Wiec zdiagnozowana. faktycznie jest to uszczelniacz wybieraka plus jeszcze doszedł uszczelniacz półosi.
Koszt części śmieszny, za to robocizna i silikon zabierają najwięcej...
Wiec zdiagnozowana. faktycznie jest to uszczelniacz wybieraka plus jeszcze doszedł uszczelniacz półosi.
Koszt części śmieszny, za to robocizna i silikon zabierają najwięcej...
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
piszesz o wymianie uszczelniacza wybieraka czy półosi? Mi kiedyś powiedziano w którymś aso (fakt że rozmowa tylko telefoniczna) że się nie da i cały wybierak nowy trzeba.
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 14-07-2015 o 10:16
Obu.
półosi uszczelniasz i wybieraka skrzyni.
U mnie same uszczelniacze wystarczy wymienić.
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
Hejka,
Moja Julka jak do tej pory sprawia się bez żadnych kłopotów. Mam tylko jeden denerwujacy przypadek: mam taki efekt skrzypienia skory przy kierownicy. Uslyszalem to pierwszy raz 3-4 dni temu. Nie wiem jak tego sie pozbyc. Gdzies o tym czytalem na forum ale nie moge znalezc interesujacego mnie watku. Moze wiecie jak temu zaradzic?
Cześć, tu się podłącze do tego "skrzypienia"
Jeśli to przeczytasz:
Czy to "skrzypienie" pojawia się podczas jazdy (również prosto) oraz normalnych obrotów kołem?
Spróbuj wsadzić bezczelnie palucha pod osłonę poduchy powietrza na kiero, żeby ją usztywnić i uniemożliwić drgania. Jeśli przejdzie to jest to ktoryś z zaczepów w środku. U mnie własnie tak skrzypi. Auto mam na gwarancji i jade z tym do serwisu. Niestety żeby dobrać się do środka trzeba uszkodzić osłonę od wewnętrznej strony kierownicy.
Chyba że ktoś ma lepszy pomysł, jak tego skrzypienia się pozbyć?
Tak, dokładnie mam takie objawy, z jazdą na wprost także choć nie tak bardzo słyszalne jak przy skrętach. Próbowałem docisnąć poduszkę, obniżać itp troszkę pomogło ale nadal skrzypienie jest słyszalne. Pewnie bede musiał podjechać do serwisu, też mam auto na gwarancji. Dzięki za info.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Jezeli docisniecie poduszki pomoglo to mam to samo. Mam albo mialem, bo od dwoch miesiecy nie slysze tego. Za to pojawilo sie trzeszczenie w slupku B po prawej stronie![]()
Z ta poduszka to nalezy pojechac do ASO i byc upierdliwym. U mnie przesmarowali solidnie i moze dlatego przeszlo, nie wiem.
Najwazniejsze ze zbliza sie 20k a mechanicznie wszystko w porzadku, z trzeszczeniami sobie poradzimy![]()
Pytanie do użytkowników Giulietek z zamontowanymi fabrycznymi czujnikami parkowania.
Czy sygnal dźwiękowy podaje, z której strony jest przeszkoda jak cofacie autem?
Chodzi mi o to, czy jezeli przeszkoda jest po prawej to czy dźwięk dochodzi z prawej, tylnej częsci wozu, no i adekwatnie jesli z przeszkoda z lewej to czy brzęczenie dochodzi z lewej?
Tzw ukierunkowanie przeszkody.
W moim aucie dźwięk dochodzi spod półki w bagażnik, po stronie pasażera, ale mam takie niejasne wrażenie, że dźwięk był kierunkowy. I chciałbym się dowiedzieć czy tylko mi sie coś wydaje czy może faktycznie to jakis bubel i coś się spaprało.
Po prostu jest to sytuacja, że człowiek ma wrażenie że bylo inaczej, ale za cholere nie może złapać co, bo wcześniej nie zwracał na to uwagi.
a możesz powiedzieć co to znaczy "przesmarowali solidnie"? coś napuszczali do środka? widziałeś może, jaki to środek?
Ostatnio edytowane przez zax ; 25-07-2015 o 23:57
Sygnał nie jest kierunkowy - na wyświetlaczu czujnika widać z której strony jest przeszkoda. Tylko w zakresie czujnik przedni / tylny sygnały są emitowane z różnych stron.
Ostatnio edytowane przez TILT ; 26-07-2015 o 09:23
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Dokładnie, na wyświetlaczu widać z której strony trafiamy na przeszkodę natomiast dźwięk dochodzi z jednej strony. Dziś przeprowadziłem doświadczeniecórka biegała dookoła samochodu - sygnał dochodzi z tego samego miejsca - zmienia się wyłącznie miejsce na wyświetlaczu czujnika.