nie koniecznie bo duze znaczenie ma tez ksztalt felgi,et jest wazne ale nie jedyne ktore ma znaczenie
nie koniecznie bo duze znaczenie ma tez ksztalt felgi,et jest wazne ale nie jedyne ktore ma znaczenie
Próbowałem felg z Opla Vectra ale niestety ET za duże. Musi być ET34 jak powiedział kolega mariuszpewex.
Niestety ciężko dostać odpowiednie stalówki do 159 (nie mówię o nowych).
Ja zostałem na zimę przy aluminium 17 tylko opony przerzucam i jest ok.
http://sprzedajemy.pl/felgi-stalowe-...fers&offset=37
czy te felgi będą pasowały do alfy 159?
nie nie beda pasowaly.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-12-2014 o 13:59
Nie róbmy bazaru tam gdzie go być nie powinno - dla przypomnienia mamy odpowiedni dział od ogłoszeń: Bazar.
oki.
Ostatnio edytowane przez tomek997 ; 25-12-2014 o 17:47 Powód: Dodano
Cześć.
Wiem, że dopiero co rozpoczęło się lato ale ja już powoli zaczynam myśleć o kupnie opon na zimę. No właśnie, i tutaj mam kilka wątpliwości.
Obecnie jeżdżę na felgach 17" i oponach 225/50. I tutaj zaczynam się zastanawiać czy opony o takim samym rozmiarze na zimę dadzą radę. Ktoś ma jakieś doświadczenia? Czy jednak lepiej kupić mniejsze felgi i opony na zimę?
Może lepiej zostaw taki rozmiar, bo jakbyś miał przejść na 16 cali, to najlepszym wyjściem byłoby 215/60 (jest minimalnie wyższa od 225/50/17), ale koszt opon podobny, a dochodzi jeszcze cena felg...
Ja od dwóch sezonów mam Dębica Frigo HP: jedna zima na Alfie 166, jedna na 159 i złego słowa nie powiem. Szkoda przepłacać za super-duper opony, bo jak ktoś jedzie tak, żeby wypaść z drogi, to i tak wypadnie, niezależnie od marki gumy na feldze.
Jak ktoś wymusi, to choćbyś smołą opony smarował i asfalt przed autem podgrzewał; nie pomoże. W takich przypadkach tylko umiejętność przewidywania sytuacji na drodze ratuje przed kolizją (jeżdżę na motocyklu i tutaj trzeba mieć czujność za siebie i za drugiego kierowcę, bo już nieraz leżałbym na cudzej masce jak gościu wymusił).