Przy tej cenie to atrakcyjnie się to prezentuje. Wracając do tematu to kojarzy jeszcze ktoś coś na temat wytrzymałości sprzęgła w 1.9 JTDm? Bo jednak w pierwszej kolejności chcę chipa a potem będzie się myślało dalej![]()
Przy tej cenie to atrakcyjnie się to prezentuje. Wracając do tematu to kojarzy jeszcze ktoś coś na temat wytrzymałości sprzęgła w 1.9 JTDm? Bo jednak w pierwszej kolejności chcę chipa a potem będzie się myślało dalej![]()
Ja zrobiłem na chipie jak na razie 20tys. km i nie ma żadnych niepokojących objawów. Kolega Rafter może się też wypowie bo on chyba więcej zrobil km Alfą 159 po chipie.
pzdr
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
M@t a ty na jakie wartości zchipowałeś bo nie mogłem się na forum doszukać?
Ok. 180 HP i 390-400Nm.
pzdr
Ok, dzięki chłopaki. Mniej więcej już wiem na ile bym chciał chipować. Teraz pojawił się u mnie inny problem. Mianowicie mam pod maską 138 km a nie 150 i teraz zastanawiam się na jaki moment w ogóle dam radę zchipować swój silnik i co ja tak naprawdę mam. Ale o tym piszę już w osobnym wątku.
Pozdr
Prokop
Często widzę w niektórych katalogach, że wychodziła Alfa 159 1.9 JTDm 16V 136HP, może właśnie masz taką wersję.
pzdr
Wersja na rynek Belgijski 100 kW
No właśnie to autko jest sprowadzone z Belgiii wszystko jasne.
Btw. skąd wiesz, że to było na rynek belgijski? Ja nie mogę się doszukać zbyt wielu info dot. tej wersji nie mówiąc już o tym na jaki rynek.
Pzdr,
jest jakaś mozliwość rozeznania tych silnikóm od siebie 100kW i 110kW? mam na myśli po otworzeniu i spojrzeniu z góry albo na zdjeciu? np. inaczej ustawione niektóre cześci, fitr bateria, albo cały motor do góry nogami....