Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Alfa 159 2.4

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159

Domyślnie Alfa 159 2.4

Proszę o pomoc,

To będzie moja pierwsza Alfa, przesiadam się z BMW i niestety jest mały wybór na allegro czy oto moto, proszę o radę czy jakiś z samochodów jest wary uwagi?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y7ipH.html

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y6z4R.html

http://www.auto.pl/gielda/osobowy_sh...141&kod=15681a

http://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-159...opcja,22155237

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Kolego każdy jest godny uwagi w zależności od Twoich oczekiwań
    Motorek słuszny i godny uwagi wybrałeś, graty droższe niż do 1.9 tego musisz być świadom. Co do wskazanych egzemplarzy to jeśli zdajesz sobie sprawę, że z każdym autem które przechodzi przez ręce handlarzy a przyjechało do Polski jest coś nie tak to się nie zawiedziesz. Pierwsze co zrób to podzwoń po sprzedawcach i zapytaj o VIN Każdego interesującego Ciebie autka, wrzuć tutaj na forum w odpowiednim wątku a dowiesz się ile autko miało przejechane póki jeździło do ASO. Jak będziesz jechał obejrzeć któryś egzemplarz porównasz sobie to co dostałeś tutaj z wpisami w książce jaką trzyma w ręce sprzedawca.

Pierwszy egzemplarz brak wszelkich emblematów ale to nie musi o niczym świadczyć bo sądząc po niefabrycznym wydechu poprzedni właściciel mógł się bawić w tunera Drugiemu brakuje już emblematów wybiórczo czyli z tyłu było coś robione, po bokach też giugiaro zniknęło, no i jak to autko z Gniezna/Gostynina wskazana duża czujność przy wskazaniach licznika. Trzeci paskudnie pomalowany i nie wycieniowany lakier, dla mnie odpada już po fotkach a jak będziesz na miejscu to pewnie będzie gorzej. Czwartego możesz zapytać w takim razie o belgijskiego carpassa, może ma skan i podeśle. Dupcia jak dla mnie nie do końca zderzak z klapą leje ale to pierdoła i być może złudzenie optyczne, przód też fabrycznie ten zderzaczek spasowany nie jest.

Auto
    159

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź, siedząc trochę na forum jednak rezygnuję z 2.4 i rozglądam się za 1.9. mogę prosić jeszcze o opinię kilku aut.

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-sta...480110287.html

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#339ddf76d7

Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Co do tej belgijskiej sztuki to sprzedawca powinien mieć wyciąg z carpass, u nich każda wizyta u dowolnego mechanika która nie jest wymianą żarówki za 5euro kończy się wpisem do ww. bazy pod groźbą wysokiej kary pieniężnej przy niedopełnieniu tego obowiązku. Dostajesz listę wizyt z datami i przebiegiem. Po fotkach ciężko się do czegoś doczepić, Belgowie kupują prawie wyłącznie diesle niezależnie od pokonywanych przebiegów, taka u nich tradycja, przeciwnie na przykład do Holendrów gdzie ze względu na podatki diesel musi latać by się zwrócił. Alfy w Belgii nie są drogie ale nie do tego stopnia aby opłaciło się samochód bez wad ścigać do nas i sprzedawać po opłatach w tej kasie, co z nim było nie halo i jak temat został załatwiony tego z ogłoszenia nikt nie wyczyta. Aaaa i najbogatsza wersja giugiaro... do tego skarpety do sandałów, normalnie leżę
    Zresztą druga też nie wygląda źle patrząc po fotach, dzwoń do ludzi, umawiaj oględziny i daj znać jak poszło
    Ostatnio edytowane przez bliss ; 02-07-2015 o 23:30

Auto
    159

Domyślnie

Do tej z Belgii dzisiaj się wybiorę, i zobaczymy czy skarpety do sandałów będą

co do tej z drugiego ogłoszenia to po poproszeniu o VIN właściciel twierdził, że samochód ma w warsztacie na wymianie klocków, tarcz oraz naprawa klimy bo rzekomo była nieszczelność i miał pojechać do mechanika i z dowodu wziąć VIN i wysłać sms-em. oczywiście sms'a otrzymałem ale z informacją, że oferta nie aktualna i przeprasza za kłopot :/ a i w trakcie rozmowy telefonicznej powiedziałem, że chcę w sobotę się spotkać i pojechać do ASO, po głosie było słychać, że Pan się zaniepokoił. Mam nadzieję, że w końcu znajdę coś konkretnego, bo już powoli zaczynam się zniechęcać :/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lukash_n
    Mieszka w
    Kraśnik / Lubelskie
    Auto
    159 2,4 JTDm 200 KM '07 SW

Domyślnie

Cytat Napisał bliss Zobacz post
    sprzedawca powinien mieć wyciąg z carpass, u nich każda wizyta u dowolnego mechanika która nie jest wymianą żarówki za 5euro kończy się wpisem do ww. bazy pod groźbą wysokiej kary pieniężnej przy niedopełnieniu tego obowiązku
    kupiłem już kilka aut w tym kraju pracuje tu 8 lat pierwsze słyszę o czymś takim i jeszcze w aucie prawie 10 letnim, za to auto ktoś dał góra 3000 euro inaczej by mu się nie opłacało do takich aut nikt nie ma książek serwisowych, musiało być coś nie tak tu nawet drobna usterka typu zatkany EGR coś nie działa typu wężyk podciśnienia pękł nikt tego nie naprawia auto w ogłoszenia (nawet klima jak nie ma czynnika to nie nabija a sprzedaje) już nie mówię o blacharce

Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Kurcze kolego jak mogłeś o carpassie nie słyszeć, to nie ma nic wspólnego z książką serwisową i jazdą do ASO. Masz tu zresztą cytat z mądrego źródła:
    Tak własnie wygląda Car - Pass - znajdziesz na nim przebieg auta wraz z konkretną datą, Każda firma prowadząca handel i prace przy samochodach (do 3,5 tony) w ramach swojej działalności ma obowiązek przekazywać dane do centralnej bazy Car – Pass (przez Internet, fax, pocztę). Zwolnione są z tego obowiązku myjnie samochodowe, auto-pomoc i naprawy nie przekraczające 125 € (za wyjątkiem aut firmowych). Nie dostosowanie się do tego wymogu jest prawnie karalne (grzywna i kara więzienia).

Do przeglądu zawsze dostajesz wyciąg z ww. bazy danych.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lukash_n
    Mieszka w
    Kraśnik / Lubelskie
    Auto
    159 2,4 JTDm 200 KM '07 SW

Domyślnie

nie wiem czy się to tyczy aut które kupujesz na export. Dawali mi z przeglądu kwitki nic takiego nie było. A propos tematu bież 2.4 potem będziesz żałował silnik 4 to nie 5

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Ja powiem tylko że komis Grudziński omijaj szerokim łukiem.
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia