Myślę, że większość nie weryfikuje wskazań kompa.
Mój zniża 0.8 litra ale zaniżanie o 1.5 l też nie jest rzadkością
mój rekord na krótki dystansie czyli jakieś 30-40 km wolnej jazdy to 5.4 czyli realnie 6.2. Niżej się chyba nie da
Myślę, że większość nie weryfikuje wskazań kompa.
Mój zniża 0.8 litra ale zaniżanie o 1.5 l też nie jest rzadkością
mój rekord na krótki dystansie czyli jakieś 30-40 km wolnej jazdy to 5.4 czyli realnie 6.2. Niżej się chyba nie da
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 08-07-2015 o 20:39
2.4 Q4 210 na 19" 245/40. Przejechane 500km z czego 140 droga krajowa(v max 110) i 80 autostrada(v max 150). Reszta to wroclaw i jelenia gora powiedzmy, ze 50/50. Na kompie 10.4 przy dystrybutorze 10.41.
Dodam jeszcze, ze z dpf, egr i klapami.
Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 08-07-2015 o 21:40
Koła jednak mają duże znaczenie. Do roboty dziennie identycznym stylem jazdy i trasą jeżdzę. Do tej pory na 225/40/19 wychodziła mi średnia 7,8- 8.0 , koła poszły do żyda i założyłem na chwil kilka 205/55/16 i spalanie wychodzi 6,5-6,8 . Silnik 1,9 150km ,trasa 70%miasto,30% droga krajowa![]()
Trasa 500 km w tamtym tygodniu, po krajówkach przy prędkości 100, 110 plus tereny zabudowane - średnie spalanie na kompie 7,3, ale zaznaczam że to raczej emerycka jazda. Wczoraj 100 km w tym po autostradzie w granicach 140 km/h (połowa trasy) - średnie spalanie 8,5.
A dziś tylko w mieście na krótkim dystansie 11 l.
Dystans 850 km, 80% trasa reszta miasto, spalanie średnie 7,1 lytra. DPF jeszcze jest. I to miła niespodzianka. Dystans między przedostatnim a ostatnim wypalaniem dokładnie 989 km. Łopony 225/50/17.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Historia na parkingu to autentyk - Olsztyn, Zatorze supermarket T...o
Co prawda nie mam kontrolki wypalania na desce ale po spalaniu chwilowym wiadomo kiedy się do gówno wypala. Normalnie gdy jadę 100 - 110 km/h chwilowe wynosi około 6 litrów a gdy się wypala skacze do 12-15 litrów i trwa to od 10 do 15 minut.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
Nie wiem jak jest u innych ale ja nie mam oryginalnego radia i nie wiem czy powinno się coś wyświetlać na desce z radia - mp3, rds czy to że leci film z jakiegoś nośnika. Chwilówkę włączam przeważnie gdy jadę w dłuższe trasy. Raz miałem pod kompem sprawdzany interwał przed chipem u maly_777 i wtedy wypadło 760 km.
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond