Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: 2.0 V6 TB_opinie

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar maciekmis
    Mieszka w
    Klucze
    Auto
    AR GT 1.9 150km + bonus

Domyślnie 2.0 V6 TB_opinie

Witam wszystkich.

Przegrzebałem już sporo internetu ale nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi, zawsze gdzieś temat odbiega od pytania lub ludzie nie potrafią się jasno określić.\

Mam na oku 166 z silniczkiem 2.0 V6 TB z nadtlenkiem oszczędności. Z góry uprzedzam - stać mnie na benzynę ale mam na co wydawać pieniążki, które mogę zaoszczędzić.\

Mianowicie, jak sprawuję się ten silnik z gazem? Czy jest on drogi w utrzymaniu? Dobrze znosi LPG?

Proszę o pomoc!

Pozdrawiam
    Alfas are for nice people

Użytkownik Ogier Avatar Przemek147
    Auto
    147 1.9 JTDm 16v 2007r Q2

Domyślnie

Nie wiem jak znosi gaz, nie wiem czy jest awaryjny, wiem że mój mechanik ma taki silnik w GTV i części szukał aż we Włoszech a i tam było bardzo ciężko znaleźć np wał do tego silnika, a poduszki chyba pod skrzynie nie znalazł nigdzie, musiał rzeźbić z jakiegoś innego modelu. Tak czy inaczej silniczek 2.0 w układzie V i do tego z turbo to jest naprawdę coś fajnego i unikatowego

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Hmm... coś, co tygryski lubią najbardziej. Co prawda nie ja, ale kolega miał GTV z tym silnikiem i cały czas wspomina, że takiego problematycznego, a zarazem zajebistego silnika nie miał. Niestety, ale auto w pewnym wieku już wymaga wymiany wielu czujników mogących w każdej chwili dać o sobie znać (jak np. sonda lambda, przepływka, czujniki wału, wałka), a zarazem strasznie narowisty silnik, dający bardzo dużo frajdy z jazdy. Wydaje mi się, że dużo z tego może wynikać z niewiedzy mechaników (niestety, ale tak często, aczkolwiek nie zawsze jest). Myślę, że sam musisz sobie odpowiedzieć, czy chcesz ten silnik lub nie. Niech może inni, więcej o tym wiedzący się wypowiedzą.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia