mi który z tych samochodów jest szybszy od Giuli? Jedynie Mercedes E63 AMG s, silnik 5,5 l, 585 KM, przyśpiesza w 3,6 s. Ale Merc to inna historia bo silnik ma prawie dwa razy taką pojemność jak Alfa.

Użytkownik Ogier Avatar cousteau79
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    AR159 SW 1.9JTDm (blu marina :)

Domyślnie

na pewno dźwiękowcy zrobili dobra robotę ...

https://www.youtube.com/watch?v=zs_pJpyjBOI

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał cousteau79 Zobacz post
    na pewno dźwiękowcy zrobili dobra robotę ...

https://www.youtube.com/watch?v=zs_pJpyjBOI
    Ja bym 4-cylindrówek posłuchał. V6 to i od Opla brzmi nieźle.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS