Hmm czemu odpuscic???Co masz na mysli do roboty??
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-2-4...560302479.html
czy lapiej taka,ale to automat,a nie wiem jak sie te skrzynie sprawuja..
Ostatnio edytowane przez sim_dr ; 26-07-2015 o 09:27
Również rozmawiałem z tym sprzedawcą. Wypowiadał się w samych superlatywach na temat tego samochodu. Następnego dnia zadzwonił do niego gościu, którego wynająłem w celu konkretnych oględzin. Weryfikacja vin, diagnostyka komputerowa, sprawdzenie czujnikiem lakieru, wizyta w ASO oraz klasyczna jazda testowa. Otrzymał informację, że auto właśnie zostało sprzedane. Dodam tylko, że rozmawiałem z nim w wtorek..
No właśnie apropo tych tanich 2.4 to siedziałem sobie wczoraj wieczorem i myślałem nad tym właśnie tematem.
Załóżmy, że mamy dwa egzemplarze: za 23k i za 29k.
Pierwszy egzemplarz jest tani, ale na pewno nie bez powodu. Zaraz po zakupie dowiemy się, że dwumasa jest na wykończeniu a turbo pompuje jak odkurzacz ELDOM. Musimy więc wywalić jakieś 6k na porządną naprawę tych elementów.
Teraz załóżmy, że kupiliśmy egzemplarz za 29k, i cieszymy się, że kupiliśmy samochód który Niemiec pod kocem trzymał, a Mirka gonił do granicy bo się rozmyślił. Po kupnie zadowoleni wracamy na kołach, a po dwóch tygodniach wibracje silnika dają nam znać, że czeka nas wymiana kompletnego sprzęgła.
Czy więc z punktu widzenia ryzyka mechanicznego, nie lepiej jest kupić ten samochód za 23k? Nawet jeżeli okaże się, że musimy wywalić Dwumas i DPFa wyjdziemy lepiej niż przy zakupie egzemplarza za 29k, przy którym ryzyko tego, że trafimy na minę jest identyczne.
Czy może się mylę?
Bardzo dobre porownanie☺polaczki chcieli by kupic np.r8letnie przelatane auto za grosze i nie remontowac przez nastepne 8lat wierzac ze jest wuecznie nowe.kupujac nowoczesnego diesla i jeszcze alfy to trzeba sie liczyc z wydatkami.ja kupilem powypadkowa i 5lat jezdzilem i nic sie nie psulo nadzwyczajnego.to co zawsze w tym modelu. Teraz komp chyba padl i jest lawetowozem ale ma prawo. Stare auto i pora na nowe☺
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Kara_ga rozumiem ze gosc sciemnia i z ta Alfa co podalem moze byc stan techniczny ciezki?
Jeszcze taka
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#f66fdb86ff
Ostatnio edytowane przez sim_dr ; 26-07-2015 o 13:26
Gdyby nie mial nic do ukrycia to by nie krecil....
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Witam panowie i panie
Co sądzicie o tym egzemplarzu. Rozmawiałem przez telefon, właścicel mówi, że autko było malowane z prawej strony błotnik i drzwi oraz lekka szpachla bez tragedii. Na dzień dzisiejszy potrzebuję pieniążków stąd decyzja o sprzedaży . Na wymienione naprawy posiada faktury z ADF ASO lub warsztatu Premium Cars z Wrocławia.
Dziwi mnie cena bo dosyć niska , a patrząc na liczbę napraw w pojeździe to albo pechowy egzemplarz, albo może po mocniejszym strzale jednak?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#be5c95a08f
Ktoś chętny na 159 1.9 150KM z pomarańczową skórą?![]()
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW