Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Temat: Włącznik podgrzewanych foteli

Bucz2
    Gość

Domyślnie Włącznik podgrzewanych foteli

Gdzie jest włącznik maty podgrzewającej fotele w belli. Mam skórzane fotele w 156, ale na desce zero włączników do włączania podgrzewu. Znalazłem jakiś pod fotelem kierowcy, ale nic sie nie dzieje po jego naciśnieciu. Tam są jakieś kable, ale od czego to nie wiem. Możliwe zeby moja alfa miała skóry, bez podgrzewu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

calkiem mozliwe ze jest skora bez ogrzewania bo u mnie tak wlasnie jest. pod fotelami to masz tylko zolte przwody i ich nie ruszaj bo zaswieci ci sie kontrolka od airbaga.

Bucz2
    Gość

Domyślnie

A do czego jest przycisk pod fotelem kierowcy? Pod pasażerem nie ma. Gdzie mają ten włącznik alfy z tą funkcją ?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

może to wyłącznik wstrząsowy ? - po wypadku odcinany jest dopływ paliwa , nacisnięcie tego odblokowuje

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

po lewej stronie u kierowcy w fotelu na tym panelu na dol gdzie masz pokretlo a ten przycisk odcina paliwo podczas wypadku

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamko25
    Mieszka w
    dolny śląsk
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v 2006r. Distinctive. Była 156 SW 2.4 Jtd 10v 2002r

Domyślnie

Ja w mojej Belli mam skórzane podgrzewane fotele.Włączniki do podgrzewania są umieszczone pod fotelem.Są to takie duże kwadratowe kostki.W fotelu kierowcy jest on umieszczony po prawej a w fotelu pasażera po lewej stronie.Jeśli masz u siebie podgrzewanie foteli to oprucz włączników musisz mieć lampki sygnalizujące podgrzewanie.Lampki te są umieszczone kilka centymetrów od dzwigni podnoszenia fotela do góry.Kiedy fotel się podgrzewa lampka pali się na czerwono.
    Nie wszystkie belle ze skórzaną tapicerką mają podgrzewanie foteli

Samo podgrzewanie działa super.Już po kilku minutach od włączenia robi się przyjemnie ciepło w tyłek.

POZDRAWIAM

cin_ek
    Gość

Domyślnie

tak jak kamko25 napisał a ten pod siedzeniem odcina dopływ paliwa i jest tylko pod fotelem kierowcy.Kable są od airbagu i są delikatne najlepiej nie ruszać. Podgrzewane siedzenia szły chyba w parze ze spryskiwaczami świateł (Pakiet zima)

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    Podgrzewane siedzenia szły chyba w parze ze spryskiwaczami świateł (Pakiet zima)
    Niestety nie .

cin_ek
    Gość

Domyślnie

pakiet zima zawierał min. podgrzewane siedzenia i spryskiwacze szyb, być może podgrzewanie było dostępne również jako osobna opcja

Bucz2
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=kamko25;165941]Ja w mojej Belli mam skórzane podgrzewane fotele.Włączniki do podgrzewania są umieszczone pod fotelem.Są to takie duże kwadratowe kostki.W fotelu kierowcy jest on umieszczony po prawej a w fotelu pasażera po lewej stronie.Jeśli masz u siebie podgrzewanie foteli to oprucz włączników musisz mieć lampki sygnalizujące podgrzewanie.Lampki te są umieszczone kilka centymetrów od dzwigni podnoszenia fotela do góry.Kiedy fotel się podgrzewa lampka pali się na czerwono.
    Nie wszystkie belle ze skórzaną tapicerką mają podgrzewanie foteli

Ja mam dokładnie taki sam układ, ale nie zauważyłęm zeby działały, gdzie szukać bezpiecznieka od tych siedzeń