Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: "WYSOKI" Wyświetlacz Alfa 156

Domyślnie

To masz szczęście. U mnie jedynie zimą widać do momentu aż się zrobi ciepło w aucie.

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

A skąd pochodzi twoja alfa? Skandynawia czy południe europy?
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Południe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

"południe" - ano właśnie. Temat nie wyświetlania przez infocenter w wysokiej temperaturze i dużej bezwładności w niskiej temperaturze był juz wałkowany na forum. Dalej twierdzę na podstawie własnych obserwacji i opinii zawartych na innych forach że głównym winowajcą za te problemy jest proces starzenia się "ciekłego kryształu" zawartego w wyświetlaczach LCD - tym szybszy i im dłużej wyświetlacz pracował w wysokich temperaturach. Dlatego wyświetlacze z niskich budek - czyli młode i wyświetlacze stare z wysokich budek - ale z krajów skandynawskich, północy GB, Irlandii, Szkocji dalej wyświetlają, a te stare z południa Europy - zwłaszcza z południa Włoch, Grecji, południa Francji, Hiszpanii nie wyświetlają - w tym również niektóre z niskich budek (bo były przegrzewane). Wg mnie w niskich budkach nie ma "poprawionych" wersji wyświetlaczy - tylko na tyle młode że jeszcze wyświetlają - jeszcze - jak długo zobaczymy...

Ps. jakby ktoś z Was miał rozgrzebany niski infocenter i moduł wyswietlacza - to niech spisze i opublikuje numer napisany na samym wyświetlaczu - nie na plastikowej obudowie modułu tylko na samym wyswietlaczu.
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

A ja mam inny problem, zmieniłem w swojej 156 po fl wnętrza na niską budkę z wyświetlaczem i było przez rok wszystko ok, a teraz nie działa mi regulacja kontrastu wyświetlacza i zawsze gdy włączałem światła to wyświetlacz przyciemniał się, a teraz jest na odwrót jak zapalam światła to wyświetlacz bardzo mocno świeci a jak gaszę to przyciemnia się, trochę jest to denerwujące jak jeżdżę wieczorem strasznie po oczach daje Zastanawiam się czy nie przełożyć samej płytki z wyświetlacza do starej wysokiej budki tak żeby wyświetlała starą grafikę, tylko w końcu nie wiadomo czy to wyświetlacze był wadliwe czy elektronika tych wyświetlaczy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 156 1,9 JTD

Domyślnie

Witam, a ja mam pytanie odnośnie kostki przy obudowie tego wyświetlacza. Przyszedł mi ostatnio komplet z rozbitka po fl i teraz się będę brał za wymiane. Wie ktoś jak wyjąć tą kostkę? CHODZI O KOSTKĘ PRZY WYŚWIETLACZU. Próbowałem na wiele sposobów ale nie wychodzi. Odginałem te boczne zatrzaski i zabezpieczenie ale ona wgl nie chce współpracować. Chyba dosztukuje kable i zrobię jeszcze jedną kostkę, przynajmniej będzie łatwiej potem to wyjąć.

Swoją drogą moge podać nr. z nowego wyświetlacza który dostałem. Pochodzi z rozbitka a właściwie to się spaliła, kupionej w Polskim salonie.
    mniejsza naklejka z kodem kreskowym : 4B12E0G7E
    większa naklejka z producentem i datą : MAGNETI MARELLI 503000370100 C141 16/07/04
    Ostatnio edytowane przez Cendis ; 26-07-2015 o 19:34

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Żelechów
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie errata

Nie będę zakładał nowego tematu, ale czy aktualnie ma ktoś do sprzedania infocenter do Alfy 156 z 2002 roku 1.9 JTD? Domyślam się po opisach że umnie jest jeszcze ten wysoki wyświetlacz, a teraz chciałbym zamienić ten nieszczęsny nieczytelny wyświetlacz na wersję po liftingu czyli tą mniejszą. Jak się domyślam, będę potrzebował wyświetlacz z całą nową kapiczką?
    Może ktoś wie o co mi chodzi i coś konkretnego mi podpowie.
    Niedaleko ode mnie gościu ma coś w rodzaju dziupli i ma wyświetlacz za 250zł. Kurczę wydaje mi się że trochę za dużo.

Dane z mojego wyświetlacza:
    Magneti Marelli
    503000370000
    C141 12V
    13: 55
    Jeszcze był jakiś nr pod kodem kreskowym ale go nie spisałem.
    Ostatnio edytowane przez hosesor ; 01-08-2015 o 13:18 Powód: nowe dane