Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cra3y
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Z4 E89

Domyślnie

Tzn coś zamian 166 :-) Bo następcą to jest (i nawiązuje) do oryginalnej Giuli
    Pozdrawiam
    K.Gajda(cra3y)

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Alfa Giulia jest liniowo następcą 156-tki - takie jest moje zdanie. Co do SW jedni mówią, ze będzie pod koniec 2017 inni, że SW będzie ale uzależniają to od sprzedaży sedana. Moim zdaniem skoro się już weszło na rynek z samochodem to nie mozna się ograniczać do jednego typu nadwozia bo to się nie sprawdzi ze wzglądu na ilość miejsca w bagażniku. Ktoś kto kupi QV to jest inny klient, a wersje dla ludu musza mieć wybór poszerzony o SW.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

nic nie jest następcą niczego, tak po polsku napiszę śmiesznie
    159 przykładem: pojawiła się w miejsce niczego
    Guilia obecnie tak samo.
    Nikogo nie zastępuje w żadnej linii.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał jarek1986 Zobacz post
    Przecież ten ranking jest oparty na wynikach przeglądów w niemieckich stacjach kontroli pojazdów. I dotyczy tak newralgicznych punktów jak spalone żarówki i luzy na tulejkach wahaczy. Nie dotyczy peknietych głowic, rozwalonych dwumasow po 50 tysiącach kilometrów, ani innych poważnych usterek.
    Dokładnie o tym wiem ,ale jak można takie bzdury wmawiać ludziom??

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    nic nie jest następcą niczego, tak po polsku napiszę śmiesznie
    159 przykładem: pojawiła się w miejsce niczego
    Guilia obecnie tak samo.
    Nikogo nie zastępuje w żadnej linii.
    No nie do końca kilka stron temu pokazałem 156 GTA i ewentualną wersję Giulii dla ludu więc jeśli chodzi o linie nadwozia to jest bardzo duże podobieństwo, natomiast to była całkiem inna bajka i następca 159-tki mogły by być samochody z renderów ot choćby taki jak ten + SW :

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-Concept-multi.jpg
Wyświetleń:	613
Rozmiar:	117.8 KB
ID:	171477  

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

Stylistycznie nawiązuje do poprzednich modeli AR, ale nie następuje niczego Giulie z 60', ewentualnie 75…

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał MichAlfa Zobacz post
    Stylistycznie nawiązuje do poprzednich modeli AR, ale nie następuje niczego Giulie z 60', ewentualnie 75…
    O stylistykę chodzi właśnie, trudno żeby Giulia miała jakiekolwiek podobieństwo ze 159-tką, natomiast ze 156-tką ma.

Użytkownik Świeżak Avatar alphamale
    Mieszka w
    Marki
    Auto
    Była 156 2.5 V6, jest Giulia!

Domyślnie

DTM tak jakby QV była dla kogoś za mało agresywna Oczywiście to tylko fantazja, ale oni byli najbliżej w wizualizacji przedpremierowo.

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa Romeo Giulia DTM Martini Racing.jpg
Wyświetleń:	614
Rozmiar:	55.8 KB
ID:	171481  

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

Właśnie wyrwało mnie z butów.. a raczej z drzemki.. Dzwoni bardzo miła Pani ogłaszając, że jest z AR Polska i czy mogłaby zadać kilka pytań..
    Zarejestrował się Pan na stronie (ktoś wrzucał link do rejestracji na teoretyczne jazdy testowe..) i chciałabym Pana zapytać czy jest Pan zainteresowany zakupem samochodu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde? Wyjaśniłem, że w chwili obecnej raczej nie, po czym miła Pani zapytała mnie dlaczego? Odparłem, że cena w tej chwili jest dla mnie zaporowa.
    Nie wiem czy w drzewku odpowiedzi nie przewidzieli takiej możliwości, ale Pani odpowiedziała:
    -Dobrze, ale gdyby Pan w przyszłości zmienił swoje… aaaa.. ble…. yyy… (pomyślałem: "zarobki")… w każdym razie mam nadzieję że będziemy mogli jeszcze porozmawiać.. Dziękuję, do widzenia!

Widzę, że zaczęli także ofensywę marketingową… co jeszcze dziwniejsze - w tak krótkim czasie po premierze, w Polsce!
    Do kogoś jeszcze dzwonili? (Gdybym nie był zaspany, powiedziałbym może, że tak! )

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał MichAlfa Zobacz post
    Właśnie wyrwało mnie z butów.. a raczej z drzemki.. Dzwoni bardzo miła Pani ogłaszając, że jest z AR Polska i czy mogłaby zadać kilka pytań..
    Zarejestrował się Pan na stronie (ktoś wrzucał link do rejestracji na teoretyczne jazdy testowe..) i chciałabym Pana zapytać czy jest Pan zainteresowany zakupem samochodu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde? Wyjaśniłem, że w chwili obecnej raczej nie, po czym miła Pani zapytała mnie dlaczego? Odparłem, że cena w tej chwili jest dla mnie zaporowa.
    Nie wiem czy w drzewku odpowiedzi nie przewidzieli takiej możliwości, ale Pani odpowiedziała:
    -Dobrze, ale gdyby Pan w przyszłości zmienił swoje… aaaa.. ble…. yyy… (pomyślałem: "zarobki")… w każdym razie mam nadzieję że będziemy mogli jeszcze porozmawiać.. Dziękuję, do widzenia!

Widzę, że zaczęli także ofensywę marketingową… co jeszcze dziwniejsze - w tak krótkim czasie po premierze, w Polsce!
    Do kogoś jeszcze dzwonili? (Gdybym nie był zaspany, powiedziałbym może, że tak! )
    Kobiecie sie nie odmawia