Pojeźdź więcej po mieście na zimnym to wykręcisz większą![]()
Pojeźdź więcej po mieście na zimnym to wykręcisz większą![]()
raport ze spalania na trasie:
Chełm - Szczecin, Szczecin - Chełm + do tego wycieczki do Świnoujścia, Heringsdorfu, Niechorzy i Kołobrzegu
Trasa przez A1 + A2 ok. 300 km, a reszta drogi wojewódzkie.
Trip B - dystans ok. 2100 km
średnie spalanie - 10.1
Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4 SW
Boćku, 10 to z A4, RZE-WRO. Wrocław-Poznan, Lesko-Rzeszow to i prędkości mniejsze i korki, wioski, ograniczenia. Średnia z całej trasy (korek wlot do Poznania, 20 min stania), Brzozów remonty, kapeluszniki jadące 45 na godzinę:-D wyszło 8,5 na całej trasie. Co jest delikatnie wyższym wynikiem niż zazwyczaj. Średnia z kilku przejazdów na tej trasie oscyluje mi w okolicy 7-7,5. Teraz jechałem przesadnie szybko na A4 i stąd taki rezultat.
Fizyki się nie oszuka. Masa, opory toczenia, wiatr etc. Jak komuś jadącemu SREDNIO 130 km/h na trasie 400 km pali 6....to ja nie mam pytań:-D
Ostatnio edytowane przez marti ; 20-07-2015 o 11:16
Trasa gdansk -valencja z malym odbiciem na millau itp 5.7wg kompa a wg moich 6l.lecialem 140-150km/h same sutostrady. Nie jest to pierwszy taki wyjazd i zauwaxylem ze takie wyniki to tylko na zagranicznym paliwie,szczegolnie typu premium. Wtedy po zatankowaniu do pelna komp pokazuje 1400km i wiecej do przejechania he
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
U mnie trasa na Chorwację odcinek 1280 km. Srednia realna 6.3 auto na full 2 osoby plus 2 dzieci w trasie jedno wypalanie filtra
trasa Łódź-Poczdam-Berlin-Łódź 971 km spalanie wg. kompa 8,1l
159 SW 2.0 Jtdm, chip, egr off, koła standard 17, 2 osoby, 90% autostrady (trochę z tempomatem) 140-160 km/h, 40% z klimą
Trasa Polska - Chorwacja - Polska ok. 3000 km srednia z komputera 6,5 l silnik 2.0 jtdm, egr zaslepiony, po drobnych modyfikacjach mapy.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Warszawa-Wrocław-Zurich-Wrocław-Lublin-Warszawa
Podsumowując zrobiliśmy 3600km, spalanie wyniosło 6,5l przy włączonej klimie, 3 osobach(2+1,5 synek) i załadowanym całym aucie (wózek, łóżeczko turystyczne itp). Przeloty w Niemczech 150-170, Szwajcaria 50-120 no i w Polsce to wiadomo.