Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Tylko czemu u nas (i chyba nie tylko) na trackday'ach Alf brak lub to rzadkość jak czterolistna koniczyna? czemu na listach wyników jakiegoś superOS w Kielcach na przykład nie ma ani jednej?
    Problem polega na tym, że 156/147 kupują ludzie, których nie stać na track daye, 159/MiTo/Julka się do sportu nie nadają za bardzo, albo ludziom żal nowych samochodów, a do starszych jest masakra z dostępnością części w porównaniu do E30/E36 np.
    Chociaż w Poznaniu jest dziewczyna, która regularnie ściga się nową Deltą np. . Pytałem z ciekawości, czy są jakieś problemy z samochodem i mówiła, że żadnych.

Ekran do radia to cięcie kosztów - bo ani szczególny problem dla projektu wnętrza dać te kilka gałek, ani to jakaś redukcja masy. W BMW M3 są guziki i do radia i do klimy. W Peugeocie 308 nie ma, bo taki to sportowiec .
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 26-06-2015 o 12:09
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Rozumiem, ze złożysz zaraz samokrytykę, ze jesteś śmieszny po tym filmiku

https://www.youtube.com/watch?v=JBHPj61_gGo
    Dyskusja z trolem nie ma sensu. Mogę znaleźć filmiki z alfami w rowie. I czego to dowodzi? Że alfa jest do dupy, czy że kierownik nie ogarnął jak trzeba?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Artec86
    Mieszka w
    Sanok
    Auto
    159 1.9 JTDM 8v 120KM SW (2008)

Domyślnie

Wracając do Giuli, razem z żoną już wiemy jak będzie wyglądać nasze następne auto. Dwa miesiące temu kupiliśmy 159, a miesiąc wcześniej sprzedaliśmy 156 po pięciu latach jazdy
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-35656.jpg
Wyświetleń:	481
Rozmiar:	81.0 KB
ID:	171091  

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    Dyskusja z trolem nie ma sensu. Mogę znaleźć filmiki z alfami w rowie. I czego to dowodzi? Że alfa jest do dupy, czy że kierownik nie ogarnął jak trzeba?
    Po pierwsze (Trol) nie używaj wyrazów, których nie rozumiesz albo nie znasz ich znaczenia.

Po drugie powieneś już dawno zajarzyć, że BMW wcale nie trzyma się dobrze drogi jak Ci się wydaje choćby film z testu, którego link podał inny kolega.

Po trzecie, żartobliwym tonie pokazałem Ci filmik z toru gdzie były widoczne różne marki. Trzy samochody się nie spisały; w tym dwa, które skończyły na lawetach i jeden pod płotem i dziwnym trafem wszystkie trzy to były właśnie BMW.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

ale dziwna atmosfera panuje na tym forum takie jakies zwykle polactwo i malkonentowanie
    siedza jakies pseudo alfaholiki doluja dzien w dzien drugich wiecznie nic nie pasuje i narzekanie od rana do nocy
    vw audi nazywani sa wiesniakami bmw tak samo oplami jezdzi bidota itd
    ja nie wiem na innych forach jakis poziom jest tu jakies takie polaczkowanie i bitwa na slowa jeden drugiemu musi doje..c
    zrobili piekne auto ci nadal pieprza glupoty trzy po trzy
    ciagle jakas wyzszosc alfy nad innymi markami co to ma byc?to jakas zenada,zalosne nie wiem jak to nazwac
    kazdy jest najmadrzejszy i kazdy by zrobil lepiej giulie jak tak to zapisac sie do alfy jako inzynier i tam dawac pomysly bo takich popierdulek nigdzie nie brakuje gdzie nic nie pasuje najlatwiej jest pic piwo przed monitorem i marudzic a to zle a tamto zle aaa ogolnie wszystko do bani ja bym zrobil lepiej
    nie ma aut idealnych i nie bedzie
    Cytat
    Po trzecie, żartobliwym tonie pokazałem Ci filmik z toru gdzie były widoczne różne marki. Trzy samochody się nie spisały; w tym dwa, które skończyły na lawetach i jeden pod płotem i dziwnym trafem wszystkie trzy to były właśnie BMW.
    bmw nie trzyma sie drogi trzymajcie mnie samochodem jedzie tez kierowca wystarczy glupie poslizniecie sie bmw i juz bmw sa blee
    mialem w zyciu pare beemek i pare alf tak samo sa to swietne auto i nie ma tu wyzszosci jedna marka ma cos fajnegoi druga
    wszystko zalezy jaki kierowca siedzi a nie samochod
    jak bmw slabo trzyma sie drogi to nie wiem juz jakie auto dobrze trzyma sie:edziabijekula:
    wystarczy ze ŁOŚ wsiadze do bmw i potem dziwic sie ze na lawecie jedzie
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 26-06-2015 o 12:48

