Ja mialem przygodę z wtyczką od modułu sterujacego do świec, któryś z pinów sie poluzował. Sprawdź czy u Ciebie jest ok, ewentualnie czy wiązka nie ma przetarć.
Ja mialem przygodę z wtyczką od modułu sterujacego do świec, któryś z pinów sie poluzował. Sprawdź czy u Ciebie jest ok, ewentualnie czy wiązka nie ma przetarć.
Alfa na ławecie odjechala do mechanika. Dzwoniłem przed chwila i okazało się ze masa była urwana. Założyli i pali tylko ze teraz świece migaja a przedtem tego nie było.
Czyli naprawili ale nie do końca.... skąd ja to znam. Ten błąd to dobry test dla mechanika bo wachlarz potencalnych awarii, które go powodują jest dość spory. U mnie nawet ASO poległo...
Jest rozwiązanie zagadki. Przegnity przewód masowy silnik-skrzynia. Wymienili na nowy i pali na dotyk. Nie ma też już uciążliwego szarpniecia silnikiem przy odpalania. Póki co... Super
Co ma ten przewód masowy do szarpania silnikiem? U mnie właśnie szarpie przy odpalaniu ale winę zwaliłem na kończący się dwómas...
Wydawało mi się ze dwumas szarpie przy gaszeniu silnika. Fakt jest taki że założyli nowy przewód i samochód odpala zupełnie inaczej. Nie mogę się jeszcze odzwyczaic od braku tego szarpniecia. Nie chce chwalić za bardzo bo wiadomo jak to jestod roku nic się z autem nie działo do momentu aż kilka osób zapytało "jak te alfy". Nie potrzebnie zachwalalem
![]()