Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Jesli mowa o porównywaniu Giulii do Mazdy czy Skody to masz rację to nie ta bajka bo to porównanie rojsyjskiego wina musującego za 5zł do francuskiego szampana. Natomiast nie rozumiem co niby archaicznego widzisz w 159-ce ? Samochód z silnkiem dajmy na to 2 litrowym nie można zestawiać z 3 litrowym czy 4 litrowym Audi pod względem osiągów natomiast pod względem prowadzenia i wygodny to jak nabardziej tak i zaryzykuje nawet stwierdzenie, że o niebo lepszym. Nie raz nie dwa widziałem BMW, Mercedesa czy Audi pokonujące zakręt 90 stopni, z którym sobie poprostu nie radzą w czasie gdy 159-tka mimo swojej masy zakręty pokonuje o dwa lata świetlne lepiej wręcz przyklejając się do niego. Co do wygody siedzenia czy prowadzenia na długich odcinkach trasy to mój kręgosłup prawdę Ci powie. Po godninie podróży Audi czy VW woła help,zatrzymaj się rozprostuj mnie po kilku godzinach w 159-ce mój kręgosłup nie wydaje żadnych dźwięków. Alfę 159 należy zestawiać rocznikowo z autami w/w marek wyprodukowanymi w roku 2005 i mimo, ze byłem gorącym zwolenikiem Audicy (a nie jestem nawiedzonym zwolenikiem Alfy, którą traktowałem nie mając z nią kontaktu jako skrzypiący i psujący się plastiokowy wytwór wyobrażni włoskiej motoryzacji ) poprostu mi przeszło. 159-tka to jest idealne auto trasowe zapewniające pełny komfort, ze spersonalizowanym kokpitem pod kierowcę. Czego chcieć więcej ? Stwierdzenia, że paleta silników jest słaba - silnik odpycha się tak sobie jest nieporozumieniem. I wisienka na torcie czyli "dizajn". Pisałem już kiedyś, że po zakupie sąsiedzi nawet z bloku obok nie mogli wyjść z zachwytu mimo, że niektórzy mają niezłe samochody. Dowcip jest nawet taki, ze jak Alfa stoi w garażu to niektórzy pytają gdzie jest to moje cudo. Wracając do Giulii czas pokaże jak się sprawa będzie rozwijać ale sądzę, ze auto będzie się sprzedawać dużo lepiej niż Giulietta bo tu zaproponowano "dizajnowo"namiastkę 4C, a każdy Włoch i wielu Niemców nie przepuści okazji by ten klimat mieć dla siebie. Większość Niemców już nie rozróżnia tych wszystkich modeli BMW, VW czy Audi, które pojawiają się i szybko są zastępowane przez inne. W przypadku Giulii zadziała tu też czynnik dłużej uciechy z posiadania auta o oryginalnym sporotwym wyglądzie, co kręci młodych jak i podstarzałych playbojów.![]()
Ostatnio edytowane przez ris ; 26-06-2015 o 06:15
Kazdy zawsze bedzie chwalil swoje. Osobiscie wzdycham do Mercedesa i BMW, ale ciesze sie, ze wychodzi GIULIA i bede mial jakas alternatywe przy wyborze nastepnego auta. Trzeba przyznac, ze na forum jest troche jadu na auta niemieckie jak i japonskie. Ale niema tragedii, wiecej krytyki spada na sama Alfe czy GM, Ten temat jest tego dobrym przykladem. Postrzegania kiepskich wloskich czy francuskich samochodow juz nie zmienimy tak jak zartow o Polakach w Ameryce. Musialaby nastapic jakas totalna katastrofa marek niemieckich i japonskich, nawet czeste wpadki Vaga czy Toyoty nie zmienily doskonalej opinii o nich.
A tu kolejna porcja zdjęć ...
Wiadomo ze co kto lubi ... ale nie ma dramatu ale tez nie można powiedzieć ze to auto powala stylistycznie, co więcej pokusiłbym się o stwierdzenie ze nie jest spójne stylistycznie jak jej poprzedniczka 159, taka prawda ...
Należy czekać na dalsze wieści w temacie ...
Tę samą, genialną Alfę 4C na Nordschleife porobił zdaje się Seat kombi... Technicznie ten samochód wygląda obiecująco, ale ja bym się zbytnio nie napalał, BMW ma 40-letnią tradycję budowania sportowych sedanów, nawet jeśli trzy generacje temu M3 miało jakieś ułomności, do dawno je już zniwelowali. Aktualne doświadczenie Alfy w tym zakresie jest równe ZERO.
Fakt, że wersja QV ma być tylko RWD, to dobry znak, bo może faktycznie będzie to mechaniczne cacko, w którym 20 systemów o 3-literowych skrótach nie będzie potrzebne, ale poczekam na bezpośrednie porównanie z M3...
Druga sprawa jest taka, że jeśli ten samochód ma odnieść sukces, to musi być dobrze zbudowany i, szczerze mówiąc, gościa który wybiera samochody do floty bardziej interesuje spalanie na setkę, interwały serwisowe, jakość stacji obsługi itp. Przeciętny Kowalski, który buja się 320d też pewnie nie ma pojęcia o osiągach M3.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ja nie wiem jak to auto może się nie podobać jakie wy macie wymagania kosmiczne
Według danych producenta ze strony BMW:
M5 - 560 KM, silnik 4,4 l, przyśpieszenie do 100 km/h - 4,3 s,
BMW M5 30jahre - 600KM, silnik, 4,4 l, przyśpieszenie do 100 km/h - 3,9 s,
Audi RS6 - 560 KM, silnik 4,0 l, przyspieszenie 4,3 s.
To teraz napisz mi który z tych samochodów jest szybszy od Giuli? Jedynie Mercedes E63 AMG s, silnik 5,5 l, 585 KM, przyśpiesza w 3,6 s. Ale Merc to inna historia bo silnik ma prawie dwa razy taką pojemność jak Alfa.
na pewno dźwiękowcy zrobili dobra robotę ...
https://www.youtube.com/watch?v=zs_pJpyjBOI