Użytkownik Maniak resoraków Avatar GTBodek
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9JTD 331KM 609NM

Domyślnie

Zobaczymy jak będzie z otwarciem zamówień i kiedy zobaczymy pierwsze egzemplarze na żywo...ja stawiam, że to będzie luty 2016

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    Ci co piszą, że 159 w zakręcie jedzie jak po sznurku a bmw ma z tym problem chyba nigdy nie jechali żadnym bmw. Może i alfa świetnie się prowadzi ale bmw zawsze było wzorcem prowadzenia w tym segmencie. Owszem audi ze swoim przednim napędem i silnikiem przed przednią osią prowadzą się kiepsko, mercedesy z miękkimi zawieszeniami nastawionymi na komfort też nie dorównują bmw. Teraz jest wreszcie szansa, że to alfa będzie wyznaczała standardy. Ale najpierw trzeba poczekać na testy drogowe a nie na dane na papierze. Jest wiele aut, których parametry na papierze są świetne a naprawdę jeżdżą kiepsko.
    Na pezykład Alfa Romeo 8C

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

Z 8c problem jest chyba taki, że ma za dużą moc, a za krótki rozstaw osi.. dołożenie gazu w zakręcie powoduje walkę z samochodem..

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Odnośnie filmu z postu #2997 znakomicie ujeli jak rodzi się nowa Gulia i z potężnym rykiem silnika objawia się światu, a potem ta błoga cisza przez którą dostojnie płynie anielska piękność. Film robi wrażenie.
    Kolega na 302 stronie przedstawił zdjęcia białej / kremowej Gulii, patrząc na przód bardziej trąciło mi hełmem rycerza Imperium ze Star Wars niż M3 od BMW.
    Panowie ale bez przesady, jeżeli Alfa nie ma ukrytych tylnych klamek i jak pająk sześciu soczewek, to nie znaczy ze jest podobna do BMW. Kto jak kto ale Włosi disigerskiego plagiatu nie zrobią, to jest domena chinoli i ich terakotowych aut.
    PS zapewniam że na żywo będzie się lepiej prezentowała niż na zdjęciach. Serdecznie pozdrawiam wszystkich alfaholików i gorąco oczekuje nowej linijki - wiersza na forum ze słowem Gulia.

Po edycji:
    Obejrzałem ten filmik "risa" na temat craschfaili z Nurburingu i doszedłem do wniosku ze kazde BMW ma trakcje i prowadzi się jak wózek z hipermarketu. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Andree ; 26-06-2015 o 13:09

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    No własnie, nie rozumiesz sensu tych zmian. Nie będzie żadnych fajnych aut, w sensie o jakim tutaj w większości myślimy. Będą zapewne świetne auta, szybkie, dynamiczne itd, ale niczym nie odróżnisz ich od beem, pasków czy innych wyrobów biznesu samochodowego. Alfa Romeo nie będzie tym, czym była przez sto lat, czym się wyróżniała, zapracowała na wizerunek marki specyficznej, budzącej skrajne emocje itd.
    Wszystko zabił biznes. Liczy się tylko zysk. Nic więcej. To szerszy temat, dotyczy też kultury (kino, literatura, muzyka), dotyczy życia codziennego.
    Idealnie oddaje to stary slogan reklamowy Pepsico. Przeczytaj go uważnie i zrozum sens:
    "BĄDŹ SOBĄ, PIJ PEPSI".

widzisz o co chodzi?
    100% prawdy. Tylko ja uważam że na pięknych samochodach wciąż można zarobić.
    Przecież nie wszyscy żrą w MC, są jeszcze stylowe knajpki gdzie zjesz coś dobrego w ładnym otoczeniu. I można na tym zarobić...