Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 148

Temat: [146] alfa romeo 145/146-najgorsze z najgorszych?

crazyqs
    Gość

Domyślnie

Polecam aktualnie lecący odcinek "motorwizji" na TVN TURBO, tam teraz jest taki cykl o pomocy drogowej ADAC, i kierowca takiej pomocy drogowej wypowiada się że na szczycie jego tabeli awaryjności są same niemieckie auta głównie Mercedes i BMW. Skoro Niemiec z takiej branży tak mówi to chyba coś w tym jest. Poza tym nie można na jednym przypadku pisać jak J@rek że Alfy nic się nie zmieniły i dalej się psują. Jak już pisałem znajomy kupił nową Alfe 156 z salonu, i co chwile coś mu się psuło. A znajoma kupiła używaną z przebiegiem 190tyś i do tego zagazowaną, nic prócz spraw eksploatacyjnych nie robiła aktualnie ma coś pod 300tyś przebieg i z tego co mówiła to jej instalacja gazowa się popsuła. To chyba o czymś świadczy.

J@rek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Uszatek

Zanim zaczniesz cytowac obiegowe opinie, poczytaj sobie fora wymienionych marek. NIE MA AUT BEZAWARYJNYCH. Kropka.

Listę usterek Toyoty Avensis D4D mego teścia, mozna by przypiąc jako temat "ku przestrodze",
    Zalecam czytanie ze zrozumieniem treści.
    Co wspólnego ma ta avensis z autem produkowanym w Japoni?
    Tyle samo co golf,merc i alfa - czyli nic.

Natomiast prawda jest jedna - alfa ciągnie się w ogonie za dajewo i hjóndajem itp. oryginalnymi markami.
    Na nieszczęście alfy nie bierze udziału w tych rankingach rewelacyjna firma Tata. Byłby ktoś gorszy.

Samochód jest od tego by nim jeździć. A nie stać koło niego w serwisie czekając na zakończenie naprawy. I o ile moje 145 traktuję jak auto używane i 'nie wiadomo co się z nim działo', to nowa alfa koleżanki jest gwoździem do trumny tej marki. Mieli szansę na odbudowanie wizerunku i nie skorzystali z tego. A szkoda, bo ładne auto z 159.

I nie ma co naginać rzeczywistości. Nie ma co upierać się, że są to auta trwałe. I dobrze wykonane. Bo nie są.
    I jeżeli ktoś mówi - bo mi się to auto podoba - to jest to dla mnie wystarczający argument.

Jajdel
    Gość

Domyślnie

Właśnie wszedłem na pewien portal i co zobaczyłem ?

====>

Co za żal....

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Hahaha Jajdel ubiegłeś mnie z postem... nieno lol nie wiedziałem że jeżdżę najgorszym samochodem świata
    3 lata i zero problemów, oprócz napraw bieżących
    Wiem że ryzykuję warna ale nie mogę się powstrzymać:

CO ONI PIER........OLĄ!!!
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

Jajdel
    Gość

Domyślnie

Niestety posiadamy najgorsze auta, najbardziej awaryjne.. chyba będzie trzeba kupić Golfa 3, lub BMW E36, a może Calibre ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał crazyqs Zobacz post
    olecam aktualnie lecący odcinek "motorwizji" na TVN TURBO, tam teraz jest taki cykl o pomocy drogowej ADAC, i kierowca takiej pomocy drogowej wypowiada się że na szczycie jego tabeli awaryjności są same niemieckie auta głównie Mercedes i BMW
    zgadza się w dodatku powiedział że VW jest przereklamowany
    Cytat Napisał Jajdel Zobacz post
    Właśnie wszedłem na pewien portal i co zobaczyłem ?
    a już dawno się przerzuciłem na wp o wiele lepsze wiadomości a ta słynna 10 to dowód na to jaką wiedzę mają eksperci onetowscy

oby mi teraz golfów nie wykupili

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Cytat Napisał Jajdel Zobacz post
    Niestety posiadamy najgorsze auta, najbardziej awaryjne.. chyba będzie trzeba kupić Golfa 3, lub BMW E36, a może Calibre ?

