Strona 22 z 507 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324252627282930313272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 5066

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Przod tej Giulietty w zaleznosci od zdjecia jest prosto lub krzywo zlozony, pewnie bylo poprawiane, bo poprzedni kupujacy sie nie nabrali Poza tym na konsoli lewy panel jest z imitacji wlokna weglowego, prawy dlugi jest standardowy ciemny - istniala w ogole taka wersja fabryczna ??? Poduszka obszyta skora ma szanse sie otworzyc w razie potrzeby ??? Tak dlubane samochody zawsze budza moja nieufnosc, ktos wklada kupe kasy by za chwile go sprzedac? Pytanie jak byl wczesniej eksploatowany, jak to bylo auto jakiegos nadzianego dzieciaka ktory za chwile dostanie taka kolejna zabawke to moze byc to skarbonka bez dna.
    Ja zdecydowanie wybralbym taka fure w wersji niemodowanej i sam zrobil pod siebie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Gość potwierdził,że spojler z pakietu Zandera był zahaczony o krawężnik.Nigdzie grama szpachli,do sprawdzenia oczywiście.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Felgi oryginalne ale od Brery... Generalnie auto podpicowane chyba tylko po to aby ukryć przykre niespodzianki
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Ogier Avatar Snu
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Jest Giullietta 1.4 MA Była 147 1.6 TS

Domyślnie

Orientuje się ktoś w ogóle ile w ogóle trzeba wydać tak pi razy oko, żeby obszyć tak pół auta?

Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

http://allegro.pl/giulietta-1-4-170k...490432397.html
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4p5xuI.html
    Może ktoś to oglądał? Ten drugi też krajowy i cena dość niska wydaje mi się.
    Ostatnio edytowane przez th@les ; 27-06-2015 o 16:16

Użytkownik Świeżak Avatar Homar
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm2 170KM

Domyślnie

Nie ma zdjęć wnętrza, walnięty w bok, wg jakości zdjęć z przodu wygląda na to ze zderzak tez jest do zrobienia. Start stop można wyłączyć od 2013.
    Przechodziłem przyjacielu przez to samo co Ty i mogę poradzić tylko jedno. Cierpliwości. Nie rzucaj się na byle co, bo samochód nie kosztuje 4 tysie a czterdzieści i potem będziesz żałował.

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał th@les Zobacz post
    Gość potwierdził,że spojler z pakietu Zandera był zahaczony o krawężnik.Nigdzie grama szpachli,do sprawdzenia oczywiście.
    A jakoś wyjaśnił krzywe łączenie maski i przedniego zderzaka? I odklejającą się naklejkę z numerem rejestracyjnym z szyby przedniej? Jak dla mnie za dużo poszlak, że coś było z przodem kombinowane. Dowodów nie ma, ale poszlaki są.

Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Wiem,że trudno kupić solidne auto w zeszłym roku szukałem Volvo półtora miesiąca a kupiłem Octavię II i to na ostatni moment bo poprzednie auto już było sprzedane a potrzebowałem.Octavia bez zarzutu,zadbana i najechane prawie nic.Ale to auto mi się nie podoba zwyczajnie.Też będę miał kłopot wytłumaczyć komuś po co sprzedaję auto ( nawet lekko doinwestowane) po roku czasu i po co kupowałem jak mi się nie podoba.Ale kupiłem ją właśnie ze względu na to,że jest zachowana.Tak więc przypadki chodzą po ludziach. Jakieś blacharskie defekty mnie nie rażą.Jak coś trzeba pomalować to nie ma problemu.Ważne by nie było milimetra szpachli i geometria zachowana.Silnik,napęd i zawieszenie to dla mnie podstawa przy zakupie.A mam tylko miesiąc z okładem bo tyle będę w Polsce na urlopie.Zaczynam więc się powoli rozglądać.Nie kupię kota w worku z całą pewnością.

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Felgi oryginalne ale od Brery..
    Przecież takie felgi można było kupić ori do Julki

Na początek to zapytaj się o komplet dokumentów i wykres z hamowni potwierdzający moc i moment obrotowy oraz ich przebieg, powinien dostać o tunera - każdemu dają, po wykonaniu "softu"

Przepraszam,możesz to przełożyć na język,który będzie zrozumiały dla kogoś takiego jak ja (zielonego)?
    I poza Turbo da się to wszystko sprawdzić - on tam zdaje się napisał, że to hybryda, więc bez rozebrania i sprawdzenia nie da się tego zweryfikować.
    Kolega miał na myśli, że jeśli są to inne podzespoły to jak na wartość uzyskaną po edycji softu jest jeszcze "zapas" niewykorzystanej rezerwy "mocy". Choć moim zdanie średni to sens kupować graty i robić soft jak na serię ...bo po co ?

Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Wyjaśnił tak,że to tylko złudzenie na fotografii.A do naklejki nie przykładałbym takiej wagi.Jest pierwszym właścicielem tego auta,kupił go w salonie w 2011.Mieszkam od niego kilka kilometrów a w Kielcach jest salon Fiata i Alfy więc w nieskończoność nie może bajek opowiadać jeśli zgodził się wstępnie na wizytę jak już będę w kraju.

Italiano_83,chodziło mi o pojęcie "Icek"
    Poza tym to ten moment nie jest za duży Waszym zdaniem?Toż to ponad 520 Nm.Ile to ma w oryginale? Niektórzy jak zestroją tak auto wymieniają koło na sztywne,bo strach o dwumasę.Ten gość przeleciał na tej mocy dopiero 23 tys. więc właściwie to niewiele.Oczywiście pytałem o wykres i czekam na odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez th@les ; 27-06-2015 o 16:47