I tu masz całkowitą rację! Prawie dwie tony na coupe to duża przesada jak na auto o takim silniku i sportowym zacięciu.
I tu masz całkowitą rację! Prawie dwie tony na coupe to duża przesada jak na auto o takim silniku i sportowym zacięciu.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
w miescie 18, ale jak zwykle zalezy to od stylu jazdy - jesli lubisz "deptac" od swiatel do swiatel to nawet 25/100. Generalnie zakres spalania w zaleznosci od stylu od 9 - 25 l/100.
Alfor.GTA - ale to piszesz o swojej ślicznotce chyba ? jeśli tak to ona jest duuuużo lżejsza niż Brera 3.2
Moj Alfor 1460kg a Brera z 3.2 to 1630kg - ale tam jest 10 KM wiecej.
W ostatnim Top Gear redaktor Frankowski, który Alfy raczej lubi wpisał jej średnie spalanie w granicach 26 litrów! po prostu szok! Fakt że to sportwagon ale silnik i napęd ten sam, więc dużych odchyłek być nie powinno. Znajomi z Fiata ostrzegali mnie przed tym silnikiem, mówili że 18 litrów średnio to naprawdę przy lekkiej nodze! Ja nie wiem co ten samochód robi z paliwem ale chyba gdzieś jeszcze wylatuje ono z bokuFakt, napęd na 4 i waga robią swoje, ale BMW 330 x4 dużo rozsądniej obchodzi się z paliwem. Myślę ze może warto poczekać na 1.8T, będzie ciut wolniejszy ale za to palił na pewno będzie 100% mniej
![]()
Pozdro!
Ostatnio edytowane przez mojax ; 30-03-2009 o 22:30
mojax - a nie zastanawiałeś się nad rowerkiem ?!bez urazy - nic osobistego - ale jakie oszczędności.
Dyliżans V6 lub wiekszy, sportowy może palić, powinien palić czy też pali - oto jest pytanie? Ale może to jest coś zemną nie tak - pomysle nad jakimś gazociągiem moze uda mi się troszeczke zaoszczedzić, no i bedę jeździł przepisowo czyli max 90km/hto i tak za szybko na naszych pięknych drogach, których mamy coraz więcej, a jak ogranicze się do jazdy komunikacją miejską od Pon - Pt to w So-N nie powinno dużo spalić - czy to może być rozwiązanie dla obecnych lub przyszłych właścicieli V6 ... ach te węże w kieszeniach.
Czy te pyania o spalanie nie sajuż nudne ?
Apel do wszystkich kto chce kupić V6 - jesli masz węża w kieszeni to szukaj jednostek do 1.9 na gazie lub rapniaczka - bez urazy wszyscy ci którzy ów maszynkami się poruszają, tylko po co się szarpać na v6 a później smalić głodne kawałki na forum AR jakie to BMW jest eco i mało pali a te okropne v6 z Alfy to coś okropnego. Mimo wszystko dowcip kolegi mi nawet pasuje i chetnie pogadam przy najblizszej okazji na jakims spociku. do zobaczyska![]()
![]()
Śmiałem się jak to czytałem![]()
Alfor.GTA zgadzam się z Tobą całkowicie.
A tak wracając do tematu, to rzeczywiście masa ma ogromne znaczenie, do tego moc auta.
Jeżeli kogoś stać na taki samochód, to i powinno go stać na utrzymanie, bo po co kupić takie auto, żeby tylko stało i się pochwalić komuś "mam auto z 15000 KM pod maską". Głupota.
dasintra skoro 4ta alfa w rodzinie, to może kupuj tą Brerę, a od czasu do czasu zamieniaj się z członkami rodziny na samochody - "mniejszolitrażowe", o mniejszym spalaniu i będziesz miał średnią spalania na tydzień tak jak 2.5 V6![]()
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
Grzgar - ciesze sie, że moglem komuś poprawić humorek ... szukam jakejs alteratywy u TATA'y - tam maja jakies dilizansy po 2.000 USD - nowkaale musi być wersja GTA
![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!