taa tylko calibra... I to koniecznie z wybuchowym tłumikiem spojlerem PCV i stroboskopami w reflektorach!
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

Użytkownik Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995

Domyślnie

Cytat Napisał jj82 Zobacz post
    Ostatnio zwaliły mi się: wymiana układu wydechowego z katalizatorem i sondą, sprzęgło kompletne, cały rozrząd z wariatorem, teraz nadszedł czas na przepływomierz i czyszczenie przepustnicy i silniczka krokowego do tego dochodzą elementy metalowo gumowe w zawieszeniu bo stuka coraz dobitniej, niedługo będą kable WN i świece bo już nadchodzi ich czas, łożyska z tylnych kołach też dają o sobie znać trochę za dużo jak na samochód po 100 tyś km. Ale może się tylko czepiam, pozostańmy w pokoju
    1) Sprzęgło zużywa się w każdym samochodzie a do jego (krótszej lub dłuższej) żywotności najbardziej przyczynia się kierowca. To od niego zależy na jak długo wystarczy i kiedy się skończy.
    2) Rozrząd to usterka?
    3) Przepustnica w każdym samochodzie się "usyfi" i marka w tym przypadku nie ma znaczenia.
    4) Zawieszenie na polskich drogach sypie się w każdym samochodzie - i nie mów, że w niemieckich mniej bo nie chce mi się wierzyć, że Niemcy projektują samochody specjalnie na polskie dziurawe drogi.
    5) Wymiany świec i przewodów też nie da się podciągnąć pod awarię - jest to normalna czynność eksploatacyjna - wystarczy zajrzeć do instrukcji obsługi samochodu.
    6) Łożyska, może nie do końca się znam ale wydaje mi się, że mają ścisły związek z zawieszeniem

Reasumując: jedynie wymianę układu wydechowego można zaliczyć do usterek - nie jest to
    dużo jak na samochód o takim przebiegu
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
    Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
    sigpic154_7.gif

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

po tym co tu czytam to tylko ludzie narzekac potrafia :/

to ja za to co włożyłem w moja Belle kupiłbym taka druga a mimo to w życiu nie zamieniłbym jej na nic innego

mam 243 tys km przebiegu i niektore czesci fakt faktem musze wymieniac ale to normalne

ale silnik JTD wciaż ma duży ciąg i nie jeden się już zdziwił kolega niżej ma racje tylko wydech to usterka bo kiedys nawet gdzies czytalem ze szybko sie kruszy

ale co tam: "ALFA NAWET NA PODNOSNIKU W SERWISIE WYGLADA PIĘKNIE"

kaes no co ty lepiej golfa II z spoilerami do ziemi 3-jka to juz luksus i ponoć "nigdy sie nie psują" śmiech na sali hahaha...
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 30-03-2009 o 00:09

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Ja tam nie chcę wywoływać burzy, bo z autami niemieckimi do czynienia dużo nie miałem.
    Na co dzień śmigam AR 156 2.0TS. Po naszych wspaniałych polskich drogach
    i nauczyłem się że należy omijać każdą dziurę, bo zawieszenie tego absolutnie nie toleruje.
    Ono na prostych drogach płynie, ale na dziurach... no nie radzi sobie.

Dwa dni temu przewieziono mnie jakimś starym Audi A4. Stare auto,
    prawie 300.000km na blacie, ot wczesne Audi A4 B5. Facet przewiózł mnie
    asfaltówką z dziurami a potem wjechał na leśną drogę z korzeniami. Nawet nie
    zwolnił wjeżdżając. A auto nic, zawieszenie nie stukało, przejechał tą leśną
    drogą bynajmniej nie powoli. A auto nic. Plastiki nie trzeszczały, nic nie telepało.
    Tak mi się wydaje że te stare A4, ale stare, nie nowe, to jakieś woły pociągowe
    były. Porządne, wytrzymałe kloce. Duszy to to nie ma ale trwałe było.

Bo o nowych A4 dochodzą do mnie opinie takie same jak o wszystkich innych,
    psuje się i tyle. Więc mi się wydaje że ludzie się jeszcze nie przestawili,
    nie zauważyli że auta uległy zmianie. A renomę robią te stare, proste konstrukcje.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.