Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

A tak wogole to byly w sprzedazy w 2010r takie wynalazki???

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał grzechu7 Zobacz post
    A tak wogole to byly w sprzedazy w 2010r takie wynalazki???
    2.2 JTS z SeleSpeedem były od 2005 do 2007 i 2008 do 2010.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Dla zainteresowanych http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1672132

Na oto moto narazie nie wystawiam bo mi się nie spieszy. Ale jak ktoś zaproponuje to nawet sprzedam wcześniej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar witek_n
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    GT 1.9 JTD -> Brera 2.4 JTDm+ -> Giulietta T-Jet+

Domyślnie

Z żalu po sprzedaży mojej Brery byłem i widziałem: http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y8xt9.html
    W mojej ocenie auto warte uwagi:
    - sprowadzona z Włoch niecałe 1.5 roku temu,
    - przebieg moim zdaniem oryginalny (mimo że nie chce się wierzyć ) - z Włoch jest książka, z Polski faktury, samochód jest bardzo zwarty, skrzynia biegów precyzyjna, wydech czyściutki wewnątrz bez grama sadzy, DPF w aucie, jeździ tym się adekwatnie do przebiegu niecałych 100 Kkm,
    - lakierowane oba tylne błotniki i bodajże prawe drzwi, na tych tylnych błotnikach punktowo szpachla, tak jakby były miejscowe wgniecenia - zrobione dość dobrze; śladów większych napraw nie nosi,
    - nakłady na start mimo deklaracji sprzedawcy: 4 opony (obecne tylko do kosza), 4 tarcze i 4 klocki (mocno skorodowane i zużyte), rozrząd (siedzi jeszcze fabryczny) i jakaś kosmetyka wnętrza (choćby kierownicy spalonej w górnej części od słońca) więc 4-5 KPLN się zbierze zależnie od wyboru komponentów.
    - sprzedający twierdzi, że zejdzie jedynie do 31 KPLN.
    Szukającym Brery mogę polecić zainteresowanie się tym egzemplarzem i przetrzepanie u Maruniaków/Kotowicza/Nagórskiego. Ja nie brnąłem dalej, bo kupienie drugiej Brery z rzędu warunkowałem tylko dużą okazją cenową, a sprzedający nie był zainteresowany takim dealem

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Czy ktoś z szanownych Forumowiczów mógłby coś powiedzieć na temat poniższej "159":
    http://allegro.pl/biale-szalenstwo-a...574257411.html
    Z analizy zdjęć wydaje mi się, że coś mogło być z lewym przodem, choć auto oczywiście "bezwypadkowe" - chodzi mi o spasowanie maski względem lewego błotnika. I druga rzecz - klapa bagażnika - może to tylko złudzenie, ale czy szczelina z prawej strony nie jest szersza względem lewej?
    Z tego co udało mi się ustalić, auto sprzedaje komis na ul. Płockiej 8/1 (Rogozino koło Płocka) zlokalizowany przy warsztacie spec-mech, co już budzi moją nieufność... Zauważyłem też, że w dość oryginalny sposób tytułują swoje aukcje i to pod różnymi nickami na Allegro... Może ktoś zna ten "przybytek" i może polecić, bądź odradzić sprzedawcę??

Użytkownik Rowerzysta Avatar szymonjot
    Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Cytat Napisał uruk-hai Zobacz post
    Czy ktoś z szanownych Forumowiczów mógłby coś powiedzieć na temat poniższej "159":
    http://allegro.pl/biale-szalenstwo-a...574257411.html
    Z analizy zdjęć wydaje mi się, że coś mogło być z lewym przodem, choć auto oczywiście "bezwypadkowe" - chodzi mi o spasowanie maski względem lewego błotnika. I druga rzecz - klapa bagażnika - może to tylko złudzenie, ale czy szczelina z prawej strony nie jest szersza względem lewej?
    Z tego co udało mi się ustalić, auto sprzedaje komis na ul. Płockiej 8/1 (Rogozino koło Płocka) zlokalizowany przy warsztacie spec-mech, co już budzi moją nieufność... Zauważyłem też, że w dość oryginalny sposób tytułują swoje aukcje i to pod różnymi nickami na Allegro... Może ktoś zna ten "przybytek" i może polecić, bądź odradzić sprzedawcę??
    Maska jest rzeczywiście źle spasowana. W mojej jest to samo. Tylko, że nie doszukiwałbym się tutaj jakiegoś mocnego dzwona - w mojej po prostu ściągnięta była maska do malowania innego elementu (nie wiem czemu, ale to nieważne) i oczywiście nie udało się już jej zmontować jak fabryka. Z tyłu rzeczywiście z klapą bagażnika jest jak mówisz,ale to raczej jest złudzenie. Moim zdaniem dobrze leży. Cena niska jak na taki egzemplarz, więc warto moim zdaniem go dokładniej obejrzeć.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Gałka trochę zjechana jak na 129k km... Poza tym niezły Photoshop
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo Brera

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie.
    Przymierzam się do zakupu samochodu i jedna z opcji, co do których jestem najbardziej zainteresowany jest Brera. Niestety mój budżet zmusza mnie do szukania tak zwanych "okazji". Poniższe ogłoszenie zwróciło moją uwagę:

http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-3...565079855.html

Zamówiłem inspekcje tego samochodu w autotesto, która odbyła się dzisiaj. Jutro prawdopodobnie otrzymam raport.

Od sprzedawcy otrzymałem VIN: zar93900005003171 (był juz sprawdzany na tym forum), oraz informację, że samochód został zakupiony przez niego od banku (cokolwiek ta informacja ze sobą niesie...).

Dzisiaj z ciekawości wpisałem nr rejestracyjny tego samochodu w google i znalazłem zdjęcia 2 samochodów Brera z tymi samymi tablicami. Nie wiem jak to jest możliwe, trudno jest mi uwierzyć że jest to ten sam samochód i ktoś z początkowego koloru czerwonego, przemalował go na czarny by wrócic poźniej ponownie do czerwonego

Będę wdzięczny za opinie na temat tego ogloszenia.

Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin/Warszawa
    Auto
    159 2.4 Q-Tronic 2009, Giulia MY24 Tributo Italiano

Domyślnie

Cytat Napisał Nefelim Zobacz post
    oraz informację, że samochód został zakupiony przez niego od banku (cokolwiek ta informacja ze sobą niesie...).

Dzisiaj z ciekawości wpisałem nr rejestracyjny tego samochodu w google i znalazłem zdjęcia 2 samochodów Brera z tymi samymi tablicami. Nie wiem jak to jest możliwe, trudno jest mi uwierzyć że jest to ten sam samochód i ktoś z początkowego koloru czerwonego, przemalował go na czarny by wrócic poźniej ponownie do czerwonego

Będę wdzięczny za opinie na temat tego ogloszenia.

Pozdrawiam.
    Od banku czyli np po leasingu.
    Co do kolorów to jeżeli faktycznie było czerwony--->czarny---> czerwony to moim zdaniem ktoś ją po prostu okleił na czarno i później zdjął folię.